Автор Тема: Новинаров прочете: политика  (Прочетена 1280418 пъти)

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Бивш шеф на полицията в Тел Авив: Терористите са търсили лесна цел и са я намерили в Бургас
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2084:2012-07-19-11-11-10&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
19 юли 2012, БГснайпер

Тези, които са замислили вчерашния атентат, са търсили една "мека" цел, както ги наричаме ние, и са я намерили в Бургас. "Меката" цел означава, че е много лесно да се извърши атентатът. Това каза пред БНТ в четвъртък Амнон Халпер, бивш шеф на полицията в Тел Авив.
 
В подкрепа на твърдението си той съобщи, че само през този месец само в Бургас са дошли 30 хиляди израелци. От началото на годината пък само Бургас е посетен от 260 хиляди израелци. "Така че е много ясно, че толкова много израелци могат да бъдат цел за терористични атаки", каза Халпер.
 
Иначе според него атентатът не е специално насочен към България и по случайност страната се е оказала първата държава в ЕС с терористичен акт срещу израелски туристи. "Ние сме обект на атаки от много години, претърпяли сме терористични атаки по цял свят", добави гостът.
 
Той изрази надежда, че атентатът няма да окаже влияние върху туризма от Израел към България. "Аз идвам тук от 20 години и ми е приятен всеки един момент – има много хубави плажове на Черно море", каза Халпер.
 
Според него тези, които са планирали терористичния акт срещу израелците тук, са добре познати, има и предишни такива атаки - в Индия, в Банкок, в Баку. "Нашият министър председател каза вчера, че всичко сочи към Иран и най-вероятно ще отправим отговора натам", каза Халпер.
 
"Това е абсолютно типичен начин за извършване на такъв терористичен акт, без да предизвикваш съмнения. Ясно е, че, ако изглеждаш по определен начин, властите ще те прповерят на летището. Но ако приличаш на турист и изглеждаш като всички останали, имаш същите чанти – няма да те спрат на летището. А и не е трудно да се направят фалшиви документи", продължи бившият шеф на полицията в Тел Авив.
 
Той изрази мнение, че най-вероятно никой няма да поеме отговорност за атентата, "защото, ако правителство стои зад атентата, то най-вероятно има връзки с България, които не би искало да накърни".
 
Халпер заяви, че подобни атентати не могат да бъдат предотвратени. "Съжалявам, няма как. Светът е пълен с луди хора, които искат да нападнат свободните хора. И съжалявам, че това се случи в хубавата страна България", каза израелският гост.

mediapool.bg
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Опозиция по телесъобразност
« Отговор #2191 -: 19 Юли, 2012, 17:10:03 »
Опозиция по телесъобразност
http://ivo.bg/2012/07/19/опозиция-по-телесъобразност/
19 юли 2012, Иво Инджев

На сайта на президента Плевнелиев днес беше качена Националната стратегия на Република България за интеграция на ромите, чийто файл съдържаше на латиница думата „мангали“: “13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf”. По-късно, когато стана скандал, същите „експерти“ замениха същестуващия в българския неофициален раситки всекидневен разговорен речник обидна дума „мангали“ с официално коректната дума „роми“. Но пак сгафика, защото написаха: “Integrate Roms” ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Симбиозата между комунизма и нацизма лъсна в оценката за атентата край Бургас
http://ivo.bg/2012/07/19/симбиозата-между-комунизма-и-нацизма/
19 юли 2012, Иво Инджев

Атентатът в Бургас рани кърваво представата за България като остров на спокойствието за израелски граждани. Той обаче поставя също пръст в раната за симбиозата между кафявите и червените антисемити, които си живуркат в другарска симбиоза. В сайта на самопровъзгласилия се за ментор по въпросите на антикомунизма Георги Ифаниев (стажант по журналистика на баща ми в ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Европейското Ватерло на Борисов
« Отговор #2193 -: 20 Юли, 2012, 07:00:05 »
Европейското Ватерло на Борисов
http://www.reduta.bg/?p=3404
20 юли 2012, REDUTA.BG

Владимир Шопов Борисов срещна своето европейско Ватерло. Издаденият от Брюксел срок на годност на кабинета изтече и приказката за европейската любов отива в историята. След този доклад премиерът си остава...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Взривът в Бургас – провал на израелските служби и претекст за удар срещу Иран
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2086:2012-07-20-06-43-14&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
20 юли 2012, БГснайпер

Атентатът в Бургас е провал за израелското разузнаване. Това не е обвинение, а факт от живота и част от суровата действителност на постоянната борба с тероризма и страните и организациите, които го подкрепят. Успехите и пораженията са нещо съвсем естествено при такава битка и макар постиженията да преобладават, малкото провали струват скъпо.

Ако израелското разузнаване - подпомогнато от местните служби - не се беше провалило в разкриването и осуетяването на заговор, Бюрото за борба с тероризма (към канцеларията на премиера) щеше да издаде предупреждение към пътуващите с гриф "България", което да бъде разпратено по цял свят.

При липсата на такова предупреждение, както и на засилена мерки за сигурност в Бургас, уверено може да се заключи, че хората, замислили и извършили атентата, са успели да прикрият дейността си - събиране на разузнавателна информация преди операцията, обучаване на атентатор самоубиец или на човек, който да заложи експлозивите, и контрабанда на оръжия.

Израел не е сам в този вид провали. Пробив имаше и в системата за разузнаване и сигурност около Башар Асад (който знае, че е бил мишена), макар да пострадаха само негови помощници. Недоверчив, професионалист и вещ в контраразузнаването човек като заместник-министъра на отбраната Асеф Шаукат падна точно в такъв капан, какъвто сирийците заложиха и с какъвто убиха Башир Джемайел (лидер на ливанската партия "Катаеб") преди 30 години.

Ако е извършен пробив в сърцето на борещия се за оцеляването си режим на Асад - от някой от преданите му хора - никой не може да вини Израел, че е открил пробойна в мрежата си за сигурност (оказала се смъртоносна) в чужда държава.

И все пак, по свои собствени причини, Бенямин Нетаняху се опитва да извлече полза от провала. Два часа след атентата, той заяви, че "всички следи водят към Иран". Това, разбира се, е добре обосновано подозрение, но когато е изказано от премиер (а не от политически наблюдател, например) се очакват и някакви доказателства. Докато получи доказателства, Нетаняху говори за използвана "през последните месеци" в различни точки на света схема и за 18-ата годишнината от нападението срещу еврейската общност в Буенос Айрес (което той обаче не сметнал за достатъчно основание за повишаването на тревогата за терористична атака). Изводът е: "Това е иранско терористично нападение", а желаното продължение: "Израел ще даде мощен отпор на иранския тероризъм".

Дори ако желанието на Нетаняху се изпълни и бъде открито доказателство, че отговорен е Иран, това няма да оправдае надхвърлянето на тайната война, преминавайки към нещо, приличащо на взаимни терористични нападения, и по-мащабна война, която според Ехуд Барак би взела не повече от 500 израелски жертви - общо взето колкото в Бургас по 70.

Нетаняху и Барак нямат търпение да пратят части на израелските въоръжени сили на мисия, чиято мишена са ядрените инсталации на Иран. На тях им липсва убедително извинение, тъй като иранците още не са решили дали да произвеждат ядрени оръжия, а президентът на САЩ Барак Обама е зает до ноември с други неща - въпроси, които могат да бъдат отложени единствено от грохота на експлозии в Персийския залив.

Мит Ромни, когото благодетелят на Нетаняху Шелдън Еделсън би искал да въведе в Белия дом, изглежда ще загуби. Израелско-иранска война, която би създала значителни икономически заплахи - е последната надежда на съперниците на Обама.

Лидерът на партия "Кадима" Шаул Мофаз и неговата група, напуснала наскоро коалицията, горят от желание да върнат достойнството си, след като бяха обявени за уязвими, тъй като оттеглиха твърдата си политическа подкрепа за Нетаняху и Барак.

При все това предстоящата ваканция на Кнесета, която може да продължи чак до изборите, насрочени за началото на 2013 г., вероятно ще наложат Барак и Нетаняху с нова сила.

Изкушението за сериозни подстрекателства и създаване на конфронтация ще е голямо, а през третата фаза, след ирански ответни действия вследствие на израелски ответни действия, изтребителите ще отлетят на изток.

Ако това стане скоро, Нетаняху и Барак ще си спестят занимаването с две досадни събития, планирани за август: евакуиране за втори път на около 30 души от Мигрон и изпращането за първи път на повиквателни за задължителна военна служба на ултраортодоксални израелски граждани.

Активизирането на американските дейности край Персийския залив и на военната политика като изпращането на съветника по националната сигурност Томас Донилън и генерал Джеймс Матис от Централното командване на САЩ, на преговори с висши представители в Саудитска Арабия и други страни в района, показва, че Обама не подкрепя доктрината за въздържане от действия до изборите.

Състоялите се през изминалата нощ разговори между Ехуд Барак и американския му колега Лион Панета, който се очаква да посети Израел и Близкия изток, не са непременно успокояващи за правителството.

Очакват се нови разговори между Нетаняху и самия Обама или някой от подчинените му - вицепрезидента Джо Байдън или държавния секретар Хилари Клинтън.

Официално тези разговори са за изказване на съболезнования за Бургас. В действителност са предупреждение за Иран. Както и в Ливан през 1982 г., така и сега за война с Иран се търси само повод. Не трябва да се допуска Нетаняху и Барак да го намерят в Бургас.

mediapool.bg
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Николай Младенов изби рибата по БНТ, „шашкайки” официозната Жени Марчева
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2085:2012-07-20-06-41-15&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
20 юли 2012, БГснайпер

Министърът на външните работи Николай Младенов реши да се прави на Бойко Борисов в студио на БНТ. Младенов разхвалваше реакцията на властите у нас след атентата в Бургас със смехотворна и цинична  патетичност. Нашите действали с впечатляващ професионализъм, „ШАШКАЙКИ” израелците. Тутакси Н.М. започна да се извинява за израза. И, о, чудо на журналистиката – Жени Марчева се вживя в ролята на офицер по сигурността с ярко изразено режимно поведение: ама като си представела „какво ще ви направят медиите, след като използвахте този глагол”. Очевидно деепричастието провокира всички „правилни инстинкти” на Ж.М.

Как да не се сетим за култовия анализ на Амир Орен от меродавния израелски всекидневник „Аарец” – „Атентатът в Бургас е провал за израелското разузнаване”. Впечатляваща критичност на професионалист, работещ в държава, която едва ли не е в постоянно военно положение. Представете си как би реагирал Б.Б., ако този израелски журналист му редне невъзмутимо, че „Атентатът в Бургас е пробив в системата на сигурност на България.”?! И си допълнете представата с чупенето на пръстчета от такава като Марчева покрай възмутения Борисов. Шербетена „журналистика”. Младенов реши да шашне публиката с потресаваща арогантност, за да изпълни поръчката на шефа си да похвали действията на властите у нас.

Ама може ли да не сме ги шашнали израелците? Младенов притичва до Бургас, напускайки коктейл в София. Да не говорим за Борисов. Той очевидно още е бил в плен на футболните си подвизи, за да се изцепи, че отношенията с арабските страни са супер, тъй като „завчера бих арабските посланици на мачле”. Младенов немедлено трябва да бъде натирен в безсрочна отпуска. Б.Б. няма нужда от него при тази футболна дипломация. Синчето на служителя от ДС, потил се над шифрограмите на властниците от омразния, пардон, за активно комсомолче като Н.М. „комунистически режим”, наистина изби рибата в студиото на БНТ. Успял да поспи 6 часа миличкият. Освежил се. Как да не се подвизава по телевидението с напудреното излъчване на самодоволен чиновник. И ако това не е наглост след разхвърчаните тленни останки на паркинга край летището в Сарафово. Вгледайте се в тв кадрите по линия на международния обмен. Вижте как изглежда Барак Обама. Чуйте какво и как говори. Спомнете си думите на говорителя на Белия дом Джей Карни – „Президентът се моли за жертвите на атентата”. Нашичкият костюмар Н.М. наглее с официозен и бездушен тон, „ШАШКАЙКИ” всички българи със съвест, морал и добротворни сърца. СРАМ!

И пак прочетете анализа на Амир Орен, но вече не сравнявайте написаното с изломотеното от родните лъжци. Амир очевидно е образцов професионалист и достоен мъж. Режимните „журналистки” край властниците са обикновени служителки. На техния фон дори чиновник като Николай Младенов изглежда радетел за свободата на словото. ПОТРЕС.

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Путин на практика каза на сирийците „да мрат“
« Отговор #2196 -: 20 Юли, 2012, 12:00:02 »
Путин на практика каза на сирийците „да мрат“
http://ivo.bg/2012/07/20/путин-на-практика-каза-на-сирийците-да/
20 юли 2012, Иво Инджев

Кого защити снощи поредното, трето руско-китайско вето в Съвета за сигурност върху резолюция, заплашваща със санкции режима на Башар Асад в Дамаск? Не знам за китайците, но руснаците със сигурност знаят, че този режим е обречен и че агонията му ще завлече още много жертви на войната, започната срещу собствения му народ с насилие над ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Настроенията в Общински съвет - Варна преди лятната ваканция
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2087:2012-07-20-10-30-20&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
20 юли 2012, БГснайпер

Много неща получиха развитие в структурата на политическите представителства в Общинския съвет във Варна през последния месец. Председателят на Групата на ГЕРБ Иван Портних вече е и шеф на областната структура. Отношението на управляващата партия към Варна бе показано ясно след оставката на Павел Димитров, и бе разчетено като нов етап в развитието на политиката на варненските гербери. Павел Димитров 7 години създаваше и управляваше ГЕРБ във Варна, и наследяването на постта от Иван Портних има визия и като приемственост (дълго време го готвиха за висок пост), и като преминаване към нови местни реалности. Иван Портних е доказан мениджър, който работи в тясна институционална и политическа връзка и с кмета Кирил Йорданов, и с председателя на Общинския съвет Николай Апостолов.

Умерен възпитан, но с необходимото чувство за йерархичност и уважение към партньорите. Ползва се с доверието и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Задачата на Портних е стратегическа. ГЕРБ иска втори мандат не само на парламентарните избори, а и на следващите местни. Който подценява председателя на ГЕРБ сериозно греши, както тези, които подценяваха Николай Апостолов. Разбира се, че е нужно време, за да се утвърдят политическите проекции на успешните политики, но екипността е факт.

С приемането на групата на Джиков във фракцията на ГЕРБ се изтриха до някъде негативите от „участието” на групата "Марешки 1" в лицето на Бояджиев, Липчев и Тодоров. Джиков е балансиран, умен и с добър поглед върху политическите процеси, и дори когато бъде вътрешен коректив ще бъде ценен за фракцията на ГЕРБ. Както и да го погледнеш, той, заедно със съветниците си Крайчева и Георгиев, са находка за ГЕРБ. На практика, групата "Марешки 1" не е в състава на групата на управляващите, но това е бял кахър. Все пак звучи малко неприлично присъствието им там на фона на постоянното им несъобразяване с политиката на фракцията и отношението им към кмета Кирил Йорданов.

С две думи: ГЕРБ отвориха нов портал в Общинския съвет във Варна.

Групата на "Нашия град" като политическа еманация на ТИМ избра своя водач Владимир Тонев за председател на партията. Това безспорно внася нов нюанс в изпълнението на политиката на сбора от съветници на "Нашия град", "Атака" и групата на "Марешки 2". Тонев трябва да овладее не групата, а политически позиции в Общинския съвет и това е неговата задача. Това изисква и коректност към Кирил Йорданов, и липса на „пъстрите гласувания” на фракцията в местния парламент, чрез принципа да дадем урок на всички. Тонев вече има опит да направи това. Дали в корпоративен план ще бъде успешно – предстои да видим. Особено след гласуването на ОУП на Варна.

БСП има нов председател на фракцията в лицето на един от най-опитните политици - Аврам Тодоров. Анализатори разчитат това като знак за промени в политиката. Ясно е, че позициите им като опозиция ще имат своето развитие. Високото ниво на подготовка на Борислав Гуцанов и издигането на Аврам Тодоров явно дава друга свобода на действие и друг план на политическите кариери на двамата. Това показва ясен стремеж към баланс. Борислав Гуцанов е познат на варненския политически елит и има нужда от допълнителен фактор в реализацията на политическия проект на БСП в града. Безспорно и Аврам Тодоров е такъв човек и политик. Ясно е, че става въпрос за търсене на баланс между атакуващия стил на политическо говорене и пътеката на постигане на решения с базова основа интересите на града. Субективната управленска реалност до този момент имаше такъв дефицит. Продължителното яростно атакуване може да води до обществени пукнатини в отношението към управляващите, но не и да стабилизира живота на варненци. Дали това е нов стил или маневра на БСП ще се види на есен.

Група "Център" прие Кафалийски в своите редове, но най-близо до тях стои и независимият Желез Железов /СДС/. Там са внимателни, когато приемат хора и работят екипно. Безспорно д-р Янко Станев е фактор, но заедно с Радев и групата са предимно в синята политическа зона и имат ясна философия. Изборът на варненци е водещ в политиката им, и правенето на инат на изборните резултати и общенствените настроения не е приемливо за група "Център". Съветниците излизат с ясни идеи и предложения като "Стратегията за развитието на варненското общинско здравеопазване за периода 2013 – 2018 г" и позиции по важните въпроси за града. Политическите проекции на групата са свързани с твърда подкрепа на кмета Кирил Йорданов и председателя Николай Апостолов. Групата синее в политически план и няма да е изненада, ако скоро стане фактор в дясно-центризма на Варна.

Група "Синя Варна утре" дефакто постепенно прекратява съществуването си. Причината според съветници и наблюдатели е основно в липсата на политическа философия и огромните амбиции на съпредседателя Костадин Костадинов от ВМРО, които са неподкрепени с възможности. Костадинов успя с грешни политически ходове и екстремни изказвания да убеди политиците в Общинския съвет, че не само не е полезен, но е и опасен за политиката на Варна. Той продължава на гърба на Общинския съвет и на община Варна да прави опити за PR и доказва твърдението, че все още не е разбрал, че е загубил изборите за кмет. Напускането на групата от Железов и Кафалийски е сигнал за несъгласието с индивидуалните му ходове и агресивна политика, както и с липсата на политически перспективи. Ако „войводата” не бъде вразумен и регулиран най-вероятно на есен такава група няма да съществува. Едва ли Донева – Кралев ще търпят това поведение. Факт е, че има коалиционно споразумение с ГЕРБ в Общинския съвет, а позициите на Костадинов са дори обидни за управлението. От друга страна неговата обвързаност с „незабележими” фактори извън съветниците в залата олекотява позициите му. Както казва един врял и кипял съветник „Като имаш такъв съюзник, не ти е нужен враг”.

Очакваме в началото на есенната сесията на Общинския съвет да се види ефекта от промените във фракциите. Тогава ще стане ясно и кой, какви заявки дава за следващите избори.

dnesplus.bg
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Леви нерви, десни утехи
« Отговор #2198 -: 21 Юли, 2012, 10:20:03 »
Леви нерви, десни утехи
http://www.reduta.bg/?p=3408
21 юли 2012, REDUTA.BG

Веселина Седларска Нещо определено не е наред: вълненията долу са вляво, а горе – вдясно. Така сбъркана изглежда общата картинка, ако успеем да откъснем очи от детайлите, към които като...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Антисемитите в България злорадстват, българските медии мижат пред тях
http://ivo.bg/2012/07/21/антисемитите-в-българия-злорадстват/
21 юли 2012, Иво Инджев

Не ме интересува, че другаде има повече или по-изявени метастази на антисемитизма, отколкото тук. Интересуваме ме фактът, че те съществуват в България, но това като че ли изобщо не вълнува медиите у нас- за призваните да се размърдат дрямката за това явление институции нямам представа. Те са точно толкова тайнствени, колкото бяха и при комунизма. ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Моцарт на „Арена ди Тодоре“
« Отговор #2200 -: 22 Юли, 2012, 11:30:02 »
Моцарт на „Арена ди Тодоре“
http://ivo.bg/2012/07/22/моцарт-на-арена-ди-тодоре/
22 юли 2012, Иво Инджев

Малко култура в жегата? А малко жега в културата? Ок, ето за какво става дума: за летния Моцартов оперен фестивал в Правец, организиран тази година за 8-ми път. Признавам покорно, че се въздържам от „политизиране“ на иначе прекрасния факт на съществуването на самия фестивал в родното място на нашия дългогодишен диктатор, чиито паметник беше реставриран ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
(Без заглавие)
« Отговор #2201 -: 23 Юли, 2012, 09:10:04 »

http://www.reduta.bg/?p=3434
23 юли 2012, REDUTA.BG

Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Втвърдяването на българската „мека Мария“ след втория кървав шамар на тероризма
http://ivo.bg/2012/07/23/втвърдяването-на-българската-мека-ма/
23 юли 2012, Иво Инджев

Кое от двете е вярно: че атентати с т.н. камикадзета ( горките днешни кротки японци,носят си кръста от миналото на „кръстници“ на това ужасяващо явление, което иначе е старо като света ,чиято история е преди всичко летопис на войните и кръвопролитията) не могат да бъдат предотвратени или тъкмо напротив? Защото в първите часове и дни ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
Атанас Атанасов: Борисов и Цветанов са опасни за националната сигурност
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2089:2012-07-23-09-38-00&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
23 юли 2012, БГснайпер

Бившият шеф на НСС, о.р. ген. Атанас Атанасов, даде изключително ниска оценка на работата на българските служби за сигурност, коментирайки пробива при удара на терористите в Сарафово. Нещо повече. В студио на bTV Атанасов бе изключително остър – „Борисов и Цветанов са опасни за националната сигурност.”, допълвайки, че трябва да се анализира дали пък ислямистите не са нарочили България за терен, защото изнасяме амфетамини за тези страни. Любопитно ще бъде дали Бойко Борисов ще отговори на този повече от прозрачен намек.

„Какъв късмет, ние опазихме България?!”, прозвуча като самооценка за работата на службите за сигурност по времето на А.А. „Ако Борисов беше на власт през 1999 г., у нас все още щеше да има бежанци от Косово”, вметна ексдиректорът на НСС, визирайки „сервилността” на Б.Б. към ЦРУ. Публична тайна е, че американците и досега не могат да траят Иван Костов заради отказа му да пусне косовски бежанци в България. Атанас Атанасов очевидно реши да спести инфо за потенциала на УДБА да организира и режисира атентати.

Повечето от тезите на Атанас Атанасов бяха трудно оспорими. Някои бяха дори банални. Но дали не сбърка на едно място – „Онези, които са взели тежкото решение за терористичния акт, са го направили, защото очевидно някъде сме сбъркали.”. На това място А.А. е уязвим – спрямо кого сме сбъркали. (Бойко Борисов се срещна с шефа на МОСАД и в същото време А.А. се пита къде сме сбъркали. С Айман ал Зауахири ли да се среща?!) Да не би България да трябва да съобразява политиката си с „Хизбула” и „Ал Кайда”?! Да не би прословутите партньори от САЩ и ЕС да го правят? Ако А.А. има данни за задкулисни договорки на партньорите с босовете на терористите, да ги сподели. Или вметката беше само леко изпускане на обичайния „професионален цинизъм” на хората от службите, когато миксират професианални и политически аргументи и съображения?

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

  • Читател
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 38959
  • Карма: +31/-28
    • Профил
„Десетки агенти на МОСАД пазят израелците в Слънчев бряг...” – що за безхаберници работят в БНТ?!
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2088:2012-07-23-09-32-43&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
23 юли 2012, БГснайпер

Ентусиазирана репортерка на БНТ прави интервю с курортен шеф в Съни Бийч. Светва него и зрителите, че „десетки (?!!) агенти на МОСАД се грижат за сигурността на израелские туристи в Слънчев бряг”, но изпълнителният директор на дружеството не се хваща и се измъква с обяснението, че тайните служби затова са тайни, за да действат тайно. Не и за репортерката на БНТ, не и за редакторите в БНТ, не и за такава като Вяра Анкова, която търпи скандалното им невежество. Безхаберието им е наистина потресаващо.

Първо, МОСАД не е полицейска структура и няма охранителни функции. Второ, няколко десетки агенти действат едновременно на терен – но в рамките на целия свят. Трето, МОСАД е разузнавателна служба, а „разузнаването не действа по този начин, не се изпращат десетки агенти по целия свят, за да търсят призраци”, както отсече ген. Амос Гилад в неделя, цитиран и от наши медии. Забележете – не се изпращат десетки агенти на МОСАД по целия свят, а нашите великани от БНТ ги откриват с десетки само в Съни Бийч. Колко да са „десетки” – седемдесет, осемдесет, деветдесет?! Колко десетки? Медийните палячовци се вихрят в жегите. Всъщност пред тях в дърдоренето са само „експертите”...

През уикенда нашите отворковци напоително рецитираха по „Дейли Мейл” и „Сънди таймс”. Звеното „Щик” търсело митичния съучастник на „камикадзето” от Сарафово, за да не взриви израелски олимпийци в Лондон. Понеже явно става дума за елиминаторите от „Кидон” („Щик”) от „МОСАД”, повече от ясно е, че те никого не търсят – много преди това други звена в Службата са им ги посочили. Подир изцепката на репортерката за десетки агенти на „МОСАД” в Слънчев бряг остава само едно – да редне и за десетки отмъстители от „Кидон”. Омерзително невежество. Даже и да са скандално неподготвени след 11.09. 2001 г. журналистите от БНТ по специфичната тема за международния тероризъм, можеше поне да поработят по-усърдно с медийни източници от Израел, Великобритания и прочие.

bgsniper.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.