Общи > Честито и добре дошли!

Съчинение на правилата

(1/16) > >>

admin:
Ето какво е писал Dimitar.

Здравейте,
Изпращам примерни правила, смятам, че след одобрението Ви и евентуална редакция могат да послужат за основа. Признавам си, копирах ги от друг форум и изтрих някои от тях, които нямат връзка с този форум. Не е лоша идея и да бъдат подложени на обсъждане в раздела "Правила".
Не пуснах тема от свое име, тъй като реших, че няма да е уместно.
=================================================

І. Поведение

1. Забранява се използването на вулгарни думи и псувни и отправянето на обиди към потребители, гости и членове на екипа. В случай на провокация от страна на друго лице, моля, обърнете се към екипа на форума.

2. Забранява се публикуването на теми и мнения, изразяващи или подтикващи към насилие, дискриминация и нетолерантност от всякакво естество (расова, етническа, полова и пр.).

3. Забраняват се политическите агитации, както и подтикването към агресия и противозаконни действия. Потребителите имат пълната свобода да изразяват политическите си възгледи, стига да спазват добър тон и да не натрапват предпочитанията си на останалите посетители на форума.

4. Не се толерира провокативното и дразнещо поведение спрямо други потребители, в това число използването на системата за лични съобщения за обиди или след като получателят е заявил, че не желае да получава съобщения от Вас.

5. Ако потребител види, че във форума е публикувана негова снимка или е цитирано лично съобщение, написано от него, той е в правото си да изиска от екипа те да бъдат изтрити.

6. Потребителите са длъжни с темите и мненията си да се стремят към градивна дискусия. Препоръчително е да се избягва спамът, кратките, неаргументирани, безсъдържателни постове. Мнения, които са насочени към друг потребител и не са свързани с текущата дискусия, следва да бъдат споделяни чрез системата за лични съобщения. В противен случай ще бъдат изтривани.

7. Забранява се публикуването на снимки, видеоклипове и текстове с неприлично или порнографско съдържание, както и на бързи връзки към такива материали.


ІІ. Технически

1. При регистрация посетителите на форума са длъжни да създадат потребителски профил без обидно или вулгарно съдържание, както и да избягват информация, която би могла да доведе до заблуда относно самоличността им.

2. Членовете на екипа на форума имат право да променят потребителското име, както и да редактират или изтрият аватара, личната снимка, подписа и мненията на всеки потребител без предупреждение, ако преценят, че те нарушават добрия и културен тон.

3. Задължително е потребителите да използват КИРИЛИЦА, освен ако не се налага изписването на чужди думи, имена, линкове и др. Не се толерира заместването на буквите «ч» и «ш» с цифрите 4 и 6. Постовете, в които не е спазено това правило, ще бъдат редактирани или изтривани.

4. Забранено е използването на форума с комерсиална цел. Не се допуска реклама на продукти, услуги от страна на потребителите.

5. Теми с еднакво или сходно съдържание се обединяват или изтриват. Потребителите се приканват да използват търсачката на форума, преди да създават теми.

6. Теми, чието съдържание не съответства на форума или подфорума, в който са създадени, ще бъдат премествани или изтривани. Потребителите се приканват да избират внимателно разделите, в които създават темите си.

7. От заглавията на темите трябва да се подразбира съдържанието им. Неприемливи са заглавия от типа на «Въпрос», «Вижте това!», «Към управата» и т.н.

8. Желателно е потребителите да избягват употребяването на голям брой емотикони, както и прекаляването с главни букви и пунктуационни знаци в постовете и заглавията.

9. Не е желателно цитирането на цели постове, особено ако те са дълги или съдържат цитати и най-вече, ако се намират непосредствено преди Вашата публикация. Моля, цитирайте единствено частта, към която се отнася мнението Ви.

10. Забранява се регистрирането на повече от един потребителски профил от един човек. Особено строго ще се следи, когато това се прави с цел избягване на бан - в този случай, освен деактивиране на втория акаунт, ще последва и удължаване на първоначалното наказание.

11. Регистрирацията във форума е въпрос на личен избор и означава приемане на тези правила. Ако не сте съгласни с тях, вие сте в правото си да не го посещавате.

12. Потребителите имат правото да изискват обяснения от администраторите на форума относно техните решения, но оспорването на тези обяснения не се толерира. Всяко запитване се обсъжда от екипа и всеки отговор е израз на неговото колективно мнение.

13. В много случаи модерацията на форума е субективен процес. Ако нямате доверие в преценката на администраторите и модераторите, моля, не използвайте форума. Повечето решения на екипа се взимат след продължително обмисляне и обсъждане. Всяко взето решение е окончателно.

14. Администраторите на форума имат право да променят тези правила по всяко време. Промените в правилата ще бъдат обявявани в секция „Новини". Ако продължите да пишете във форума след тяхното публикуване, Вие автоматично се съгласявате с тях.

=================================================

Scyther:
Админе, позволено ли е да предложа обоснована редакция с някои от тези правила?

admin:
забранено е :D

давай

аз не съм ги чел само ги сложих, защото ми бяха пратени ЛС

Scyther:

--- Цитат ---І. Поведение

6. Потребителите са длъжни с темите и мненията си да се стремят към градивна дискусия. Препоръчително е да се избягва спамът, кратките, неаргументирани, безсъдържателни постове. Мнения, които са насочени към друг потребител и не са свързани с текущата дискусия, следва да бъдат споделяни чрез системата за лични съобщения. В противен случай ще бъдат изтривани.
--- Край на цитат ---

Не съм съгласен с червеното. Чакай ще го направя на синьо, че ще помисли някой, че съм пундясал.
Това правило заплашва да трие постове от рода на "Здрасти пич", "Наздраве", "Как си" и т.н. Подобни постове оределено не са по темата, но не виждам какво лошо има в тях, че да сме длъжни да ги пишем на лични. Според мен трябва да бъде премахнато.

Толкоз

goro:
Една бележка.
Виждам, че вече има предложения за комерсализиране и на този форум и понеже има достатъчно такива, по добре е това да не става. Също е добре според мен да няма никаква цензура! - Вместо нея една папка "Боклуци" и там да влизат неодобрени от модераторите теми и изказвания, които евентуално периодично да се архивират, но ако някой иска да може да си изтегли съответния "боклук" и да си го чете... Това мисля е единствената гаранция срещу произволно модериране и за свободата...
И... писах го в предишния опит... Ако форумът не се институциализира, т.е. да се погледне сериозно на правилата организацията за неговото физическо съществуване, просъществуването му ще е съмнително...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия