За всичко останало > Строителство и ремонти

Камъшитен покрив?

<< < (6/8) > >>

Фло:

--- Цитат на: dodo2 в 24 Септември, 2012, 00:55:37 ---P.S. А плоските керемиди са с клиновидна форма, може ли да ги прави такива?

--- Край на цитат ---

Не знам,ще питам,обаче с тия клинове влизаш във филм на ужасите.Първо цената на изработка,второ припокриването ще заеме поне 50%,трето в задния край ,където става закрепването поради липсата на дебелина няма да има никаква здравина на прихващане.
В лодкостроенето има тъй-наречената припокрита обшивка,където дъските се припокриват само няколко сантиметра и пак не пропуска вода. В твоя случай за мен изглежда удачно  размерите да са 15х30х1,5 ,с 5см. припокриване.Ширината от 15 см позволява всякакви извивки на покрива,а там където са много остри просто се реже на подходящия размер.Сухи греди няма човека,бичи греди и дъски само

dodo2:
Ау Фло, как само 5 сантиметра бе :) Припокриването при плоските е почти 2/3 от кремидата. Примерно при крамичните - дължина 40 сантиметра, наклон 25 градуса, остава 14.5 сантиметра, а припокриване 25.5 сантиметра, т.е. 2/3 прикокриване. При по-големи наклони е малко по-малко (при 45 градуса припокриването е 24 сантиметра).

Ако се припокриват 5 сантиметра, кое ще пази водата, която изтича межу фугата на две съседни да не ходи на покрива?

Фло:

--- Цитат на: dodo2 в 24 Септември, 2012, 12:01:45 ---Ау Фло, как само 5 сантиметра бе :) Припокриването при плоските е почти 2/3 от кремидата.

Ако се припокриват 5 сантиметра, кое ще пази водата, която изтича межу фугата на две съседни да не ходи на покрива?

--- Край на цитат ---
Абе почнах с лодките  и недовърших,имах предвид  диагонално, долния разположен спрямо горния,на 2 слоя с малко припокриване!Нещо като на Х! Дали пък ,ако им се правят свързващи жлебове/канали/ няма да е по -добре и така да лягат една в друга странично?

dodo2:
Дай картинка, че не си го преставям това. По принцип като са плоски керемидите (дървени или керамични все тая), се редят с толкова голямо припокриване, че на практика се покриват даже през ред (т.е. ред 1 покрива ред 2 на 2/3 и ред 3 на 1/3. Това заради фугите межу тях, само така се гарантира, че водата няма да минава под тях..

Ако се мине пък само на декоративна идея, отдолу да има друга хидроизолация върху която да става да тече вода колкото си иска, а отгоре дървения само за красота, тогава може да се застъпват съвсем малко - първо че ще е изключително евтино, второ извивките ще се постигат не със заоблени керемиди, а с по-къси/по-тесни такива. Ама не знам някой да е правил така. А трябва и да са на скара за да се вентилира под тях, която скара не знам как ще се закрепи върху хидроизолацията без да я нарани?

dodo2:
?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия