Общи > Преглед на печата от Новинаров

Някой има нужда от помощ

<< < (2/23) > >>

Новинаров:
Габи замина
http://www.save-darina.org/content/view/686/110/
23 април 2011, Спаси, дари на...

На 20 април Габи замина за Италия и вече можем да съобщим първите новини относно състоянието й.Детето отпътува буквално „от днес за утре”, за първата болница, която се съгласи да го приеме без авансов превод на необходимата за лечение сума. Причината за това бързане беше състоянието на Габи, което не търпеше повече изчакване. Започването на третия курс химиотерапия се отлагаше прекалено дълго – над половин месец след датата по схема, заради постоянно високата температура, която Габи поддържаше, а лекарите в „Св. Марина” Варна така и не успяха да овладеят. Още с пристигането детето незабавно е прието в болница San Camillo-Forlanini (http://www.scamilloforlanini.rm.it/html/) в Рим. Същият ден му е поставен централен източник и са направени пълни изследвания, включително ядрено-магнитен резонанс и миелограма. Резултатите показват, че в момента Габи е с 60% бласти. Поради ниските кръвни показатели се е наложило и спешно кръвопреливане.Паралелно с това са започнали изследвания на сестричката на Габи за донорска съвместимост.От вчера Габи продължава химиотерапията, но по нов, по-щадящ протокол. Малкото ни момиченце е заобиколено с много внимание и загриженост в италианската болница. Вчера дори е посрещала неочаквани гости - футболистите на „Рома”, които пристигнали в отделението с пълна кошница великденски яйца и подаръци Това е, което знаем засега, но и то е достатъчно, за да се обнадеждим и да вярваме, че оттук-нататък ще получаваме само добри новини.Телефоният номер, на който може да бъде намерена майката на Габи, вече е италиански: 003403662032 – Росица Петрова.

Новинаров:
Чудесни новини за Габриела Желева
http://www.save-darina.org/content/view/687/110/
28 април 2011, Спаси, дари на...

Габи се прибира от Израел след няколко дни! Рехабилитацията приключи, гълтателният рефлекс се е възстановил напълно и Габче вече яде твърда храна. При това със завиден апетит Последният ядрено-магнитен резонанс на главичката показва, че няма да е необходима и химиотерапия. Лекарите не очакват остатъкът от тумора да създава проблеми занапред, тъй като е много малък и не е кръвоснабден. След 6 месеца ще има контролен преглед. Браво, Габи! Голям мъничък герой си ни ти!

Новинаров:
Временно спиране на кампанията за Габриела Йорданова
http://www.save-darina.org/content/view/688/110/
07 май 2011, Спаси, дари на...

Както ви съобщихме, на 20 април Габи постъпи в болница Сан Камило (http://www.scamilloforlanini.rm.it/html/), където лечението й веднага беше подновено и продължава и в момента с химиотерапия за постигане на ремисия. Изпитваме искрено възхищение от хуманния жест на болницата и на лекуващия лекар д-р Анна Лукашвили, които приеха детето по спешност, без авансов превод на средства за лечението! Габи се чувства добре. Кръвните й показатели са ниски, което не е необичайно при този вид терапия, но с радост научихме, че малката е весела, жизнена и все по-палава Родителите й са изключително доволни от грижите, вниманието и професионализма на италианския екип и благодарят на всички, които помогнаха за бързото заминаване на детето! През изминалите 17 дни очаквахме финансовите условия на болницата да станат ясни и да получим оферта за цялостното лечение на Габи в Рим, за да коригираме и представим пред вас новата цел на кампанията. Инициативата ни е организирана на този принцип на отчетност и за екипа ни е от голямо значение да го спазваме стриктно. Предвид факта, че все още нямаме яснота колко ще струва лечението, спираме временно кампанията за Габи до получаване на актуална калкулация на разходите. В момента в дарителските сметки на Габи има 125 000 лв. В случай, че стойността на лечението се окаже под тази сума, родителите са поели ангажимента неизразходваните средства да бъдат предарени на друго нуждаещо се дете. Благодарим ви, приятели! Благодарим за честта да сме заедно вече пета година в битката за детския живот!

Новинаров:
Веселина
http://www.save-darina.org/content/view/689/110/
13 май 2011, Спаси, дари на...

Веселина Мурадова (component/option,com_docman/task,doc_view/gid,993/Itemid,33/) е на 7 години, от София. Когато Веси е на годинка и половина, родителите й установяват, че има проблем със слуха. След множество консултации и изследвания й е поставена диагноза „Двустранна невросензорна глухота”. Скоро след това, през април 2006 год., детето е оперирано (component/option,com_docman/task,doc_view/gid,994/Itemid,33/) за поставяне на кохлеарна имплантна система на едното ушенце. В началото на Веси й е доста трудно – не иска да носи апаратчето, плаче и го хвърля, но постепенно, с много търпение и любов, свиква. Сега вече то е връзката й със света и не може без него. От самото начало с детето неспирно работят аудиолози, сурдопедагози, логопеди и ресурсни учители. Постоянно се правят нови настройки на системата. И Веси се развива, но не с очакваните темпове. Затова, през 2008 год., родителите й я завеждат на консултация в Германия. Там специалистите отново настройват апаратчето и едновременно с това препоръчват да се направи имплантация и на другото ухо, но по онова време родителите на Веси все още се надяват, че ще успеят да й спестят втора операция и с ежедневна усилена работа тя ще навакса изоставането. Днес обаче, 3 години по-късно, категоричното становище (component/option,com_docman/task,doc_view/gid,995/Itemid,33/) на специалистите е, че се налага двустранна кохлеарна имплантация.

Новинаров:
Кампанията за Веселина приключи успешно!
http://www.save-darina.org/content/view/693/110/
21 май 2011, Спаси, дари на...

Има една сентенция, която най-точно илюстрира чувствата на родителите на Веси в момента: „Понякога срещаш такива хора, че започваш да се чувстваш човек”. Най-хубавото на това невероятно чувство е, че е еднакво силно и зареждащо при всяка среща с благородството. Имаме привилегията да го изпитваме толкова често, че не ни остава друго, освен да благодарим. Благодарим ви, приятели! Средствата, необходими за модерен речеви процесор на Веси, са събрани! Благодарим на родителите на сладката ни Биби (content/view/623/110/)! Деси, Милене, отново ни накарахте да се почувстваме човеци! Съвсем скоро Веси ще бъде оперирана. След това с нея ще започнат работа различни специалисти. И този път всичко ще бъде наред! Догодина ще си имаме една щастлива първокласничка

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия