Форум за финанси, право, счетоводство, политика и други науки > Кредити

“УниКредит”, къде е моралът?

(1/2) > >>

g0g0:
Пускам препечатка от 24часа на статията. Ако модераторите сметнат, че не й е мястото тук на темата да я бастисат преместят.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=445760
“УниКредит”, къде е моралът?
УВАЖАЕМИ господа от УниКредит Булбанк, с изненада научих, че за пореден път сте увеличили лихвата по ипотечния ми кредит - този път, както се казва - от упор, с цели 2,5 процента.

Договорът ми от 2004 г., който вие цинично наричате "с намаляващи вноски", на практика представлява кредит с постоянно увеличаващи се вноски. Хубаво е да обяснявате тази особеност и на новите си клиенти.

Управителният ви съвет винаги определя лихвата по моя кредит (както и на хиляди други българи - най-вече старите клиенти на Булбанк) в свой интерес и в мой ущърб. Когато лихвеният процент се увеличава, вноските ми се изчисляват по него.

Когато обаче той е с ниски показатели, вие неизменно измисляте нова схема, по която да пресмятате лихвата ми, като целта е тя винаги да се повишава. То не беше основен лихвен процент, базисен, EUROBOR, SOFIBOR, надбавки, добавки - само и само банката да печели, а аз да губя.

Така, независимо от пазарните условия и договора за намаляваща тежест на кредита, месечните ми вноски неизменно се увеличават, вместо да падат, както се бяхме договорили.

В интерес на истината в последните 5-6 месеца лихвата ми бе намалена на 7,18 пункта и вноските ми започнаха да падат. Най-накрая - цели 6 години, след като съм изтеглил кредита, започна да се случва това, под което се бях подписал в офиса ви на пл. "Света Неделя".

От 1 април обаче разбирам, че "динамичната пазарна обстановка" е наложила лихвата ми да бъде увеличена на 9,81 процента. Съответно и следващата ми месечна вноска се повишава на 500 лв. - точно колкото бе размерът й, когато изтеглих кредита през 2004 г.

А уж трябваше да намаляват?

Чувствам се като мравка, която пренася тежести, и аха да се добере до финала, и някой я хваща и връща на старта. Защото с това решение на управителния ви съвет вие ме връщате точно в първи клас на нашите твърде неравностойни взаимоотношения.

Сигурен съм, че някъде на третата страница с малки букви в договора ми пише, че банката може да прави каквото си пожелае с лихвата по договора.

Но, "УниКредит, къде е моралът?

Какво точно в пазарната обстановка наложи лихвата на дългогодишните ви клиенти да скочи с 2,5 пункта? При това в момент, когато повечето банки започват кредитна кампания. А някои дори намалиха лихвите точно по старите договори.

Нима поскъпна ресурсът на парите, които сте ми дали преди 6 години? Какъв точно проблем възникна пред вас?

На 3 април в интервю пред в. "Банкер" председателят на вашия управителен съвет г-н Левон Хампарцумян отрича кризата да ви е засегнала: "Но не забравяйте, че през годините на растеж УниКредит Булбанк бе доста по-консервативна от останалите банки. По тази причина тя не е толкова засегната от кризата, колкото секторът като цяло. Честно казано, ние не усещаме някакви чувствителни негативи.

А и знаете, че разполагаме с достатъчно голям капитал, който ни прави много устойчиви".

Какво при тази оптимистична диагноза наложи всички стари клиенти на "УниКредит" да бъдат натоварени с 2,5% увеличение на лихвата?

Може би изплащаме невъзвръщаемите кредити, които вие сте отпуснали? Или финансираме депозитната ви експанзия, или може би ниските лихви на новите клиенти?

През есента на миналата година в едно друго интервю г-н Хампарцумян казва: "Спокойно! Лихвите плавно падат!" Но какво точно има предвид той? Може би говори за някаква паралелна реалност?

Тук няма да засягам чувството за етичност, което явно ви е абсолютно непознато в този критичен момент за хиляди българи. Когато всички смъкват цени, наеми, за да оцелеем заедно във финансовата криза, вие правите точно обратното.

Чувал съм, че старите и изрядни клиенти, какъвто аз например съм бил винаги през годините, се ползват с уважение и преференциални условия. Очевидно при вас важат други правила.

Явно ние - коректните платци, трябва да поемем цялата тежест на грешките, които вие сте допускали в бурния период на кредитиране.

Даже онази известна мисъл на Марк Твен, че банките ти дават чадър само, когато е слънчево, не е достатъчно силна, за да характеризира вашето поведение.

Няма въобще да споменавам и за рекордно високите у нас лихви за разлика от останалите държави, членки на ЕС. Явно ипотечният договор с УниКредит Булбанк е просто един капан, в който съм имал неблагоразумието да вляза.

Надявам се, че вие ще ревизирате това свое решение, което противоречи на всички морални и пазарни принципи и норми. Защото лихвите, които тихомълком и периодично налагате, нямат нищо общо с договора, който подписахме преди 6 години.

Най-малкото ви призовавам на същото това място във вестника да обясните подробно на старите си клиенти какво точно в "динамичната пазарна обстановка" ви принуждава да вгорчите живота им, а само преди седмица обяснявахте с гордост, че финансовата криза е профучала покрай вас.

Редакцията ще даде възможност и на кредитната институция да каже своята гледна точка.

СЛАВИ АНГЕЛОВ

OwnerBG:
Съвсем си е на място.

pmp:
"Надявам се, че вие...."

 Надявай се...

  подпис : Левон

gogolcho:
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/165042534-Zashto_bankite_promenyat_ednostranno_lihvite.html

Лихвите по ипотечни кредити у нас са двойно по-високо. В Австрия например процентът за фиксирана ипотечна лихва е 3,75, а плаващата е 1,75%. У нас тя е над 8%.

През 2004 година журналистът от „24 часа” Слави Ангелов тегли кредит. Договорът му е за лихва 8,88%, която се базира на твърдия лихвен процент на банката и основния лихвен процент на БНБ. Година по-късно му предлагат да плати такса от 500 лева за предоговаряне на кредита и намаляване на лихвата му до 7,18 %. Но никой не му казва, че основният лихвен процент на банката може да се променя по желание на банката. След като иска информация от банката, за да напише материал по случая, веднага лихвата му намалява.

„Започва да се случва това, което съм подписал преди 6 години, лихвата трябваше да падне много преди това”, каза Ангелов. Получава обаче писмо, че лихвата му се повишила с 2,5 процента.  Отговорът е подписан от 2-ма директори. Там пише, че лихвата му не е скандално повишавана и е между нива 7,18% и 9,81%. От лихвения лист за кредита, приложен към отговора, обаче се вижда, че в продължение на 13 месеца тя е по-висока.

„Тази банка тегли своя ресурс от банката – майка, който там е изключително евтин. И вместо да вземаме лихви, както в Западна Европа, при нас са два пъти по-високи”, каза журналистът.

„Очевидно професионалният опит на г-н Ангелов много му е помогнал. Първият въпрос е имаме ли организация като потребители, където той да разкаже за какво става дума и да видим има ли други подобни случаи”, каза доскорошният еврокомисар за защита на потребителите Меглена Кунева. По думите й у нас има банков надзор, който се осъществява от БНБ, има Асоциация на банките, която би трябвало да влезе в диалог с потребителите, но ние не сме структурирани, защото няма гражданска организация на потребителите, която да представи случая и да се очаква някакъв резултат.

„Трябва да се разчита на институционално решение, което да дойде отгоре. Това обаче не е устойчиво, никога и в другите държави”, каза Кунева. Тя напомни и предложението си за създаване на финансов омбудсман, което не било прието от финансовите институции.

„Третата лоша новина е, че тук ЕС няма законодателство. Единственото е в областта на потребителския кредит, но в областта на ипотеките можем да имаме общата защита на  потребители, но не конкретно за ипотечни кредити”, каза Кунева. Според нея в такива случаи трябва да се проявява бдителност при подписване на договора. Ако обаче има клаузи, които ощетяват потребителя съобразно рамковото законодателство за защита на потребителя, то може да се намеси Комисията за защита на потребителите и да реши, че някои клаузи могат да бъдат обявени за нищожни.

„За съжаление ние най-напред подписваме и после си казваме: какво стана. Какво е договорът? Доброволно съгласие между две страни”, добави Любомир Христов, финансист. По думите му в случая на Слави Ангелов, договорът не е определен, а казва: „взимаш едни пари, а колко лихва ще плащаш, ще ти кажем по-късно”. Тази практика на банките уникална за България, каза финансистът.

Комисията за защита на потребителите трябва да се самосезира за клаузите по договорите между клиент и банка, които се отнасят до промяната на лихвите по кредитите  настояха финансистът и бившият еврокомисар. Още от разговора по темата – вижте в прикачения файл.

neo:
Арестувано интервю!
ПЛАМЕН СТОЯНОВ: БУЛБАНК ЛЪЖЕ, МАМИ И ОГРАБВА БЪЛГАРИТЕ!     http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=11903&Itemid=30               
Дата: 16-06-2010 17:48
Булбанк нарушават българското законодателство и Европейските директиви, лъжат българските граждани и крадват и последната им стотинка, за да задоволят алчността на своите акционери
Това интервю е направено специално за в. „Шоу” – изданието, което само себе си рекламира като фламанг на свободното слово в България.  Цената на това интервю е 10 000 евро – на толкова го оцениха топбанкерите в България. Толкова пари трябва да плати Пламен Стоянов на Булбанк за това, че си позволява да разкаже за унижението да е клиент на финансовата институция.

От „Шоу” казват, че спират от печат това интервю, за да предпазят Пламен от преследване на което ще го подложи банката и за да му спестят космическата глоба да говори истината! И нещо много важно – темите за банките не са комерсиални като тези за интимния живот на хора с всякакви сексуални предпочитания. Очаквайте пълни подробности за това защо подобни интервюта не излизат в независимите медии на България.                                                                                                       

Пламен Стоянов е български емигрант, който от дълги години живее на Запад. В момента е отседнал в градче край Лондон и е специалист по банков софтуер в Ситито. Въпреки, че познава добре механизмите на британското банкиране и ги одобрява от чист патриотизъм решава да вземе ипотечен кредит от български клон на Уникредит Булбанк. Така той, като стотици други българи, попада в зловещия капан, които банката в България залага на своите клиенти. Заради самоволното покачване на лихвите по ипотечните кредити и унижението да си клиент на Булбанк стотици потребители образуваха гражданско сдружение, което завежда дело срещу банката в Страсбург.

- Пламене, как стана клиент на „Уникредит Булбанк”, банката от която пропищяха стотици българи и й обявиха война?!

-  През 2006 г. реших да закупя апартамент в България след като се преместих от ЮАР в Европа, за да има къде да отсядам при моите завръщания в България. След като намерих подходящото жилище се обърнах към банката, с която бях работил вече 10 години „Булбанк” клон Русе. Срещнах се с консултанката г-жа Въжарова, за да получа информация относно офертите им. В този момент вървеше реклама за ипотечен кредит с годишен лихвен процент 5.83%. След като уточнихме детайлите и какви документи ще са необходими за да съм сигурен, че ще получа заем, сложих капаро за апартамента, и се върнах в Англия. След близо един месец размяна на документи по е-майл и поща стигнахме до последната фаза да подпишем финалния договор. Оказа се че има „малка промяна” на лихвения процент, който ми беше предложен първо като 5.83%, но скочи на 7.00% с обяснението, че съм бил рисков клиент - клиент който получава заплата в чужбина. Интересно, защо след като вземам заплата Х ХХХ £, съм в категорията рисков клиент, но вече нямаше връщане назад,  щях да загубя 5 000 € капаро.

- Но все пак се стигна до финализирането на сделката?

- Преди финализирането на сделката имах нова среща с консултанката и точно на тази среща повгигнах и въпроса за т.11.1.1.1. в моите общи условия, за да ми бъде обяснена по- ясно. И обяснението съвпадаше с моето разбиране, в случай че EURIBOR 6M скочи с или повече от 2% за 6 месечния период на фиксиране, банката си запазва правото да промени лихвения ми процент без да чака края на фиксирания период с цел да не губи пари. След подписването на договора, до 11.2008 г. аз си внасях парите по сметката и Булбанк изтегляше сумата равна на договорената по Погасителния план. Март 2009 г. имах разговор по телефона с моя консултант по един друг проблем (имах едномесечен депозит в Булбанк, който незнайно защо Булбанк бе решила без мое знание да инвестира на борсата) и в течение на разговора, консултанта ме информира, че в сметката са ми останали само 100-тина € , което мен ме узадачи. Винаги съм си правил сметката така, че да имам пари поне за 3 месечни вноски напред. Последва запитване по е-майл, с което Булбанк ме информира, че лихвата по заема ми се е качила на 5.66%, последствие скочи на 7% при което получих и следното обяснение от г-жа Иванова (цитирам):

„Здравейте г-н Стоянов,  Извинете ме за късния отговор. Искам да Ви информирам относно информацията, която вълнува всички с текущи, настоящи и бъдещи кредитни задължения - в българия лихвените нива, които се предлагат по настоящи ипотечни кредити постоянно / ежемесечно / се променят с тенденция към покачване, т.к. лихвения процент се формира от месечния EURIBOR и надбавка на Банката. Всеки месец EURIBOR, които спуска БНБ е с тенденции към повишение между 1 и 3  пункта.

 По съществуващия Ви ипотечен кредит лихвения процент към днешна дата е 7.00 %, който за разрешен толкова отдавна кредит е чудесен, още повече, че Вас това покачване не Ви е засегнало, за разлика от много други клиенти.  За Ваша информация към днешна дата кредити отпуснати с цел покупка на недвижим имот са  на 7.3% лихва в евро, а тези за ремонт и реконструкция са на  9.3% евро. Ако проявявате интерес е възможно предоговаряне на условията по кредита Ви срещу такса в размер на 1100 лв/ определя се по тарифа на Банката /.

- В писмото накратко се дава обяснение от Булбанк защо увеличават лихвения процент по кредита ти...                                                                                                                                       

-Да, това е първото обяснение. А то е „..че. се променят с тенденция към покачване, т.к. лихвения процент се формира от месечния EURIBOR и надбавка на Банката. Всеки месец EURIBOR, които спуска БНБ е с тенденции към повишение между 1 и 3  пункта”. Ако това някой ми го беше казал преди 20 години щях да го приема като чиста монета, но в днешно време, когато всеки е запознат в общи линнии какво е СОФБОР или EURIBOR, обяснението от устата на банков служител, че БНБ „спуска” EURIBOR звучеше много некомпетентно, а може бе един вид „лъжа” за да прикрие измамата. С две думи имах чуството, че ме вземат за „канарче” (съжалявам за грубия израз ... БНБ „спускал” EURIBOR!!!)А през това време реално EURIBOR беше паднал на нива под 1%. Върнах се в България и след среща с моя консултант подадох жалба и се срещнах с шефа на клон Русе г-н Пантелеев, за да чуя от неговите уста защо моя лихвен процент е 7%, а не както очаквах да е 3.8-9%. И се започна едно много неприятно и дълго обяснение, като се почне... Банката била принудена да плаща високи лихви по депозитите и за това не можела да си позволи вече да олихвява заема ми с EURIBOR + Надбавка.  Реално банката губела пари от моя заем. При което посeдва въпрос от моя страна, че аз заема „съм го купил” на цени от Март 2007 година и няма нищо общо с днешните депозити и т.н. Ако човек си купи кола днес и след една година дилъра дойде при шефа на Булбанк и му каже, „Вижте г-не цените на колите скочиха с 50%, искам сега да ми доплатите разликата” дали това ще е правилно? На което отговора беше  МЪЛЧАНИЕ. След което почна едно обяснение, че банката имала „лоши кредити” и някой трябвало да плаща за тях иначе банката щяла да фалира, при което се вбесих. Попитах го, когато са давали лошите кредити на този и онзи мене питали ли са ме, че сега искат от мене да ги покривам, аз да не съм им станал поръчител, и когато са ги давали лошите кредити, и като си раздаваха премийките (дивиденти на акционерите в милиони – бел.авт) да не би да са ми се обадили и аз да се облажа, а сега ме търсят да покривам тяхните грешки. Последва едно уверение, че всички банки правят така, и че тяхния лихвен процент не бил толкова лош и още много други от този тип, при което разбрах, че няма смисъл повече да се занимавам с него, тъй като си губя времето. След като попълних молбата, след близо 2 месеца чакане (макар че уверенията им са че се стараят да отговарят до 5 дена) и много кратни обаждания на „Клиентска задоволеност” в София на г-н Бочев и Стоилов, вместо отговор получих „изгодно” предложение, съшия вид „изгодно” предложение, за което г-н Слави Ангелов от „24 Часа”, коментира в предаването по сутрешния блок на „бТВ”.                                                   

- И ти предлагат да преподпишеш договора си но вече по нови условия, които банката ти налага?!

-Точно така. Нека цитираме писмото :

„Здравейте Г-н Стоянов, С настощият имейл Ви уведомяваме за получения окончателен вариант от нашата цетрала относно разрешането на проблема по  Вашите Лихвени нива по ипотечен кредит № 1782  от 12.03.2007г а имено:

Предложение:

Да се извърши корекция на действащия по кредита лихвен процент - считано от 28.11.2008 г. досега лихвеният процент следва да остане равен 7,00%:Моля зя Вашето становище относно предложения вариант и ако то е положително как ще Ви бъде удобно да се разпишат анексите”.   

Което по думите на моя консултант било „положително” решение на моя проблем. Обадих се на консултанта ми в България, за да получа малко повече информация за „изгодата” от тази оферта, при което последва едно голямо мънкане по телефона, че са го „натиснали” от централата в София, да ме натиска да подпиша новите условия на Булбанк. На въпроса ми „Че и аз така и така си плащам 7% по заема по който съм „излъган” от какъв зор да подписвам нов с който официално се съгласявам да узаконя тази измама” отговорът отново е МЪЛЧАНИЕ. За мене беше много обидно банката, с която работя да се опита да ме измами по този грозен начин при което последва мой отговор, който аз официално отхвърлям офертата, като неизгодна за мене. След близо още 2 месеца тормоз от моя страна на служителите на Булбанк получих първия си отговор от Булбанк, който за мене беше един „безумен” опит да намерят начин да ме уверят, че всичко е по договор. Само искам да обърна внимание на страница 2 параграф 1, в който се казва... Поради технически пропуск, макар да не са приложими за моя договор, повишенията от УС на Булбанк на БЛП с по 1%, системата им ги е вкарала в сила. Този технически проблем бил отстранен, но незнайно защо Булбанк не е решила да ми коригира лихвения процент по заема, променен от техническия пропуск. Последва мое второ писмо в което искам повече детайли относно отговор едно, за който получих един отново незадоволителен отговор, пълен с някакви обяснение, как моя базов лихвен процент бил повишен с 1 п.п. после с още 1 п.п. и т.н.От всичките тези обяснения не можах да разбера как точно са успяли да ми вдигнат Базовия ми лихвен процент, който по договор е EURIBOR.Първо беше аматъорския опит на служителката на Булбанк да ми обясни как БНБ го била „вдигнала”.После, че управителния съвет го бил повишил с 1 п.п. няколко пъти, но така и не разбрах как това е възможно... EURIBOR си е EURIBOR това е междубанков лихвен процент и той не зависи нито от БНБ нито от мене нито от Вас па камоли от Булбанк. Къде е разковничето в цялата тази измама?                                                                           

- Къде?

- Според закона за кредитните институции чл.58 и чл.59 казват, че методиката на определяне на годишния лихвен процент по заема, се определя в началото на подписване на заема и се дава в писмен вид на кредитополучателя:Това се е случило с подписването ми на договора с чл.4.1 а и Базовия лихвен процент ми е определен на EURIBOR 6M + надбавка.Същото е подвърдено от втория отговор на „Банков Надзор на БНБ” от нейния подуправител Румен Симеонов.Но тъй като годишния лихвен процент по който аз съм сключил с Булбанк, според  Булбанк за тях вече не е изгоден, те почват да го подменят методиката на изчисляване с нова компонента замествайки EURIBOR с Базов Лихвен Процент на Булбанк, цитирайки т.11.1.1.1. (да, тази същата точка, за която се казва малко по горе че условието и за активиране не е настъпило). И в резултат на тази т.11.1.1.1. Булбанк има правото да го подмени, незачисимо че ЗКИ казва, че това не може да стане.  А какво реално е БЛПБ това си е EURIBOR + Компонент Премия, който УС на Булбанк въвежда в „експлоатация” ноември 2008 г, като съставна част от новите договори за да може вече съвсем легално да може да „помпи” лихвата по заемите и да не нарушава ЗКИ чл.58 и чл.59. Именно за това и ми беше предложен „изгодния” договор Септември 2009 г. За да мога да влязва в нормите и вече легално да бъда „прецакван” от Булбанк. Последва писмо от мене до Банков Надзор на БНБ, който изразвявам недоволството си от едностранната промяна на метода на изчисление на лихчения ми процент, чрез подмяната на плавашата компонента от “EURIBOR” на Базов лихвен процент на Булбанк, при което получих един безличен отговор от г-н Тимнев – Директор „Правен отдел”, който гласеше, „Ами ето какво ни казаха от Булбанк, ние нямаме мнение по въпроса, вървете си търсете правата в съда”.Да Ви кажа чесно аз не можах да повярвам на очите си на този отговор, в отговора на Булбанк до БН на БНБ определено имаше куп лъжи и неточности и г-н Тимнев дори не си е направил труда да го прочете и сравни с действителността. В отговора се казва, че аз съм се съгласил УС на Булбанк да определя едностранно годишния лихвен процент и че аз още с подписването със се съгласил да ми бъде прикачена тази компонента „Премия”.

- Ти си се съгласил банката да ти дере кожата ?!

- Е как може да стане това г-жа Друмева, Вие се опитайте да си обясните, договора ми е подписан Март 2007г, как съм могъл да се съглася с нещо което дори не е съществувало като понятие в банковата сфера до ноември 2008 г.  Пълна безумица. После последва ново писмо до БНБ с което задавам ясно и точно, нарушен ли е закона за кредитните институции чрез добавянето на компонентата „Премия” към базовия ми лихвен процент или чрез замяната ми на базовия ми лихвен процент от „EURIBOR” на БЛП на Булбанк, отговора отново беше безличен... И то от Подуправителя на БНБ. А в друг подобен случай ясно и точно са изказали мнението си, че това е незаконно действие, и въпреки това не са предприели никакви действия Булбанк да се корегират, камоли да върнат парите на хората. С две думи БН на БНБ е застанала зад Булбанк, с единствената презумкция че ако застанат зад страната на закона и принудят банката да се придържа към законите на Р България не се знае дали няма да има неприятни последици за банковата система.Със сегашното статуква БН на БНБ е дала неограниченото право на Булбанк в случай на загуби да прехвърля бремето от тях на клиентите си в името на едно -  БНБ да няма неприятности. С това което правят БНБ дават възможност на която и банка в България да си прави каквото си иска защото няма кой да каже и копче на БНБ и от там на тях..Затова и в България няма фалирала банка, защото при всеки фал от страна на банката, клиентите го поемат.

- В устояването на правата си стигнал до Миглена Кунева и до банкакта майка в Италия?

- След като загубих всякаква надежда, че БН на БНБ ще предприеме стъпки за да озъпти Булбанк се обърнах към офиса на г-жа Кунева в Брюксел и ако не се лъжа говорих с нейната съдружничка г-жа Димитрова, която ме насочи към „Службата по ориентиране” към Европейската общност. След като им обясних случая си и им предоставих документите си, дойде отговор от тях, който гласеше, че договора ми с Булбанк съдържа неравностойни клаузи (същите клаузи по които се обосновават за едностранното увеличение на лихвения ми процент) и да се обърна към местния им офис „Европейски потребителски център” за съдействие, Булбанк да бъдат приканени да отстранят същите. Отговора го има в директорията „Corespondencia EC”.Също така писах до италианския офис на Уникредит, за да ги попитам дали са запознати с практиките на едностранно променяне на договорите от Булбанк по ипотечните заеми, при което получих отговор от г-н Чезини, който беше като манна небесна. За пръв път служител на Уникредит официално признава, че реално годишния ми лихвен процент, не е качила както г-н Бъчваров от Уникредит Булбанк София твърди, че БЛП по заема ми се е качил (защото това няма как да стане, едва ли Уникредит може да определя по някакъв начин EURIBOR, който е моя базов лихвен процент) а истинската причина е, че към метода на изчисляване на моя годишен лихвен процент е добавена нова компонента „Премия”, което е нарушение на Закона за кредитните институции чл.59 ал.3 установено с писмо от БНБ 1748-0296/20.05.2009г. Ако имате служебни канали, ще е любопитно да се запознаете с него. Аз не мога да Ви дам това копие поради споразумение между неговия притежател и нашето сдружение.С две думи г-жа Друмева, Булбанк нарушават българското законодателство и Европейските директиви, лъжат българските граждани и крадват и последната им стотинка, за да задоволят алчността на своите акционери, но на това нашето сдружение е решено да сложи край.

А относно Вашия проблем, нека да Ви споделя каква е реално нашата цел, давайки за пример измамата Булбанк, да посочим на обществото че сегашната схема за регулиране на банките не работи и е необходимо създаването на независим омбудсман. Без него гражданите никога няма да са на 100% защитени.Това е моята история. Нека повече хора да станат и да кажат НЕ на това безобразие и да дадат своя глас за промяна.

Лондон                                                                                                       

Едно интервю на Мария Друмева                                     

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия