Автор Тема: кофти модераторство  (Прочетена 68520 пъти)

imotko

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 634
 • Карма: +18/-69
 • Респект: -86
  • Профил
Re: кофти модераторство
« Отговор #15 -: 05 Април, 2012, 09:46:04 »
-1
Додо, мерси за разбирането.
Аз пък мисля, че който знае за трите закона на роботиката, заслужава уважение и има право да трие разни псувни и прочие простотии.
Укротете нервите, четвъртък е, иде пролет, поне в България свърши лошото време, не знам какво искате повече.

Невидимко

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 876
 • Карма: +29/-30
 • Респект: +67
  • Профил
Re: кофти модераторство
« Отговор #16 -: 05 Април, 2012, 10:30:04 »
+1
Додо, мерси за разбирането.
Аз пък мисля...

Ти не мислиш. Ти тролиш. Ти провокираш и си заслужаваш псувните на 100%. Ма на тебе знам псувните ти харесват.
Искаш - получаваш.
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 10:32:43 от Невидимко »

чи-чов-ци

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 540
 • Карма: +82/-5
 • Респект: +369
  • Профил
Re: кофти модераторство
« Отговор #17 -: 05 Април, 2012, 12:16:08 »
+1
Модераторството е като на Айзък Азимов трите закона на роботиката. Следват се точно, без лични емоции.

Мнения, които са изцяло съставени от обиди, се изтриват.

Ползата от подобно действие е значително повече, отколкото вредата, затова ще бъде следвано и занапред тук. Така че който напише "Ти си истински чичоебец, никой не чука чичовци като тебе!" (по South Park) и в това се състои цялото му мнение, не трябва да се чуди дали ще бъде или няма да бъде изтрит, може да е сигурен в първото.

mailto:pop@armenia.com

 *drinks*

      Що ме набъркахте и мен, бре! То какво излиза: Двама се карат, трети го.... :o

      А иначе сериозно. Мисля, че най-добре за малко да подложим главите под душа / на мен лично ми помага студен /. И да не превръщаме всичко в лавина. Защото причина за лавината може да е нечий вик / а той може да е от болка /, след това надолу всичко се върти, омешва, набира скорост и не прави разлика какво отнася. И накрая всичко завършва с тишина. Ама зловеща.
      Та молбата ми е ясна - повече уважение и себеуважение. За всички от сърце  *drinks*   

BulCan

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 907
 • Карма: +59/-19
 • Респект: +82
  • Профил
Re: кофти модераторство
« Отговор #18 -: 05 Април, 2012, 12:47:50 »
0
Додо, мерси за разбирането.
Аз пък мисля...


Ти не мислиш. Ти тролиш. Ти провокираш и си заслужаваш псувните на 100%. Ма на тебе знам псувните ти харесват.
Искаш - получаваш.


Защо да заслужава псувни бе Невидимко? Като мислиш, че троли, обори го с твои тези и/или факти. Въпросът е принципен, не става дума само за Имотко.

Форумът все пак е публично пространство и би трябвало да си има елементарни правила за "поведение", иначе ще заприлича на онзи форум, от който повечето дойдохме. Там друго освен дразнене и изливане на помия на лична основа вече почти няма. Последно време не ми остава много свободно време и специално за тази "драма" в гръцката тема не съм видял какво точно е станало. Знам само, че Скитъра е изключително толерантен (понякога повече от нужното - това според мен) и не ми се вярва да е направил "нещо за нищо"...

Girls Mud Wrestling
"Mud fights" си има в други форуми, който му е кеф да си участва там.

Повтарям, това е принципно мнение, не съм в час с развитието в "гръцката тема". Маранди на мен ми е любим съфорумец (лично смятам, че малко "затъва" с родолюбието, блазе му - това е много важно и хубаво усещане), Горо го смятам за интелигентен участник (доста е пристрастен, но то няма как да не е).
I say what I do and do what I say.

Невидимко

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 876
 • Карма: +29/-30
 • Респект: +67
  • Профил
Re: кофти модераторство
« Отговор #19 -: 05 Април, 2012, 15:53:49 »
0
Додо, мерси за разбирането.
Аз пък мисля...

Ти не мислиш. Ти тролиш. Ти провокираш и си заслужаваш псувните на 100%. Ма на тебе знам псувните ти харесват.
Искаш - получаваш.

Защо да заслужава псувни бе Невидимко? Като мислиш, че троли, обори го с твои тези и/или факти. Въпросът е принципен, не става дума само за Имотко.


Невидимко
Hero Member
 
 Публикации: 556
Карма: +19/-30
Респект: +47

   Re: Бизнес идеи
« Отговор #50 -: 20 Март, 2012, 21:00:37 »Цитат 0 Здравейте всички,

Темата за бизнес идеите трябва да бъде поддържана. Мен лично ме от доста време ме гложди следната мисъл:

Бизнес в Холандия, регистриран в БГ заради данъците, а моя милост живее лятото в Гърция, зимата в Банско и прескача от време на време до Амстердам.

Та давайте някакви бизнес идеи (съвместен бизнес също е опция). Ивел пишеше навремето, че върти нещо с холандците - Ивеле тука ли си бре?

Както казваше дарки, лежа, премислям, гледам в тавана, НО нищо не ми иде на акъла (мамка му). А искам да правя нещо. Дарки бе, как беше онази басня за пчеларя? Мноу ми хареса...баси
« Последна редакция: 20 Март, 2012, 21:12:28 от Невидимко » [Информирай модератор]    62.234.36.101

--------------------------------------------------------------------------------

imotko
Full Member
 
Публикации: 232
Карма: +10/-61
[аплодирай] [порази]
Респект: -117

    Re: Бизнес идеи
« Отговор #51 -: 20 Март, 2012, 21:10:19 »Цитат 0
Потребителят е в списъка ти с игнорирани. 
==============================================================================
Като нямаш какво да напишеш, по-добре си мълчи. Егати бизнесмена се извъди, че и от форум идеи иска.=================================================================================

С горните 2 постинга давам пример защо имотко си заслужава псувните. Ами защото аз пиша по темата, задавам човешки въпроса си и получавам идиотсият отговор от идиотко (пардон имотко).
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 15:57:22 от Невидимко »

goro

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1234
 • Карма: +48/-73
 • Респект: +1
  • Профил
Re: кофти модераторство
« Отговор #20 -: 05 Април, 2012, 15:58:39 »
+1
1-2 е ОК, ама ако е само с такива (100%) тогава не е ОК. Това много рядко се случва тук, точно затова има 1 изтрито мнение на година. :)

Затова и никой не е трил goro и imotko, въпреки явните им провокации - хитри са, казват нещо и вмъкват по някоя "паста" измежду другото. Мненията им са изключително подходящи за трениране на нервите - убий провокатора с мълчание (не с псувни). imotko очевидно го прави за бъзик, но goro напоследък има отчаяна нужда да му се обръща внимание. Всеки си има периоди разни. Щом даже се разрева за плюсовете и минусите, положението е зле :)

Додо,
чудех се дали да отговарям на този ти пост и за да отговарям, вероятно все още имам надежди за форума.
Пет пари не давам за моите лични +-. Засегнах темата в един момент в който смятах, че е време да се оттегля и защото е един от елементите, дето прави от форума додорница, давайки предимство на зловонието да расте, по-анонимно от самите никове.

Забележи, за разлика от Асен, а и други аз винаги съм смятал, че трябва да има модерация. Но първото нещо, което трябва да се направи е да се осигури защита от произволна модерация.

Снощи Скитъра предяви своите модераторски права.
Не му се разсърдих. Въпреки, че модераторските му права бяха упражнени в мой ущърб - веднага след ЛАЙНОТО - без да имам възможност да му отговоря на същото място. Повтарям, лайно, което ако ме срещне няма да смее да си каже и името.

Защо го наричам лайно?
Без нито веднъж да съм го коментирал или беседвал с него - първото му участие в темата за Гърция беше една псувня отправена към мен. Още стои. Пропуснахте модераторстването - изтрихте само последното.


Това лайно аргументира своето невежество с патриотизъм и ми отправя обвинения нелепи като ей това.
Цитат
1. Дебелата Меркел .... бля-бля-бля
2. Обаче гърците са маркови - бля-бля-бля ....
3. Щом гърците са маркови - българите сте тъпи - бля-бля-бля ....
4. Прас Аристотел/линч-е на гръцка песен.

Както виждаш, логиката на това лайно е, че щом хваля гърците, значи - обиждам българите! Но... има един факт - в постовете андрешкови няма и един ред срещу българския народ. Това по-горе са изводи на комплексираната му тиква.

Освен, че нямам навика да плюя срещу себе си, обобщения от този род са ми неприсъщи и дори, когато съм писал за немците, поне няколко пъти съм правил изричната уговорка, че пиша за днешната немска политика. Разбира се - писал съм и за немския характер - така както се е проявявал през вековете. Факти. Не съм си измислял история.

Комплексите обаче не оставят лайното нито за миг. Да хвалиш гърците (а аз не само съм ги хвалил) било обида за българина... Патриот бил демек, а не първосигнална кратуна от пещерата!
Но и това не е проблема.

Лайното почва да пише наукообразни глупости в материя, в която е пълен профан! Та... с него няма провокации. Има смях и ирония и разбира се факти, за да бъдат поставени налудничавите му теории където им е мястото... Защо? Защото наукообразието заблуждава и ако не бъде поставяно на мястото му, какъв е смисъла на този форум - да повтаря казионните медии ли, или да е трибуна на глупаци?

Прав си, че обичам да провокирам!  :)
Най-много съм провокирал тебе, напоследък барбарон. Но провокирам само умни хора, никога без повод и не си спомням да съм обиждал някого директно. (Най грубо се получи към Булкан - голямо изкушение е за мен играта с думите!)

За тебе.
Определено те провокирам относно философско-житейските ти позиции. Как ще го приемеш е твой проблем, не мой, независимо от моите симпатии.
Относно форума обаче - никаква провокация няма. Казвал съм ти го и пак го казвам - директно. Смятам, че освен заслугите ти по поддържането на форума имаш и най-голямата заслуга за непорастването му и неинституциализирането му. Накратко... за превръщането му в додорница. Това ли е била целта?

Сега... в една додорница опитах, явно не особено успешно, да бъда полезен с малкото, което зная за Гърция. За другите неща зная още по-малко и мурджовците са повече от достатъчни.

Надявам се, не съм те обидил.
Нищо лично няма в моите постове. Дори към пастите.  :D
Доскуча ми от мене си.
Време е за следобедната ми гръцка дрямка.  :)

 *drinks*
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 16:03:32 от goro »

regata

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1503
 • Карма: +175/-12
 • Респект: +904
  • Профил
Re: кофти модераторство
« Отговор #21 -: 05 Април, 2012, 17:56:48 »
+1
Много мъчно ми стана,влизам във форумчето и какво да видя,модерацията пляснала през ръчичките някой съфорумци.
Не мога да взема отношение,кой крив,кой прав,защото не съм прочела всичко.
Разбрах,че Маранди и Жоро са си устроили "малко" словесно мачЛе.Ще си кажа моето мнение.Всички в този форум сте ми ценни виртуални приятели и никак,ама никак не ми се иска да загубя когото и да било.Времето в което живееме е трудно  и "интересно" както в БГ,така и в Гърция.Приемете ! Двата народа сме съседи и сме свързани исторически,не трябва Жоро да обижда цял един народ,същото се отнася и за Маранди.Личните нападки също не са най - доброто което можем да си причиним.Не,че аз съм цвете де  *blush* Ние не се познаваме лично и понякога виртуално не се разбираме,но винаги може да се помолиме за прошка един друг и да продължиме.
Темата за Гърция,изобщо не е приключила и много страници още можеме да напишеме,съгласни един с друг или не,няма значение.Жоро го разбирам,защото в момента,той и Ели са в окото на "бурята" и приятелски ги прегръщам  *drinks*
В БГ също не са розови нещата и е естественно и на някой от нас от време на време да изгърмят бушоните,но това не означава да прекратиме контактите си,защото ние доказахме през тези години,че независимо от всичко може да контактуваме един с друг,както и да "поглеждаме" живота и проблемите през призмата на събеседниците си.
 *drink8* *drink9* *drink11*
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 20:35:34 от regata »
Живеем истински,само когато умираме от Любов...!

marandi

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 865
 • Карма: +51/-15
 • Респект: -124
  • Профил
  • http://marandi.blog.bg
Re: кофти модераторство
« Отговор #22 -: 05 Април, 2012, 20:15:53 »
0
Привет!  *girl*

Пак повтарям ( лично аз не виждам какво толкова е станало ), т.е. прави се от нищо - нещо.
---------------------------------------------------------------------------
Към Регата, понеже не е чела, поствам последния коментар на "гърчето" Жорко. Винаги ползвам ( кавички ), че не е никакъв грък и т'ва не е обида към гърците.

---------------------------------------------------------------------------
...
Може да скокнеш и до Берлин да им набиеш 2-3 шамара и да им кажеш, на тия които са подписвали Берлинския договор как така си измислят понятието Източна Румелия ( в превод Източна-Римска империя ):
...


 :D :D :D

Брях, тоз умник!  :D :D :D

`Начи... ти сериозно думаш - едната България я кръстили Княжество България щото в нея живеели българи!

Запазена марка (з)начи!  :D

Другата България кръстили Източна Румелия. Щото и в нея имало българи!

Даже в Арбанаси (а що не и в Търново), българите живеели със самосъзнанието на ромеи! А?

Тц, тц, тц...
Толкоз да съм бил глупав и да не съм го знаел!

 :D :D :D :D

пп
Па и чужди езици гледам си научил;)  Превел си го това Източна Румелия най-накрая на чист български:D :D :D
Браво! Браво!
Аз пък днес четох само на български.
Ей туй: Кризата и заемите нe сложиха край на великденските бонуси в Гърция
И един Бай Хасан, бивш ромеин и той вероятно написал на чист български отдолу:
Цитат
Да се чуди чиляк кой е у криза и кой-наистина да.
 А,братко тумбу?


------------------------------------------------------------------------
За последно си играя да отделям време за анализ на "стила" му, че е селско-манипулативен:
------------------------------------------------------------------------
1. Вади от целия контекст 2 строфи, с цел да се загуби цялата нишка на полемиката. Или т'ва е "цитата", за който се хваща. В случая мой цитат, изваден от целия казус.

2. Не отговаря на никакви въпроси преди това, а те са поне 10 само в няколко поста накрая.

3. Цитата се вкарва, колкото да има "нещо" за "захапване" и се започва с личната помия, която не е по темата.

4. Подчертал съм употребата на българи, България и т.н. в 1 негов пост, съчетан с "хитри" емотикончета и опити за ирония, демек превъзходство уж.

5. Виж му само послеписа:

Вкарване на Мангалски уклон ( демек българите ) и марковите гърци, дет' били взели Великденски бонус.
---------------------------------------------------------------------------
Това го пише, когато в Атина демостративно се самоубива пенсионер и започва поредната вълна на недоволство.
---------------------------------------------------------------------------

Та, Регата толкова от мен! Всички сте грамотни и можете да си направите изводите сами! Като цяло Жорко пише по "схема" и затова всеки един пост мога да го "разбия" като архитектура, че ще изглежда по този начин. Справка: последния му пост в тази тема, където се опитва да ръси заплахи и т.н. - едно към едно е с това, което давам пример  *girl*

За какво го прави и се натиска да го прави като никой не го е карал, аз не мога да отговоря. Номера е да има 10 думички българите са смотани, гърците са пичове и който се върже.
---------------------------------------------------------------------------
Чиърс-а дан' забрайкам!  *drink9* *drink10* *drink11* *drink10* *drink9*

И по-веселко! Епаси ....  *girl*
---------------------------------------------------------------------------
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 20:29:17 от marandi »

OwnerBG

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 694
 • Карма: +62/-62
 • Респект: +53
  • Профил
  • Списание за хората, имотите и проблемите
Re: кофти модераторство
« Отговор #23 -: 05 Април, 2012, 21:46:35 »
+2
Абе хора, що се правите на историци.

Дайте да си говорим за нещата днес и сега.

Кой какъв бил.

Няма никакво значение.

важно е какъв е сега и къде е.
Подбрани статии за собственици на имоти.http://www.sobstvenik.com/
За купувачи и продавачи си има други места.
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/


                                                                OwnerBG

OwnerBG

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 694
 • Карма: +62/-62
 • Респект: +53
  • Профил
  • Списание за хората, имотите и проблемите
Re: кофти модераторство
« Отговор #24 -: 05 Април, 2012, 21:54:16 »
+2
Скитъре, дреме ми какво ти харесва или не. Не се прави на недоволна бабичка. Всичките ти опити за намеса, водят до никъде. Прави си ремонта и не се зачитай в неща които са покрай теб.

Жоро и Маранди са прекалено читави за да имат нужда от криви акъли.

Остави Додо да се занимава.

Иначе ще хабим енергия да ти обясняваме азбучни истини.
Подбрани статии за собственици на имоти.http://www.sobstvenik.com/
За купувачи и продавачи си има други места.
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/


                                                                OwnerBG

marandi

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 865
 • Карма: +51/-15
 • Респект: -124
  • Профил
  • http://marandi.blog.bg
Re: кофти модераторство
« Отговор #25 -: 05 Април, 2012, 22:48:00 »
0
Абе хора, що се правите на историци.

Дайте да си говорим за нещата днес и сега.

Кой какъв бил.

Няма никакво значение.

важно е какъв е сега и къде е.

С това черничкото не съм съгласен, мое мнение!

Историята винаги трябва да се учи, защото ТЯ историята има дарбата да се повтаря. Преполагам си чувал клишето, че икономическите теории от Античността до наши дни се променят, но Историята винаги се повтаря.
---------------------------------------------------------------------------------
Ще бъда кратък, защото трябва да напиша роман, какво имам предвид:

1. Престрелката МерКози-Гърция е привидна. Една камара фирми, които навлизат в България и са немски или австрийски капитал, имат гръцки менижмънт. Т.е. всички продажби от България се осребряват в Гърция спрямо маркетинговия им план.

2. Дай ми пример за грък/хамериканец ( или някакъв си ), който ще се забие по наши форуми, ще ни цитира наши поети, писатели и т.н. Да ни обяснява, че неговия народ е смотан, а ние сме маркови пичове? <- Това се опитва да прави Жорето. Пак казвам нямам представа защо и какво хваща от цялата тази дандания?

Мога да ти направя стройна връзка ( причинно-следствена ) на база монетарна/фискална политика в ЕС, как той е структуриран да работи в полза на една-единствена държава и защо "периферията" трябвало да свиква.

Върха на наглостта беше примерите на гръцки политици, които в прав текст говорят за български заплати и че няма как да го допуснат да се случи в Гърция? Кой им разперва "крилете" според теб да си позволят подобен изказ пред електората си? Т.е. да си бършат насраните задници с нас?

Точно дебелата Меркел, която Жорко привидно плюе, но не ми отговори, защо първият им крал е немец в измислената му Гърция след Освобождението им?
---------------------------------------------
Та, театрото е ясно. Гърция ще одруса 'орицата си малко надолЕ и намек към БГ-то, че нещата ще останат така, както са сега.

Бойко мълчаливо кима  *girl*
---------------------------------------------
Това като дисбаланс в икономиката е огромен! Т.е. немската баба ще ходи да си пече задника със социални помощи от Германия в Гърция. Гръцката баба ще взема стинките на немската баба, а българската баба .... - кучетата са я яли.
---------------------------------------------
Т'ва се води икономически модел, където БГ-то не се допуска на пазара на труда. Т.е. българските баби са прости/неуки и с ниска производителност. Затова нагло вече се говори за Български заплати и пенсии като назидателен пример за останалите!
----------------------------------------------
Ако имам време някой ден ще развия някои от темите с картинки, графики и т.н. но е доста трудоемко. Иска доста време да откриваш достоверни източници, да ги цитираш.

Да го направиш олекотено в една страничка и да се чете на един дъх. Отстрани изглежда елементарно, но не е точно така  *girl*

Чиърс!  *drink9* *drink9* *drink9*
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 22:55:11 от marandi »

OwnerBG

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 694
 • Карма: +62/-62
 • Респект: +53
  • Профил
  • Списание за хората, имотите и проблемите
Re: кофти модераторство
« Отговор #26 -: 05 Април, 2012, 22:54:04 »
+1
Абе хора, що се правите на историци.

Дайте да си говорим за нещата днес и сега.

Кой какъв бил.

Няма никакво значение.

важно е какъв е сега и къде е.

С това черничкото не съм съгласен, мое мнение!

Историята винаги трябва да се учи, защото ТЯ историята има дарбата да се повтаря. Преполагам си чувал клишето, че икономическите теории от Античността до наши дни се променят, но Историята винаги се повтаря.

Ще бъда кратък, защото трябва да напиша роман, какво имам предвид:

1. Престрелката МерКози-Гърция е привидна. Една камара фирми, които навлизат в България и са немски или австрийски капитал, имат гръцки менижмънт. Т.е. всички продажби от България се осребряват в Гърция спрямо маркетинговия им план.

2. Дай ми пример за грък ( или някакъв си ), който ще се забие по наши форуми, ще ни цитира наши поети, писатели и т.н. Да ни обяснява, че неговия народ е смотан, а ние сме маркови пичове? <- Това се опитва да прави Жорето. Пак казвам нямам представа защо и какво хваща от цялата тази дандания?

Мога да ти направя стройна връзка ( причинно-следствена ) на база монетарна/фискална политика в ЕС, как той е структуриран да работи в полза на една-единствена държава и защо "периферията" трябвало да свиква.

Върха на наглостта беше примерите на гръцки политици, които в прав текст говорят за български заплати и че няма как да го допуснат да се случи в Гърция? Кой им разперва "крилете" според теб да си позволят подобен изказ пред електората си? Т.е. да си бършат насраните задници с нас?

Точно дебелата Меркел, която Жорко привидно плюе, но не ми отговори, защо първият им крал е немец в измислената му Гърция след Освобождението им?
---------------------------------------------
Та, театрото е ясно. Гърция ще одруса 'орицата си малко надолЕ и намек към БГ-то, че нещата ще останат така, както са сега.

Бойко мълчаливо кима  *girl*

Маранди, утрепай ме но не те разбрах.

жоро, както аз го чета си е наше момче. Какви гърци, какви политици, какви историци.
Обяснява кое как е. Според него.
Е, и.
къде е проблема.

Нещо май се напъваме да си обясним или да се убедим че нещата зависят от нас.

Ич биля.

не знам на какъв език, но знам какво значи
Подбрани статии за собственици на имоти.http://www.sobstvenik.com/
За купувачи и продавачи си има други места.
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/


                                                                OwnerBG

marandi

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 865
 • Карма: +51/-15
 • Респект: -124
  • Профил
  • http://marandi.blog.bg
Re: кофти модераторство
« Отговор #27 -: 05 Април, 2012, 23:03:33 »
0
Абе хора, що се правите на историци.

Дайте да си говорим за нещата днес и сега.

Кой какъв бил.

Няма никакво значение.

важно е какъв е сега и къде е.

С това черничкото не съм съгласен, мое мнение!

Историята винаги трябва да се учи, защото ТЯ историята има дарбата да се повтаря. Преполагам си чувал клишето, че икономическите теории от Античността до наши дни се променят, но Историята винаги се повтаря.

Ще бъда кратък, защото трябва да напиша роман, какво имам предвид:

1. Престрелката МерКози-Гърция е привидна. Една камара фирми, които навлизат в България и са немски или австрийски капитал, имат гръцки менижмънт. Т.е. всички продажби от България се осребряват в Гърция спрямо маркетинговия им план.

2. Дай ми пример за грък ( или някакъв си ), който ще се забие по наши форуми, ще ни цитира наши поети, писатели и т.н. Да ни обяснява, че неговия народ е смотан, а ние сме маркови пичове? <- Това се опитва да прави Жорето. Пак казвам нямам представа защо и какво хваща от цялата тази дандания?

Мога да ти направя стройна връзка ( причинно-следствена ) на база монетарна/фискална политика в ЕС, как той е структуриран да работи в полза на една-единствена държава и защо "периферията" трябвало да свиква.

Върха на наглостта беше примерите на гръцки политици, които в прав текст говорят за български заплати и че няма как да го допуснат да се случи в Гърция? Кой им разперва "крилете" според теб да си позволят подобен изказ пред електората си? Т.е. да си бършат насраните задници с нас?

Точно дебелата Меркел, която Жорко привидно плюе, но не ми отговори, защо първият им крал е немец в измислената му Гърция след Освобождението им?
---------------------------------------------
Та, театрото е ясно. Гърция ще одруса 'орицата си малко надолЕ и намек към БГ-то, че нещата ще останат така, както са сега.

Бойко мълчаливо кима  *girl*

Маранди, утрепай ме но не те разбрах.

жоро, както аз го чета си е наше момче. Какви гърци, какви политици, какви историци.
Обяснява кое как е. Според него.
Е, и.
къде е проблема.

Нещо май се напъваме да си обясним или да се убедим че нещата зависят от нас.

Ич биля.

не знам на какъв език, но знам какво значи

Накратко имаш оритване между 2-те християнски църкви, които се анатемосват. Т.е. през около 1000 г. започва войната между католицизъм и православие.

Източна-Римска империя в този момент е подложена на нова заплаха, наречена ислям. 4 века по-късно Източна-Римска империя изчезва, след многократни апели за помощ към Католицизма, включително и към България ( но не винаги сме успявали да им помагаме ).

През този период освен около 20 кръстоносни похода с цел грабеж - Католицизма не прави нищо повече. Т.е. те са се радвали, че конкурента на Папата е ликвидиран. В същото време Константинопол приема с радост османците, защото вече не е можел да понася варварството на католиците.
--------------------------------------------
В наши дни какво се случва. Казах, че ще им рекапитализират баМковата система, застрахователите и пенсионните дружества.

Но идеята е, да се вземе пазарния дял в кредитно и застрахователно проникване на Балканите. Със сигурност са се спазарили под масата, че менижмънта ще е пак гръцки и ще се пръкнат поредните седалища на фирми, регистрирани в Кипър, но не и в България.
---------------------------------------------
Горното се нарича брак по сметка, т.е. да доопоскат България, като от Гърция си иска менижмънта и % от всички продажби в България, Румъния и Сърбия, а немсци/австрийци/французи/италианци ще овладеят собствеността.
---------------------------------------------
За византийска баМка, извън Балканите трудно ще чуеш, че има. Защото няма и никога не е имало!
--------------------------------------------
Ще ти дам пример с твоя бизнес ( имоти, ако не се лъжа ):

Имаш пазарен дял Х за България, Сърбия, Македония, Румъния и чат-пат Украйна. Бил си агресивен да блъскаш разходи и да мачкаш конкуренцията, да правиш офиси с цел пазарна позиция, отпускал си ресурс на цульо-пульо, на кучетата и котките им даже - като си знаел прекрасно, че това са лоши кредити.

Знаеш, че си пътник, защото си блъскал агресивно и не с цел да печелиш от това, а да го препродадеш по-късно на някой батко. Баткото се води кредитор и идва и ти казва за твоя бизнес Х пари, ти обаче понеже си бил агресивен играч и му казваш, сорка - ама ти гледаш ли колко пазарен дял държа?

Почвате пазърлъка и ти накрая се разбирате, теб ще те остави за шеф и част от паричните потоци да минават през теб, а собственик ще е той и разликата за него + реорганизацията/централизацията и т.н.
------------------------------------------------------------------------------
Ти доволен ли ще си? Да цоцаш от чужди продажби %, да не носиш риск и фигурираш като шефче?
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 23:14:05 от marandi »

OwnerBG

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 694
 • Карма: +62/-62
 • Респект: +53
  • Профил
  • Списание за хората, имотите и проблемите
Re: кофти модераторство
« Отговор #28 -: 05 Април, 2012, 23:19:42 »
0
Маранди,х много генерално размишляваш бре братко. През история, та до икономиката на днешния ден с идеи за утрешните дни.

Я виж какво мернах скоро.

Кредиторската власт и стабилният растеж рядко вървят заедно. Повечето лични дългове в класическия период са продукт на малки суми пари, отпуснати на лица, живеещи на ръба на препитанието и едвам свързващи двата края. Отнемането на земя, имущество и лична свобода вкарва длъжниците в робство, което става необратимо. Към 7-ми век век пр. н. е., „тирани“ (популярни лидери) се появяват и свалят аристокрацията в Коринт и други богати гръцки градове. Те получават подкрепа чрез анулиране на дълговете. По по-малко тираничен начин Солон основава атинската демокрация през 594 г. пр. Хр и забранява дълговото робство.
Но олигархиите възникват отново и потърсват помощта на Рим, когато царете на Спарта – Агис и Клеомен и техният наследник Набис искат да анулират дълговете в края на трети век пр. Хр. Те са убити, а поддръжници им – изгонени. От Древността насам, политическа константа в историята е, че интересите на кредиторите противоречат на популярната демокрация и на царската власт, които са в състояние да ограничат финансовото завладяване на обществото и налагането на лихвоносни дългове и плащания върху възможно най-голяма част от икономическия излишък.
Когато братята Гракхи и техните последователи се опитват да реформират дълговите закони през 133 г. пр. Хр., доминиращата сенаторска класа действа с насилие, убива ги и слага началото на едновековна социална война, свършила с качването на Август на императорския трон през 29 г. пр. Хр.
Римската кредиторска олигархия печели социалната война, поробва населението и слага началото на тъмна епоха
Навън нещата са още по-кървави. Аристотел не споменава изграждането на империя в политическите си схеми, но външните завоевания винаги са били главен фактор в налагането на дългове, а военните дългове са основната причина за държавен дълг в Съвременната епоха. Най-суровите данъци в Античността са наложени от Рим, чиито кредитори се разпространяват като чума из Мала Азия – най-проспериращата му провинция. Законността почти изчезва с навлизането на кредиторите-“рицари“, публиканите. Митридат Понтийски повежда три народни бунта и местното население в Ефес и други градове въстава и убива над 80 000 римляни през 88 г. пр. Хр. Римската армия отвръща на удара и Сула поставя военен налог от 20000 таланта през 84 г. пр. Хр. Таксите за неплатени лихви умножават тази сума шест пъти до 70 г. пр. Хр.
http://www.sobstvenik.com/?p=4140
Подбрани статии за собственици на имоти.http://www.sobstvenik.com/
За купувачи и продавачи си има други места.
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/


                                                                OwnerBG

marandi

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 865
 • Карма: +51/-15
 • Респект: -124
  • Профил
  • http://marandi.blog.bg
Re: кофти модераторство
« Отговор #29 -: 05 Април, 2012, 23:24:45 »
0
Маранди,х много генерално размишляваш бре братко. През история, та до икономиката на днешния ден с идеи за утрешните дни.

Я виж какво мернах скоро.
....................

http://www.sobstvenik.com/?p=4140


Теориите се променят, но Историята винаги се повтаря сякаш, а?  ;)

П.П. Бих могъл да ти навляза и в детайли, че в наши дни това вече не е точно така като технология, понеже вече монетаризма и фиска се движи от книжни/електронни пари за разлика от тогава. Демек в момента ситуацията е още по-зле, спрямо тогава от гледна точка механизми. Поне още нямаме война.

Но общо взето си се ориентирал добре  *girl*

Поздрави!
« Последна редакция: 05 Април, 2012, 23:28:23 от marandi »