Форум за финанси, право, счетоводство, политика и други науки > Политика
Въпрос.:срещу кого протестира председателят на парламента ?
Невидимко:
--- Цитат на: gogolcho в 01 Януари, 2013, 12:40:54 ---Честита нова година *whiskey* *whiskey4*
Изглежда сме най-демократичната държава, защото само у нас (може би и в Либия по времето на Кадафи) управляващите протестират срещу опозиция или лошите зелени *yahoo*
Аз междудругото карам и ски. От повече от 20 години. Но съм на мнение, че нещата могат да се решават далеч по-цивилизовано. Сега искат втора кабинка, но да попитам защо не заменят сегашната с нова, с по-голям капацитет? По същата просека.
--- Край на цитат ---
ЧНГ от мен *drink1*
Гоголчо ами помисли логично де. Защо се прави нов лифт. За да намалее опашката на съществуващия нали. Ами ако направят нова кабина с по-голям капацитет проблема няма да бъде решен а само преместен опашките няма да стават долу на кабината, а горе на поляната пред седалковите лифтове. Между другото съществуваща просека за нова кабина има ама има още 10 бора и лайняните зелени се правят на интересни. Ама в Банско втората кабина ще стане, а вие на Витоша си правете каквото щете. Истината е че София е една от малкото световни столици където след работа можеш да покараш ски, ама нали сте много умни...
gogolcho:
Невидимко, и сега може да се кара ски на Витоша след работа. Както и на Боровец, който е на няма и час път от София.
--- Цитат на: barba в 01 Януари, 2013, 13:54:36 ---
--- Цитат на: gogolcho в 01 Януари, 2013, 12:40:54 ---Честита нова година *whiskey* *whiskey4*
Аз междудругото карам и ски. От повече от 20 години. Но съм на мнение, че нещата могат да се решават далеч по-цивилизовано. Сега искат втора кабинка, но да попитам защо не заменят сегашната с нова, с по-голям капацитет? По съществуващата просека.
--- Край на цитат ---
И аз карам ски, от повече от 58 години (започнах на 5). Но съм на мнение, че цивилизованото решение е (засега) да се направят още десетина кабинкови и други лифтове. И стотина писти.
За информация на зелените: http://fr.wikipedia.org/wiki/Les_Trois_Vall%C3%A9es
Данни само за една област в Алпите (на 3те долини): 610м - 3230 м
Брой лифтове: 183 (40 кабинкови, 69 седалкови, 55 влека) с дебит 259 230 души / час.
Брой алпийски писти: 335 (33 черни, 119 червени, 135 сини, 48 зелени) с дължина 600 км
Брой писти за бягане: 17 с дължина 118 км.
Но, разбира се, да не се допуска истерията и бандитизма като в застрояването на "Слънчев бряг".
Честита новата MMXIII година *whiskey* *whiskey4*
--- Край на цитат ---
Барба, а Алпите как стои въпросът със защитените територии? Там позволява ли се прокарването на ски просеки?
Фло:
ЧНГ!
Та ,като споменавате кабинки,мислите ли,че най-овластения човек в тази страна,прокарал над 80 лобистки закона,затрил нормативно дребния и средния бизнес и докарал икономиката до колапс,унищожил народна традиция и обичаи ,няма властта да реши проблем с два асансьора и няколко декара земя,че му се налага да протестира по пътищата? И срещу кого протестира?
Тука въобще не е въпроса трябва ли да има лифтове или не трябва да има,еко ли е или не.Въпроса е принципен и касае моралните качества на управниците.Срещу кого протестира Цачева,към кого има претенции ,правомощен да реши какъвто и да е нормативен проблем?Срещу филанкишията ли,срещу евросъюза ли, срещу кого? Цинична демагогия това е определението за подобно поведение!
Невидимко:
--- Цитат на: Фло в 01 Януари, 2013, 16:31:53 ---ЧНГ!
Та ,като споменавате кабинки,мислите ли,че най-овластения човек в тази страна,прокарал над 80 лобистки закона,затрил нормативно дребния и средния бизнес и докарал икономиката до колапс,унищожил народна традиция и обичаи ,няма властта да реши проблем с два асансьора и няколко декара земя,че му се налага да протестира по пътищата? И срещу кого протестира?
Тука въобще не е въпроса трябва ли да има лифтове или не трябва да има,еко ли е или не.Въпроса е принципен и касае моралните качества на управниците.Срещу кого протестира Цачева,към кого има претенции ,правомощен да реши какъвто и да е нормативен проблем?Срещу филанкишията ли,срещу евросъюза ли, срещу кого? Цинична демагогия това е определението за подобно поведение!
--- Край на цитат ---
Фло ти не отговори на интересен въпрос. ще го повторя: кои са добрите, след като ГЕРБ са лошите? Кой е следващия месия? Кой ще оправи народа? Аз разбирам да хвърляш кал, ама и да кажеш кой би се справил по-добре.
Dimitar.:
Невидимко,
По въпроса за лифта си пристрастен по някаква причина, но не политическа, и ти личи.
Кой да е следващия месия?
Грешка е да всеки път да търсим нещо ново, което с магическа пръчка ще ни оправи. За последните 20 и кусур години ни "оправяха" червени, оригинално сини, жълти, жълто-червено-розови, сини и пак не сме задоволени. Май ни трябва Манго на три мастики да ни оправи, че белким схванем, че не ни требе нищо ново.
Абе, те англичаните, американците, италианците, французите не са тъпи и затова са се спрели на двупартийната система, да не се размива мат'риала между много партии.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия