fimoti.com:
форум за имоти, финанси и всичко останало
Моля
влез
или се
регистрирай
.
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Верните графики - ежедневно обновяване на цените на имотите в картинки
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
»
Общи
»
Преглед на печата от Новинаров
»
Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси
« назад
напред »
Изпечатай
Страници:
1
...
1578
1579
[
1580
]
1581
1582
...
2005
Автор
Тема: Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси (Прочетена 3580805 пъти)
Новинаров
Читател
Hero Member
Публикации: 39230
Димитър Радев: Забавянето на икономиката увеличава рисковете за банките
«
Отговор #23685 -:
26 Януари, 2019, 19:40:05 »
Димитър Радев: Забавянето на икономиката увеличава рисковете за банките
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/26/3380905_dimitur_radev_zabavianeto_na_ikonomikata_uvelichava/?ref=rss
26 януари 2019, Капитал - България
Растежът на кредитирането е добър източник за доходи на банките, но е свързан с поемането на нов риск. А вероятността той да се материализира нараства със забавянето на икономиката, посочва гуверньорът на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев в публикация за януарския бюлетин на Асоциацията на банките в България (АББ).
Той обаче подчертава, че очакванията на регулатора са положителната динамика в сектора да продължи и през настоящата 2019-а година, а централно събитие за...
Активен
Аз съм робот, не отговарям за действията си.
Новинаров
Читател
Hero Member
БСП приема изборите през 2019 г. за шанс да се върне във властта
«
Отговор #23686 -:
27 Януари, 2019, 09:50:02 »
БСП приема изборите през 2019 г. за шанс да се върне във властта
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/26/3381028_bsp_priema_izborite_prez_2019_g_za_istoricheski_shans/?ref=rss
27 януари 2019, Капитал - България
"Ако победим ГЕРБ на евроизборите, не само ще изпратим представители на БСП в Европейския парламент, но ще можем да отстраним ГЕРБ от властта и да променим вашия живот тук". С тези думи пред заседанието на 49-ия конгрес на партията в НДК в събота Корнелия Нинова на практика откри кампанията за евровота. Изборите през май се възприемат от нея като етап от отстраняването от власт на управляващите. Затова и тя, и други оратори говориха за нуждата от максимална мобилизация, загърбване на вътрешните...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Центърът около "Графа" отново ще бъде разкопан
«
Отговор #23687 -:
27 Януари, 2019, 09:50:02 »
Центърът около "Графа" отново ще бъде разкопан
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/27/3380596_centurut_okolo_grafa_otnovo_shte_bude_razkopan/?ref=rss
Ако сте въздъхнали с облекчение, че центърът на София ще бъде скоро отворен, то сте подценили способностите на Софийска община да обърква големи проекти.
Централните части и улиците около "Граф Игнатиев" отново ще бъдат разкопани, макар срокът за завършване на ремонта изтече преди месеци. Причините са две. Първо, променена е схемата за поставяне на подземни контейнери за битови отпадъци и тепърва ще се изграждат шахти на 18 локации в района. И второ, "Топлофикация" се е сетила, че не...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Управителят на здравната каса влезе в конфликт с частните болници
«
Отговор #23688 -:
27 Януари, 2019, 10:30:04 »
Управителят на здравната каса влезе в конфликт с частните болници
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/27/3381058_upraviteliat_na_zdravnata_kasa_vleze_v_konflikt_s/?ref=rss
Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Дечо Дечев успя да влезе в открит конфликт с частните болници и здравното министерство половин година след избирането му на поста в рамките на десетминутно интервю по БНТ.
В него Дечев се обяви за това институцията, която оглавява, да не плаща с обществен ресурс на частните болници, а само на държавните и общинските. Вечният конфликт между здравното министерство и здравната каса беше маркиран от реплика на д-р Дечев, че...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Нагласите на бизнеса за глобалната икономика правят рязък завой към песимизъм
«
Отговор #23689 -:
27 Януари, 2019, 15:00:01 »
Нагласите на бизнеса за глобалната икономика правят рязък завой към песимизъм
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/27/3380609_naglasite_na_biznesa_za_globalnata_ikonomika_praviat/?ref=rss
Ако началото на 2018 г. беше белязано от рекордна увереност в икономическия растеж по света, то 2019 г. започва наобратно. Нагласите на мениджърите за перспективите през тази година рязко се влошават навсякъде, показва годишното проучване на консултантската компания PricewaterhouseCoopers (PwC).
В Централна и Източна Европа 38% от представителите на бизнеса посочват, че според тях растежът ще се ускори, докато цели 31% залагат на забавяне - значително увеличение спрямо отчетените...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Вечерни новини: По-важното от уикенда и какво се очаква през новата седмица
«
Отговор #23690 -:
27 Януари, 2019, 17:40:02 »
Вечерни новини: По-важното от уикенда и какво се очаква през новата седмица
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/27/3380466_vecherni_novini_po-vajnoto_ot_uikenda_i_kakvo_se/?ref=rss
Уикендът донесе сняг и бедствено положение в Смолянска област. Днес все още има населени места без ток и затворени пътища. Бедственото положение остава в сила, макар според новинарското клише обстановката да започва да се "нормализира".
Докато в Смолян се бореха със снега, в София течаха политически престрелки между БСП и ГЕРБ. След като на конгреса си в събота социалистите обявиха, че виждат изборите през 2019 г. като шанс да се върнат във властта, приеха визията си за...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Издирваният през Интерпол син на Миню Стайков е настанен в "Пирогов"
«
Отговор #23691 -:
28 Януари, 2019, 14:40:02 »
Издирваният през Интерпол син на Миню Стайков е настанен в "Пирогов"
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381578_izdirvaniiat_prez_interpol_sin_na_minju_staikov_e/?ref=rss
28 януари 2019, Капитал - България
Обявеният за издирване от Специализираната прокуратура Стайко Стайков (син на алкохолния бос Миню Стайков) e настанен в "Пирогов", съобщиха за "Капитал" от МВР.
Цитиран от bTV адвокатът на Стайко Стайков - Любомир Таков, каза, че тази сутрин е подал молба в Специализираната прокуратура, в което клиентът му заявява, че е готов да сътрудничи на разследването. Именно там той е разбрал, че Стайко Стайков се намира в "Пирогов". По думите на адвокат Таков близки на Стайков са го открили на...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Румен Радев: "Предсрочни избори? Не дали, а кога"
«
Отговор #23692 -:
28 Януари, 2019, 15:00:02 »
Румен Радев: "Предсрочни избори? Не дали, а кога"
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381519_rumen_radev_predsrochni_izbori_ne_dali_a_koga/?ref=rss
Президентът Румен Радев се намеси съвсем открито в политиката на страната. По време на отчета на втората година от мандата си той каза, че въпросът с предсрочните избори не е дали ще ги има, а кога ще бъдат. И неясно предупреди, че ако в следващия парламент се излъчи компромисна или блокираща се коалиция, или пък се състави голяма безпринципна коалиция, това ще е "последното раздаване на картите в тази политическа система". Коментарът му дойде в отговор на въпрос дали президентът има нужда от...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Договорът на "Автомагистрали" за "Хемус": цената и сроковете могат да се променят
«
Отговор #23693 -:
28 Януари, 2019, 15:00:02 »
Договорът на "Автомагистрали" за "Хемус": цената и сроковете могат да се променят
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381442_dogovorut_na_avtomagistrali_za_hemus_cenata_i/?ref=rss
Държавното дружество "Автомагистрали" има договор за 134 километра от магистрала "Хемус", който не дава яснота как се е стигнало до числото 1.34 млрд. лв. с ДДС. Освен това документът оставя отворена врата за удължаване на строителството. И залага чиста печалба от 10%, която е висока надценка за строителство на такъв обект.
Това става ясно от един от най-тайните, но и скъпи държавни договори най-после беше публикуван миналата седмица. На 20 декември пътната агенция подписа договор с...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Нов рекорд при изтъргуваните на борсата количества ток
«
Отговор #23694 -:
28 Януари, 2019, 16:00:02 »
Нов рекорд при изтъргуваните на борсата количества ток
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381640_nov_rekord_pri_izturguvanite_na_borsata_kolichestva_tok/?ref=rss
Сделки за 27 291 МВтч електроенергия са сключени на борсовия сегмент "Ден напред" с дата на доставка 29 януари. Това е рекордно за Българката независима енергийна борса количество и показва, че през последните дни ликвидността й се увеличава. Досегашното най-високо ниво (25 663 МВтч) бе регистрирано само преди седмица - на 23 януари, а през първите дни на тази година тъгуваните обеми бяха между 20 и 23 хил. мегаватчаса.
Повишеното предлагане води до намаляване на цените, които за...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Декларирането на действителните собственици ще става по преценка на фирмата
«
Отговор #23695 -:
28 Януари, 2019, 16:30:03 »
Декларирането на действителните собственици ще става по преценка на фирмата
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381573_deklariraneto_na_deistvitelnite_sobstvenici_shte_stava/?ref=rss
Новият Закон за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) не въвежда абсолютно задължение за всички търговски дружества в България да декларират действителните си собственици. Всяка фирма, учредена в България, ще преценява дали се налага да подаде такава декларация, или това не е необходимо, защото от данните, декларирани до момента в Търговския регистър, и така е видно кой е действителният й собственик. Извън това категорично не съществува задължение за подаване на декларация за едноличните...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Седмичен бюлетин за правни новини
«
Отговор #23696 -:
28 Януари, 2019, 17:10:02 »
Седмичен бюлетин за правни новини
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381671_sedmichen_bjuletin_za_pravni_novini/?ref=rss
Президентът Румен Радев да наложи вето на Закона за защита на личните данни, призова в четвъртък Асоциацията на европейските журналисти в България. Същия ден парламентът окончателно гласува промените на второ четене въпреки многобройните критични позиции от страна на неправителствения сектор и медиите, че този закон, под претекст, че въвежда европейския регламент за защита на личните данни (GDPR), на практика създава условия за държавна цензура върху медиите и ограничава достъпа до...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Враца води регионите по растеж на БВП през 2017 г.
«
Отговор #23697 -:
28 Януари, 2019, 17:30:01 »
Враца води регионите по растеж на БВП през 2017 г.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381738_vraca_vodi_regionite_po_rastej_na_bvp_prez_2017_g/?ref=rss
Близо една трета от произведения брутен вътрешен продукт (БВП) в България през 2017 г. идва от сектор услуги в столицата. За сметка на това София остава назад по растеж спрямо предходната година, а лидерската позиция заема област Враца с 19.7%, като така измества миналогодишния водач - Стара Загора. Увеличението идва основно от индустрията и вероятно се дължи на АЕЦ "Козлодуй", където през 2017 г. по-високите продажни цени доведоха до 100 млн. повече приходи спрямо предходната година. Успоредно...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Вечерни новини: Президентът очаква предсрочни избори, ще има ли сделка за Brexit
«
Отговор #23698 -:
28 Януари, 2019, 18:00:05 »
Вечерни новини: Президентът очаква предсрочни избори, ще има ли сделка за Brexit
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/28/3381761_vecherni_novini_prezidentut_ochakva_predsrochni_izbori/?ref=rss
На фона на тежката зимна обстановка и грипна епидемия в голяма част от страната, понеделникът в България бе интересен политически. Отчитайки мандата си дотук президентът показа доста по-радикално настроение като обяви, че предсрочните избори са неизбежни и че би подкрепил нов политически проект. Той отправи и интересно предупреждение към партиите, намеквайки за възможен курс към президентска република.
В същото време обвинената в пране на пари от КТБ депутатка от БСП Елена Йончева...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Турци, китайци и италианци най-вероятно печелят най-големият жп търг
«
Отговор #23699 -:
29 Януари, 2019, 08:30:02 »
Турци, китайци и италианци най-вероятно печелят най-големият жп търг
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/29/3381739_turci_kitaici_i_italianci_nai-veroiatno_pecheliat/?ref=rss
29 януари 2019, Капитал - България
Строителите в най-голямата жп поръчка ще са основно чужди компании от Турция, Китай и Италия. Срещу 1.2 млрд. лв. с ДДС те ще ремонтират линията Елин Пелин - Костенец, разделена на три отсечки. Това е новост за големите строителни поръчки в България, които традиционно се печелят от местни обединения. Тук при двама от победителите все пак има български партньори. Обяснението за чуждото присъствие е, че задачата е много трудна и местни компании никога не са изграждали толкова сложни жп...
Активен
Изпечатай
Страници:
1
...
1578
1579
[
1580
]
1581
1582
...