Обикновено (казвам така, за да не ми се обиди конкретно някой), се иска изтриване на акаунта, мненията и ако може и цитиранията на мнения от другите, а не само на акаунта.
Има разлика в начините на самоубийства между жените и мъжете. Жените избират такива, щото предимно целта е да привлекат внимание, а не да загинат. Та подобни искания малко спадат към женската психика, т.е. - да привлека максимално внимание върху себе си като за последно, а поради характерна човешка черта да повлека и други, викащи "и аз, и аз". Другата теза - за "свобода" - пък говори за сериозен проблем с реалностите, но да не задълбаваме - Серсем много кратичко разказа как стоят нещата. Всеки искащ подобно заличаване си мисли, че е открил колелото в интернет общуването, а то - от 20 години едни и същи сцени.
Това, че всеки софтуер за форум има функционалност за задаване на време за изтриване, означава че има необходимост от това, а не е средство само тук за потъпкване на "свободата" (отново няма да коментирам що за глупост е това точно в тази категория).
За изтриване на мнения - проблемът е естетически, защото една тема става на дупки и отговорите на останалите увисват тъпо; и обществен - примерно аз или друг може да не желае да има тъпи висящи отговори на изчезнали мнения и съответно да ги трие и той. Апартаментът X си е мой и уж с него мога да правя каквото си искам, но никой няма да ми позволи да го залича и да остане дупка в кооперацията. Т.е. когато някой иска пълна свобода, той трябва да не контактува с общество; когато го прави - свободата не е пълна никога, защото едно действие е свързано с ефект върху обществото.
За итриване на акаунт - няма особен проблем, освен че името се освобождава и след 1 минута друг може да се регистрира с него. Което по-скоро може да е в ущърб на търсещия "свобода" и по-късно да има "опа, какво стана сега".
Най-нормалното напускане е:
- сменя се паролата с "#hgdFGQIZO%#@*UURYRyrtghnw"
- сменя се имейл адреса с някой
hkhdkh@gmail.com- сменят се другите данни със случайни
- а ако някой не е параноик - не прави нищо от това, а просто спира да чете и пише и си свирка.
Всичко друго е за консултация с психоаналитик. Дано няма обидени, ама не съм виновен аз, че интернет и всичко в него вредно за психиката.