Ъмм,
аз ще изкажа мнението си, а после може да ме "номинирате"
В имоти.нет влизам заради няколко чиляка като освен строително/ремонтните спецове там, един от тях е Пунди.
По принцип съм на височка мениджърска позиция в БГ-то в една сфера, та продажбите са логичния критерий за успех. От тази гледна точка, освен чиста технология, се минават обучения, техника на продажби, ръководени на екипи, курсове по риторика, лекторско майсторство и т.н. да не отегчавам.
В цялата галимация обаче един от водещите моменти също е и т.нар. приложна психология, която е неизменна част от всеки един бизнес модел. Ноу-хауто не е от УНСС-то, а швейцарско, но както и да е.
Та, за мен Пунди си е "роден" феномен и за мен представлява огромен интерес да го чета. Просто аз не гледам простотиите, които пише, а начина, по който го прави. Уникален е ( поне за мен ). За сравнение, аз съм се развивал около 7 години и съм обучаван къде ли не и от кого ли не ( не само от българи ), но Пунди, ако кажа, че има неща, които "попивам" от него, за да ги трансформирам за моя си бизнес - няма да излъжа. Та, затова и неслучайно в един от първите си постове подметнах, че сега и той, ако се появи в този форум - няма да е зле.
Предполагам, на повечето ви е дотегнал дразнещия му и провокативен стил и т.н., но аз го следя отскоро и поне за толкова време вече съм си създал навика за т.нар. "селективно" четене. Т.е. освен чисто техническите пасажи и извличане на информация, гледам и психологията.
Относно Сахибчев ... момчето е "ниска" топка още, обаче забелязвам в него желание за прогрес и развитие и засега сякаш върви в правилната посока. Няма познания, но има желание да се учи, което е за аплодиране. В цял свят се учи доживотно, само в БГ-то е прието като се грабне заветната диплома и дотам.
Та, отплеснах се, но идеята ми беше, че във всички форуми има доста ценни участници по различни критерии и всеки би могъл да извлича ценното за себе си като не "издребнява" в негативното. Все пак няма идеални неща. Аз също не съм идеален, но не искам и да бъда, щото тогава трябва да ме окачат в някоя църква с ореол на главата и 'орицата да идат да се молят пред мен ( шегувам се ).
Като цяло принципните диспути по темите са безценни, а личните нападки ... за там всеки предполагам си има резон и цели, които гони да постига чрез тях. Не съм Господ и няма да осъдя никого, щото 'орицата са казали: "Он знае що го бият."
Чиърс на бебета сладки, че пресъхнах от толкова писане!
П.П. Огромно благодаря пак на българите от чужбина, безценни са с инфо-то, което подават оттам и с помощта, която оказват на близките си в БГ-то. Поклон пред тях! ( не искам да ги изреждам в този форум, понеже може да пропусна някой и да обидя неволно някого)