Да хубава тема,място да "избягаме" от всичко което ни заобикаля в момента

Я и аз да ви питам,че нещо съм се умислила за къщата в Банкя

През 2000 г.,баща ми,лека му пръст,му направиха сърдечна операция-байпаси,след това на санаториум в Банкя.Почувства се супер и като се прибра в София съобщи,тук не ми харесва в Банкя се диша леко,искам там.
И аз и сестра ми хъката-мъката,ами добре ще купуваме къща там,човека ни е отгледал при това ни беше не само баща,а и приятел.И така,аз и Регатчо запретваме ръкави и се започва едно търсене,луда работа,тук къща,там къща,мъка голяма беше

Накрая попадаме на една,двор 32 м. на 34 м.,почети квадрат,малка къща 3 стай и кухня,обаче с голям таван.И нали съм по тънките сметки

веднага се сетих,че този парцел мога да го разделя на два парцела,казах еврика това е.
Спретнахме един ремонт,изпрасках една тераса близо 45 кв.м и стана супер.Родителите ми се пренесаха там,доволни и щастливи.През 2006 г. баща ми почина от рак,не от сърце,ако не се беше разболял от тази гадна болест и до сега щеше да си крета в Банкя.
От тогава,къщата не се обитава постоянно.Та сега се чудя,дали да я бутна и да разделя парцела на два отделни и на единия да построя друга къща или да правя кардинален ремонт и да усвоя и тавана.Малко ме е страх да го правя без разрешения,че и там имам планове за една тераса и различен покрив,съседите ще им направи впечатление и може да ме наклепат.
Другото гадно нещо е,че се намира на високото над пазара и се вижда от всякъде.
Тази чуденка ми се е загнездила от година,две и не правя нищо.
Дайте акъл,повече глави,повече решения