Автор Тема: Новинаров прочете: политика  (Прочетена 1291433 пъти)

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Плевнелиев иска музей на ДС, но целува нейните мощ(н)и глупости
http://ivo.bg/2012/07/17/плевнелиев-иска-музей-на-дс-но-целува-н/
17 юли 2012, Иво Инджев

Само преди броени дни, бидейки в Германия, президентът Росен Плевнелиев пожела публично да бъде погребан призракът на ДС чрез неговото демитологизиране в специален музей. Това е идея, която със сигурност са харесали германците и особено домакинът, президентът Йоахим Гаук, специалист по темата за ритуалното заклеймяване на ЩАЗИ. Днес президентът Плевнелиев също се хареса на местна ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Рекетът се завръща, Цветанов!
« Отговор #2176 -: 18 Юли, 2012, 09:20:05 »
Рекетът се завръща, Цветанов!
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2073:2012-07-18-06-18-01&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 юли 2012, БГснайпер

Дунанмата около доклада на ЕК прикрива развилнелият се терор над гражданите. Рекетът се завръща с пълна сила. Вицепремиерът Цветан Цветанов немедлено трябва да вземе отношение като гражданин и да предприме мерки като министър на вътрешните работи, категорични са възмутени българи, повярвали, че страната ни е демократична и правова държава, където върховенство на закона е над всичко. Очевидно някои са по-горни от това препоръчително и лицемерно върховенство. Брутални рекетьори мачкат българи. Често и със скандално фалшиви „договори” на мобилни оператори. Нима това е тайна за министър Цветанов?

През последните седмици рекетьорски „фирми на пркритие”, занимаващи се с „ВРЪЩАНЕ”, стартираха агресивна рекламна кампания. Заплашват. Тероризират. Мачкат. Компрометират уж загриженото за сигурността на гражданите правителство на ГЕРБ. Да не би МВР да е безсилно да се справи с новите рекетьори с „бели якички”, които всъщност са си все същите бухалкаджии? Да не би да се окаже, че мастити гербаджийски фигури са замесени в този мръсен бизнес? Да не би да лъснат нечисти схеми на меверейски началници?!

Лицемерният патос в НС във вторник бе повече от скандален на фона на рекетьорските набези. Ако Цветан Цветанов не реагира незабавно, ще дочака не просто искането на оставката му, но и драстични граждански протести.

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Станишев, „редовен” ли си, Станишев?!
« Отговор #2177 -: 18 Юли, 2012, 09:20:05 »
Станишев, „редовен” ли си, Станишев?!
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2072:2012-07-18-06-15-18&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 юли 2012, БГснайпер

Сергей Станишев за пореден път се изяви като безсрамен наглец. „По-убийствен доклад не е имало!”, отсече докаралият БСП до дъното през 2009 г., защото година по-рано ЕК не просто му показа червен картон, но и го нарита като съветска дворняшка след НЕП-а. Жалкият Станишев беше потресна картинка на 24 юли 2008 г., когато ЕК го намачка. С.С. тогава цъфна във Варна, за да избяга от медиите в София. Журналистите, които го последваха в морската столица, бяха бутани и блъскани от развилнелите се гардове на НСО – да не питат много-много Серж. Нима имаше нещо по-убийствено от гилотината на ЕК на 24 юли 2008 г.?

Нима наглецът Станишев не знае, че докладът на ЕК от 18 юли 2012 г. е за петгодишен период? Критичният и обективен доклад отразява работата на две правителсва – с премиер Сергей Станишев и Бойко Борисов. В доклада е посочено ясно – и полицията, и съдът, и прокуратурата имат вина за неуспехите. С.С. атакува само правителството. Лошо няма. Но защо ли през април 2008 г. поиска оставката на Румен Петков като министър на вътрешните работи?! (Защо мълчи Сергей Станишев за ареста на такъв като Васко Нинов, арестуван занаркотрафик в Гърция и посочен като „червен спонсор?) Може би защото неговите хора разкриха убийството на Георги Стоев?! Или Станишев може да обясни каква работа има министър на вътрешните работи да се среща с „Братя Галеви”? Да не би Р.П. да е „оперативен работник”? Ако беше обяснил аргументирано своите издънки, щеше да има повече основания да критикува за гафа с бягството на Галевите.

Сега Сергей Станишев се вихри, но нищо не обажда за периода, когато ДАНС по времето на Петко Сертов беше изолирана от партньорските спецслужби. Не споменава С.С. и за скандалното „потурчване” на документи на ДАНС. Мълчи и за проявата на съвест и професионализъм от „лоялния гражданин” Алексей Петров, направил го за смях с „онзи доклад”. Нищо не казва Станишев и за сюжетите около „Батко и братко”, станали повод за спирането на еврофондовете. Безсрамието на С.С. лъщи още повече на фона на стремежа за обективност на суперкритичния Иван Костов, който във вторник призоваваше да се изчака доклада, но не пропусна да отбележи „лошите маркери”. Не, Серж е неудържим.

От Станишев няма да чуете аргументи защо брани безчинствата на румънските соцбосове. На фона на доклада на ЕК за Румъния оценката за България направо е „балансирана”. Ако тук се поставя под съмнение независимостта на съдиите заради натиск от изпълнителната власт, за Румъния се казва категорично – разделението на властите е компрометирано, демокрацията е застрашена. Но временният председател на ПЕС си затваря очите за безобразията на своите интернационални другари. 

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Орлов мост - бягството към свободата
« Отговор #2178 -: 18 Юли, 2012, 09:30:04 »
Орлов мост - бягството към свободата
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2075:2012-07-18-06-26-45&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 юли 2012, БГснайпер

„Вярвам че свободата е способността да следваш гласа на разума и знанието, против гласовете на ирационалните страсти; това е освобождаването, което дава на човека свобода и го поставя на пътя на използването на собствените си рационални способности и на обективното разбиране на света и неговото собствено място в него.“
Бягство от свободата, Ерих Фром

В момента разделението сред българите много повече от всякога минава по линията свобода - не-свобода; страх – живот без страх.

Натискът, насилието, подслушването, шантажът, административната репресия, заплахите не могат да осигурят необходимото на властта превъзходство, ако страхът и мизерията не са блокирали цели територии и общности в страната.

Страхът да не се върнат предишните и страхът от силоващината на настоящите, засмука живота ни в спирала от страх, отнемаща свободата. Управлението се крепи на мантрата за неговата безалтернативност и все повече на страха от "монтанското" право - писано и неписано, наложено по милиционерски. Липсата на правно съзнание и убеждението, че всеки, който е критик на властта е престъпник са смразяващи по своята примитивност.

Тази "безалтернативност" и пропагандата на телевизорите разруши фундамента на демократичния и правов ред в България. Става все по-ясно, че това не може да продължи дълго.

Само свободните граждани могат да произведат честно, смело, почтено действие, което да превърти зъбчатката на безалтернативността - да разглоби зловещата схема на недосегаемите олигарси, политическите технолози и медийните могули, конструирана върху страха и не-свободата.

Отхвърлянето на Страха е бягство към Свободата.

Антоанета Цонева, lovnaribkabananka.blogspot.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Бойко Борисов „посече” свой депутат, за да впечатли ЕК
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2074:2012-07-18-06-23-13&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 юли 2012, БГснайпер

Арестът заради търговия с влияние на скандален депутат от ГЕРБ като Димитър Аврамов не може да стане без санкцията на премиера Бойко Борисов. Това е безпощадно ясно и във вторник е ужасило, научаваме, знакови фигури на партията като И. Фидосова, като Д. Танева и като Е. Радев, който според някои тиражни газети защитавал задържания сега по дело през 2010-2011 г. за конфликт на интереси. Окаушването с полицейска мярка за неотклонение на депутата на ГЕРБ за 24 часа е „илюстрация” –според правителството на политическа воля за борба с корупцията по „високите етажи” на властта, а според публиката на отчаяние. Посланието е ясно – Бойко Борисов не жали своите. Акцията е на ГД БОП и ДАНС, което означава, че в разработката може да са попаднали и други свързани лица. Ужас! Главният прокурор уведомил Цецка Цачева. Имунитетът на депутата трябвало да бъде отнет. Кошмар! Обаче – рано е за триумфални фанфари...  

Акцията всъщност илюстрира трогателна безпомощност – тя е съдбовно закъсняла. Б.Б. изглежда най-сетне се е убедил, че бигбосовете в Брюксел го дебнат дали си затваря очите за безчинствата на „олигархични протежета”. ЕК отбелязва в доклада активизирането на полицията и спецслужбите от 2010 г., но подчертава, че не се стига до осъдителни присъди на „недосегаемите”. Арестът във вторник не може да промени акцентите и тона на доклада. Иначе равнището е поне интригуващо – Димитър Аврамов е председател на НИС на ГЕРБ-Предприемачи на ПГЕРБ. (Тази структура вече е компрометирана след ареста.) Арестуваният депутат грейна тази година пред паметника на Васил Левски в Монтана заедно с Искра Фидосова. Нейното влияние в парламентарната група и партията е безспорно. Тя е един от строителите на ГЕРБ. Нещо повече. Някои наблюдатели смятат, че тя контролира партията, тъй като Б.Б. се занимавал с държавата, а Цв.Цв. се бил потопил в морето от проблеми на МВР. И?

Ами сега Бойко Борисов очаква да бъде оценен като държавник, а не като пристрастен партиен лидер, разпъващ „чадър” над своите. Моментът на ареста е показателен – по това време Цв.Цв. вече бе в Мюнхен. Публиката явно трябва да бъде убедена, че точно Б.Б. „реже гербаджийски глави”. Междувременно лъснаха клановите зависимости на някои медии. Шефовете им не може да не са разбрали, че Бойко Борисов стои зад ареста, но часове наред игнорираха сензацията, защото не от премиера са взимали парички. Други партийни велможи на ГЕРБ са били щедри към тях с „финансови комплименти”. Стенанията и воплите в някои прогербаджийски сайтове отекнаха с потресаваща нажаленост – и като мълчат крещят, пардон и прочие.

В същото време Бойко Борисов едва ли може да си позволи да спре дотук, ако иска да убеди законопослушните български граждани и ЕК, че е безкомпромисен и принципен държавник за пример. Димитър Аврамов е обикновена „пионка” в сравнение с онези, които раздуват – „Държавата е наша, горите са наши...”. Тях кога ще подпука Б.Б.?! Или резачката ще се ограничи само с един протежиран от столичните тарикати провинциален депутат, избран за „илюстрация” за ЕК и за „депеша” за самозабравилите се лобисти от върхушката на ГЕРБ?

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Къде го чакаш, къде не се пука
« Отговор #2180 -: 18 Юли, 2012, 12:20:05 »
Къде го чакаш, къде не се пука
http://ivo.bg/2012/07/18/къде-го-чакаш-къде-не-се-пука/
18 юли 2012, Иво Инджев

Всички прогнози за пагубния за България негативен доклад на ЕК се сбъднаха, с изключение на едно пожелание: някой да понесе отговорност. „Г-н Някой“ не е кой да е, а самият строител на партията ГЕРБ, нейният официален пръв ръководител, дясната ръка на ракетата носител на този проект Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Атентат! Автобус с израелски туристи взривен в Бургас
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2077:2012-07-18-15-48-13&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 юли 2012, БГснайпер

Атентат срещу израелски граждани бе извършен на летище Бургас. Автобус с туристи бе взривен около 17 часа. По първоначална информация трима души са загинали, но броят на жертвите може да се окаже значително по-голям. Навсякъде има човешки части, потресаващо е, коментират свидетели.

Пламъците са огромни и множество пожарни гасят. Линейки хвърчат на мястото на трагичния инцидент. Тела на обгорени хора се изнасят от автобуса-факла. В момента в бургаската болница са откарани 17 души, но линейки карат още.

Със сигурност един автобус е бил взривен, а още два, също пълни с туристи, са били засегнати. Общият брой на туристите в трите автобуса е бил около 100. Взривното устройство е било поставено в багажника на автобуса.

Според сайта на летището в Бургас полет на „Еър Виа“ от Тел Авив е кацнал в 16 часа и 50 минути. „Еър Виа“ оперира чартърни полети със страните от Близкия Изток и Персийския залив. Флотата на компанията се състои от самолети „Еърбъс А-320“. Туристите са се качвали в автобуса на път за Слънчев бряг, а когато всички са се качили, рейса е избухнал. Операторската фирма, която е организирала екскурзията е „Отава“.

Израелските граждани, както и еврейски обекти по цял свят, непрекъснато са обект на терористични атаки. Външният министър Николай Младенов незабавно отпътува за Бургас.

В началото на годината израелският вестник „Аарец“ съобщи, че ливанската ислямистка групировка „Хизбула“ подготвя атентат срещу израелски туристи, дошли на почивка в България. Разузнавателната информация била предадена на израелските служби за сигурност и на българските им колеги. За евентуално време на нападението беше посочена датата 12 февруари, когато се отбелязва годишнината от убийството на високопоставения член на “Хизбула” Имад Мугния.

Официалните български власти реагираха светкавично на появилата се информация за заплаха. Българските специални служби не разполагат с информация за подготвян терористичен акт на територията на страната, съобщиха тогава от пресцентъра на Министерския съвет. Въпреки това обаче мерките за сигурност по летищата и по туристически обекти  бяха затегнати.

Преди това израелският сайт news.walla.co.il публикува обширен материал по темата, придружен със снимка на летище София и картата на Европа с посочена столицата на България. Разузнавателната информация е била предадена от израелските служби за сигурност на българските им колеги, твърди izrus.

vsekiden.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Кошмарът на летището край Бургас взриви България. Има загинали и ранени
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2078:2012-07-18-16-38-12&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 юли 2012, БГснайпер

Безпрецедентен терористичен акт шокира българите часове, след като се „насладиха” на шляканите увъртания на управляващи и опозиционни „елитни” кой е по-виновен за критичния доклад на ЕК. На паркинга на летището малко след 17 часа в сряда е взривен автобус с израелски туристи. По неофициална информация загиналите са десетки, а тежко ранените и пострадалите са още повече. Няма инфо за терорист-камикадзе. Електронни средства за осведомяване изригнаха с потресаващи описания на хвърчащи глави и ръце, на човешки останки, на пламъци и паника. Районът е отцепен. Пожарни и линейки са на мястото на събитието. От Варна също се чакат линейки. Ранените се извозват. Тежко обгорените вероятно ще се транспортират до Варна, тъй като в Бургас няма подходящи условия за активно лечение. Очевидци разказват за потресаваща гледка. Всички полети са отменени.

На мястото на трагедията е пръв бе кметът на Бургас Димитър Николов. Съобщава се, че премиерът Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и шефът на ВМА са излетели за мястото на трагичния инцидент. Твърди се, че ще се връща в Бургас и президентът Росен Плевнелиев, който малко преди взрива е тръгнал за „Евксиноград”, след като бе в Созопол във вторник за празника на града – денят на Света Марина. (Но антитерористи смятат, че едва ли е уместно президентът и премиерът да бъдат на едно и също място в такъв момент.) Областният управител на Бургас, Константин Гребенаров, час след взрива се оказа в София и чака полет за Бургас, каза самият той в новинарската емисия на TV7.

В зоната на аеропорта цари паника, тъй като струпалите се туристи не са наясно дали ще успеят да излетят. Наредили са се и тв екипи. Но повече от час от кошмарната трагедия нямаше извънредни включвания – освен на TV 7, електронна медия, показала бързи професионални рефлекси. Някои тв канали дори плещеха глупотевини за втръсналата тема с доклада на ЕК. Наблюдатели вече коментират, че президентът Росен Плевнелиев трябва спешно да прекъсне лятната си почивка и да свика незабавно заседание на Съвета за национална сигурност. Вече плъзнаха слухове за още подготвени атентати от „Хизбула”. Чака се решението на властите дали да се задейства звено от СОБТ. Според други източници антирерористи от СОБТ ще летят заедно с премиера Бойко Борисов, ако двамата с президента се разберат кой какво ще прави. Израелският посланик също лети за Бургас. Говори се, че тази нощ ще бъдат проверявани казината в Слънчев бряг, тъй като повечето туристи са идвали именно с тази цел. Охраната на премиера и президента е засилена според източници от НСО.

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Българските управляващи разбират само срама, не и вината
http://www.reduta.bg/?p=3396
19 юли 2012, REDUTA.BG

Бриджет Чарнота*  На заем от в. „Сега” Да се строят пътища е лесно. Съвсем различно е да се изгради честно, усърдно работещо и надеждно общество   “Българите разбират само срама,...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Атентатор-камикадзе проби сигурността и компрометира партньорството с чуждите служби
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2079:2012-07-19-06-29-32&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
19 юли 2012, БГснайпер

Няма пробив в системата за сигурност, но подобни атентати на практика не могат да се предотвратят, заяви премиерът Бойко Борисов след пристигането си в Бургас. Уви. Подобни изявления не са нищо повече от елементарна обработка на общественото мнение. Те са крайно непрофесионални. Кое е вярно – няма пробив в системата за сигурност, или такива атентати по принцип са непредотвратими?! Ако се случват при всякави мерки, значи всичко е изначално пробито. „Работихме с колегите от ФБР и ЦРУ.”. Каква работа има премиерът на България да работи с „колегите” от ЦРУ и ФБР? Защо изобщо се пъха при тези нископоставени аташирани спецове? Някой да е чул Бенямин Нетаняху да парви подобни изказвания?!

Бойко Борисов неглижира предупрежденията от 5 януари т.г. на Даниел Шенар от Службата за сигурност към министерството на транспорта на Израел, че слабата точка в системата за сигурност са чартърните автобуси, които правят трансферите от летищата. Всъщност атентатът е пробив и в системата за сигурност на израелските служби, тъй като те от години не се доверяват особено на чуждите сили за сигурност и се стремят да поемат контрола върху събитията и извън територията на държавата Израел. Премиерът Борисов заяви, че говорил повече от половин час с Бенямин Нетаняху, но не може да потвърди категоричното изявление на израелският премиер, че зад терористичния акт стои „Хизбула”. Очевидно знаковото „съвпадение” между 18 юли 1994 г. и 18 юли 2012 г. не смущава „спец” като Б.Б. Какви „невинни съвпадения” – всичко, за което предупреждаваше Дани Шенар се случи. Сега нишете мънкат и се оправдават с лъжи! Това превръща службите ни за сигурност в пълна порнография. Бойко Борисов и Цветан Цветанов мълчат за това.

На дневен ред са оставките. Цветан Цветанов вече бе питан за това. Ще видим. Да изчакаме. Обичайните усуквации. Нашите служби чудесно си партнирали с чуждите и израелците били похвалили нашите за координацията СЛЕД АТЕНТАТА. Това е безумие! Нарочен за атентатор-камикадзе влиза в страната с фалшива шофьорска книжка и никой не го е засякъл, а се говори за чудничко сътрудничество с „колегите от ФБР и ЦРУ”. Нечувана тъпня!!! Важното е да се цитира Джон Бренър, съветникът на президента Барак Обама, или Джей Карни, говорител на Белия дом. Важното е да се бърбори като Николай Младенов – „балансирана външна политика” и прочие бля-бля. България е избрана заради слабите мерки за сигурност – това е истината! Другото е уйдурма. Атентатор-камикадзе направи службите за сигурност в България за смях. Или как беше – подобни атентати на практика не могат да се предотвратят. Ами тогава защо хрантутим тези нещастни чиновници от службите за сигурност? Дума да няма – силно се впечатляваме, пардон, от слушалките на позьорите от НСО и подобни надувковци. Всъщност истината е, че „спецовете” в България са пълни смешници. Пробиха ги сега. Да не дава Бог да решат да ги правят пак за смях и да ни превърнат в територия на терора за пример.

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Измислени „антитерористи” бълват тъпни за атентата
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2080:2012-07-19-06-40-43&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
19 юли 2012, БГснайпер

Дежурните „спецове” по антитероризъм изпълзяха от дупките. Смешници налазиха телевизионните студиа, бълвайки тъпотии за атентата. Питат ги за предупреждението на Дани Шенар от 5 януари т.г., а те се гърчат като престарели гювендии. Оплюват премиера на Израел. Сякаш той не е бил консултиран от МОСАД, за да твърди, че „ХИЗБУЛА” стои зад терористичния акт. Сякаш нашите жалки служби са в час. (О, да – наведени тв аниматори вече обявиха, че Бойко Борисов е разкрил „атентатора, така да се каже”.)

В първите часове след взрива „спецовете” раздуваха колко било сложно да се организира подобен атентат – логистика, тайминг, координация. На другия ден изведнъж запяха друга песен – възможно било атентаторът да е единак, вманиачен самотник. Дръпнаха им каишката на „спецовете” – сакън да не си помисли някой, че „ХИЗБУЛА” е зад взрива. „Антитерористите” се опитват да зомбират публиката. „Икономическата версия” гласяла, че може би заради туристопотока е гръмнала бомбата. Президентът Росен Плевнелиев бърбори след кошмара, че България продължава да бъде спокойна туристическа дестинация.

Безотговорните изказвания застрашават отношенията ни с Турция. Защото точно Турция визират раздувкаджиите. След влошаването на отношенията между Израел и Турция туристопотокът с израелци се насочил към нас. Бойко Борисов насочи вниманието към туристическите дестинации в региона. Премиерът трябва да внимава с подобни намеци. Да не му се разсърди достът Ердоган. Всъщност „спецовете” по антитерор са неотговорни елементи – те могат да редят глупотевини за „икономическа версия”. Но Бойко Борисов е длъжен да се съобразява какви внушения прави и как може да се изтълкуват думите му. Фактите са очеизвадни, истината е една – атентатът срещу израелскике граждани бе извършен в България, защото е преценено, че системата за сигурност е афифна и може лесно да бъде пробита.

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
За бермудите на терориста, особената форма на главата на Цветанов и как се пази летище
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2081:2012-07-19-07-08-47&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
19 юли 2012, БГснайпер

Казвам се Веселина Томова. Съдбата ми даде опитът да работя на КПП – Летище – Варна в годините 1986 -1988 година. Всяко лято работех там като волнонаeмен служител, който проверяваше туристите за оръжие, простичко казано. Проверявала съм заедно с колегите си хиляди „машини”, както се наричат пристигащите и излитащите самолети на „Външни линии”. Тогава нямаше такава техника, с каквато сега разполагат, ползвахме едни зумери, които пищяха на станиол от цигари и шоколад, но имаше желязна дисциплина и националната сигурност не се свеждаше до това, че „не може да проверяваме всеки с бермуди”, по думите на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Работих с блестящи офицери. Съдбата ме намери и при двата опита за отвличане на самолет на варненското летище. Единият – особено нагъл – когато наш колега – великолепният офицер Любо Ялъмов простреля в шията терориста, в тоалетната на самолета, след като влезе там през багажното и завари атентаторът, хванал за гушата и нарязал с бръснач стюардесата.

Знам как се пазеше летището.
Знам как ВСИЧКО ПОДОЗРИТЕЛНО, ВСЕКИ ПОДОЗРИТЕЛЕН ТУРИСТ И ПО БЕРМУДИ, ако направеше впечатление, включително и на ПАРКИНГА НА ЛЕТИЩЕТО, КОЙТО Е НЕРАЗРИВНА ЗОНА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ЛЕТИЩЕТО, моментално се докладваше на КПП – Варна.
В първият ми работен ден само един трескав поглед и разтреперани пръсти на семейство млади холандци ме накара да разровя много детайлно ръчния багаж за да изскочи оттам крадена изключително ценна икона от български манастир.

Днес всеки, който се „помотае” на българските летища, въпреки че времената са други, ще усети липсата на каквата и да е бдителност.
Да не говорим за предварителната работа на спецслужбите, които са длъжни да улавят всяка информация за евентуален тероризъм още във въздуха.
Когато бе отвлечен български самолет от летище София и кацна във Варна, дълго заблуждаван и въртян във въздуха, че ще кацне във Виена, при загасено изцяло летище – Варна, тогавашните ченгета изпратиха с терористите да преговаря офицер от КПП – Варна с блестящ немски език.
И знаете ли по какво го познаха, че е роден българин? По... обувките. Тряснаха вратата и се наложи Любо Ялъмов да влиза през багажното и да застреля единият от похитителите.
Фатален пропуск – уж униформа на австрийските служби, а обувките... български!

Днес – обувките са „бермудите” на МВР-то и спецслужбите на Цветанов.
И още нещо: преди няколко месеца бях написала, че ДАНС-аджии пишат рапортите си, преписвайки сайта АФЕРА, както и други сайтове, впрочем.
Дотам са я докарали.
Истината е, че специалните служби у нас в момента са пълна трагедия. Без никакво извинение.

Веселина Томова, afera.bg
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Дирята на кървавата безотговорност от Кербала до Бургас
http://ivo.bg/2012/07/19/дирята-на-кървавата-безотговорност-о/
19 юли 2012, Иво Инджев

Вярно е, че атентатът на бургаското летище е първи по рода си на наша територия, но е не е вярво, че е първият от този вид и мащаб срещу България като мишена на международния тероризъм. Забравихте ли Кербала и кървавата „българска коледа“? Нека ви я припомня, защото в реакциите и липсата на такива, в закъснението ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Израел: Разполагаме със солидна информация, Иран и Хизбула стоят зад кървавия атентат в България
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2083:2012-07-19-11-08-48&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
19 юли 2012, БГснайпер

Израелският външен министър Авигдор Либерман заяви в четвъртък, че страната му разполага със солидна информация, че Иран и спонсорираното от него ливанско движение Хизбула стоят зад кървавия атентат срещу израелски туристи в България.

"Хизбула стои зад нападението, в тясно сътрудничество с иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция", посочи Либерман.

"Ние сме изправени пред световна терористична вълна... атентатът в Бургас беше извършен от активисти на (ливанското шиитско движение) Хизбула и спонсориран от Иран", заяви и военният министър на Израел Ехуд Барак по израелското обществено радио.

"Мрежите на Ал Каида и Световния ислямски джихад също действат", добави Барак, който спомена дълга поредица от неотдавнашни нападения или опити за нападения срещу израелци в чужбина, най-вече в Кения, Тайланд, Азербайджан, Грузия и Кипър.

"Стотици хиляди израелци се намират в чужбина и нашите разузнавателни служби са в контакт с чуждестранните си колеги, на които предават своите информации", посочи израелският министър.

"Понякога има много големи успехи, но не винаги нещата вървят и трябва да продължаваме да живеем. Ще направим всичко възможно за намиране на извършителите на атентата в Бургас и техните спонсори", увери Барак.

В четвъртък посолството на Ислямската република Иран в София разпространи до медиите отговор на израелските твърдения за намесата на Техеран в бургаския атентат.

"Ислямска република Иран винаги е считала терора и тероризма за едно нехуманно явление и това чрез когото и която организация да се е случило и каквато и да му е целта, Ислямска република Иран го осъжда и го декларира за неприемливо", се казва в изявлението от посолството.

"Необоснованите изказвания от стана на различни държавници в ционисткия режим във връзка с обвиненията срещу Иран относно евентуалното и участие в инцидента с взривения автобус с израелски туристи в град Бургас е един познат метод на ционисткия режим с политическа цел и е знак за немощ и мисловен застой на обвинителите", продължава изявлението.

"Ислямска република Иран е жертва на тероризма на ционисткия режим и убийството на ядрените учени на нашата държава чрез поставените лица на този режим е свидетелство на това. Ислямска република Иран и република България са две приятелски страни, които следват своите отношения въз основа на взаимно уважение и интереси", продължава изявлението, което завършва така: "Гнилите трикове на враговете никога не могат да поклатят стабилността на това приятелството".

mediapool.bg
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38971
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Изнудваният арендатор намеси Искра Фидосова в аферата за нивите край Монтана
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2082:2012-07-19-11-07-00&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
19 юли 2012, БГснайпер

Земеделецът от Кнежа Светослав Илчовски, който стана причина за ареста на депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов , намеси в корупционния скандал и заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова. В началото на юли Илчовски е подал сигнал срещу Аврамов за изнудване, който му е поискал 100 000 лева и 3000 декара от нивите му, за да разреши проблема с арендата на земята край село Стубел, община Монтана. След разпита в сряда Илчовски разкри съществуването на стройна схема за изнудване от страна на ГЕРБ.
 
Пред "Труд" арендаторът обясни, че докато е бил изнудван от Аврамов, получил и безплатен съвет - за да си решава по-големите проблеми - да ходи в Сърбия и да дава по-тлъсти суми на депутатката Искра Фидосова, чийто съпруг е сърбин.
 
"Последните думи бяха, че ако има по-сериозни случаи на финансови отношения с властта, трябва да отида в Сърбия, защото там Искра Фидосова си прави срещите, не иска в България да се правят, изрично трябва да се правят в Сърбия. То ги има и на СРС-тата тези неща... Искра Фидосова - виден ГЕРБ, срещи в Сърбия за крупни суми. По-крупните суми трябва с друг активист на ГЕРБ", обясни изнудваният арендатор, цитиран от "Труд".
 
Вече четири години Светослав Илчовски е в спор с Екатерина Йорданова за землището край селата Стубел и Липен. Кулминацията на конфликтите настъпва на 3 юли тази година, когато работниците на Илчовски се сбиват с гардовете на Йорданова за това кой да ожъне засятата рапица за 500 000 лева. Земята на Илчовски е отнета малко преди жътвата чрез служебно разпределение от местната земеделска дирекция.
 
Несериозни обвинения
 
Искра Фидосова коментира обвиненията на Илчовски като несериозни. Тя обяснява, че ходи в Сърбия 1-2 пъти в годината за по няколко часа - преди Коледа и на празника на семейството. Тя обяснява, че не знае кой е подал сигнала срещу Димитър Аврамов, нито за какво става въпрос в него.

Познавам Аврамов като колега от избирателния ми район. От него се разграничаваме, както аз, така и парламентарната група на ГЕРБ", коментира Фидосова. В Народното събрание Аврамов се сочи като протеже на Фидосова, която също е депутат от Монтана и е смятана за една от най-силните фигури в партийното ръководство, доверен човек на вътрешния министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Илчовски твърди, че преди време дал на депутата Аврамов 50 000 лева, смятайки, че така работата му ще потръгне. По думите му обаче депутатът се полакомил и 10 дни преди ареста поискал още толкова. Илчовски се оплакал в ДАНС и ГДБОП и започнало подслушване и следене на Аврамов.

След разпита в Монтана Илчовски обясни, че Димитър Аврамов му е поискал 50 плюс 50 хиляди, както и да му прехвърли 3000 декара от земята на фирмата му "Игол", за да му окаже съдействие и да си няма проблеми със земеделската служба. Това е трябвало да стане чрез сключване на доброволно споразумение.

Министърът дигна 15 кила – добре е човекът

"Шефката на областна дирекция - Монтана крие доброволното споразумение, което е изготвено от служител на същата служба и сега работещ в същата служба. По този начин се опитват да ни окрадат продукцията, да окрадат и парите на нас, данъкоплатците. Веднага щом разбрахме за тази несправедливост, подадох сигнал до министъра на земеделието и до директора на дирекция "Земеделие" за цялата страна. Но нашият добър министър, понеже е много добър министър на откриванията и на дегустациите, случаят просто го коментира на 6 юли като "балкански нрави", въобще го заобиколи. Това - кражба на евросубсидии и кражба на земеделска продукция, него не го интересува. Добре е човекът, дигнал е 15 кила, откакто е министър", коментира Илчовски по адрес на Мирослав Найденов.
 
Той обясни, че има да получава общо 3 милиона лева европейски субсидии, които все още не са му изплатени по неизвестни причини вече две години. "Такова чудо като фирма "ГЕРБ" не ми се е случвало, дано се не случва и на други хора. И моля да бъда цитиран", разказва Илчовски, цитиран от "Труд".
 
Мирослав Найденов пак научил от медиите
 
В четвъртък Мирослав Найденов заяви, че е научил от медиите за ареста на депутата Димитър Аврамов. Както по този казус, така и по други, свързани с ресора му, като бременността на бившата шефка на фонд "Земеделие "Калина Илиева, например, той все научава от медиите.

"Аз разбрах за този скандал, който се коментира, на откриването на жътвата. Когато журналистите ме питаха - как ще коментирам случая с побоя, моят отговор беше, че по никакъв начин не трябва да бъде толерирано самоуправството", каза министър Найденов, който коментира скандала за нивата край Стубел като "балкански нрави".

Той също се разграничи от Димитър Аврамов. "Нямам някакви специални отношения с депутата Аврамов. Той е депутат, той е член на Комисията по земеделие. Иначе не виждам какво по-специално да бъде отношението на един министър към един депутат", обясни Найденов.
 
Преди ден от земеделското ведомство заявиха, че не са получавали жалби от Илчовски и съобщиха, че е разпоредена цялостна проверка на областната служба "Земеделие" в Монтана.
 
Свален имунитет
 
Народното събрание прекрати в четвъртък правомощията на Димитър Аврамов като депутат. Преди ден той е декларирал писменото си съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него и е подал заявление за прекратяване на правомощията му на народен представител.

Аврамов беше арестуван при акция на ГДБОП във вторник вечерта и задържан за 24 часа с полицейска мярка, защото има депутатски имунитет. След изтичането на този срок, той бе пуснат на свобода. Той бе изключен от ГЕРБ и от всички заемани партийни постове по бърза процедура и без да бъде изслушан. Преди ден премиерът Бойко Борисов предупреди министрите "да си държат хората изкъсо", защото "внимателно наблюдавам, пощада за никого няма".

mediapool.bg
Аз съм робот, не отговарям за действията си.