Автор Тема: Бъдещето на форума - можем всички да сме част от промяна на имотния пазар!  (Прочетена 65223 пъти)

jores

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 127
 • Карма: +19/-21
 • Респект: +16
  • Профил
Здравейте,
ще карам по същество  ;), както винаги.

Идеята за форума е страхотна /отново поздрави за инициаторите/ не мога да не изложа на кратко, в какво според мен може да се превърне начинанието.

За какво служи един специализиран форум?
Взаимопомощ между участниците, насочена основно от определени потребности преминаващи от строго специфични до потербност от безцелно бърборене, или релакс в добра компания и до там.
Ще Ви помоля да осъзнаете възможността, която се отваря с това начинание!

Аз не разбирам от форуми, но разбирам от имоти и понеже виждам потенциал в начинанието далеч над това да имаме - хубав форум, за това и напирам /факт без коментар/.

Много от форумците /основно потребители в НИ сектора/ са изказвали не един и два пъти мнение, че организцията на пазара куца. Куцането основно идва от това, че човек опиращ до този пазар много често е принуждаван да ползва услуги, от които няма нужда.

Според мен с обединение на физически усилия и финасови средства ядрото на форума /тези 100 тина човека/ може да промени коренно пазара, и в рамките на до три години да има платформа, на която всеки да може да предложи имота си или да потърси такъв, сам или да заплати за услуга, ако има нужда от такава.
Какво е в основата - Избор, всеки трябва да има избор. В момента това не е факт, поради начина на функциониране на пазара.   

Самата изработка на платформата е най - малкия проблем, основното е механизма за промяна на пазара от състоянието в което се намира и прехода към това Потребителя да не действа под какъвто и да било натиск.

Аз гарантирам с името си, че при добра концепция, много работа и вложение от собствениците на Форума - както каза Додо в другата тема "собственик е Народа", защото няма какво да си кривим душата в тази ситуация очевидно, нито собственика на домейна нито автора на идеята за източване на един форум към друг, имат правата на собственост върху всички форумци, които реално са истинската стойност /домейн - 50лв., хостинг за една година 120лв./.

та гарантирам, че всеки гражданин опрял до нуждата от манипулация с имот ще има абсолютната свобода да го направи с нулеви или минимални вложения по реализацията на намеренията си.
Какъв ще е крайния резултат - всеки ще има достъп до ответната страна без натрапването на посредник. Всеки ще има достъп до най - голямата база данни с имоти - безплатно.
Всеки ще може да ползва обективна информация за пазара на НИ.

Продуктите които могат да излезнат от ФОРУМА:

1. Най - големият форум за имоти в БГ.
2. Сайт с най - голямата онлайн база данни с директни контакти - безплатен.
3. Сайт с възможно най - точните аналитични данни за имоти.
4. Най - големият новинарски сайт по темата имоти.
5. Неправителствена организация с голям ресурс, която да отстоява гражданския интерес пред законодателя по темата имоти.
6. Най - голямата маркетингова агенция по темата имоти.

Е, ще има комерсиализация, но когато продукта/продуктите са качествени и всички печелят от това, когато се спазват принципи, когато всеки участник е овъзмезден за усилията, които полага аз лично не виждам нищо лошо.

Относно собствеността аз приемам, че собственик е Народа /Додо благодаря, че ми отвори очите  ;)/ и ако Собственика вижда смисъл в изложеното от мен, е нормално всеки да участва с каквото намери за добре, и да бъде възнаграден според усилията си.
Нека приемем форма НПО /неправителствена организация/, въпреки че АД за мен е много по - изчистена опция. 

Мога да продължа, но ми се иска да видя някаква реакция. За изброените шест продукта имам много ясно виждане как да се реализират, предполагам много от форумците имат идеи за промяна на пазара, много от форумците биха работили, ако освен безкорситни цели видят и възможност за материални такива. Говорим за цялата страна, няма да има по - големи от групата "fimoti.com"

Благодаря за търпението, ако съм засегнал някой, моля да ме извини.

Надявам се не ви звуча налудничаво.

PS За всички, които ще ме обвинят в мераци за печелбарство - хора нищо не зависи от мен, а от всички нас. Проект с подобен мащаб е далеч от възможностите ми и физически, и финансови, но бих скочил ако Народът реши  ;).

dodo2

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 3737
 • Карма: +191/-16
 • Респект: +310
  • Профил
Аз гледам че има опит за нов сайт и концепция (?) :

http://homes.bg/

да видим там какво ще постигнат и какви цели имат.Scyther

 • Гост
Не е ли време да се замислим над написаното от jores?

Бихте ли участвали в проект за безплатни онлайн обяви?
Бихте ли желали да научавате първи новините за пазара на имоти, анализи, графики, перспективи?
Необходима ли е първа страница, а форумът да мине на втора?

Додо е доказал възможностите си. Вероятно ще има нужда от помощ, но за какво сме ние?

Този форум се роди спонтанно и стана факт, благодарение на всички нас. Говорилня ли ще си остане този форум или ще се развива в нещо по-голямо и по-сериозно, мисля че също зависи от всички нас.
Така мисля аз. А вие?koganev

 • Гост
Отговори - конкретно:

-Всички имат дял... всички печелят... купуваме скъпо и продаваме евтино. Най-голямата... първата...
Това вече е изтъркано. "Параграф 22", Майлоу Майндърбайндър...

-не
-изобщо не ме е грижа кой поред ще бъда в научаването на новите
-не

Би било чудесно ако форумът остане говорилня. Аман от големи и сериозни неща... Най-висшата форма на всеки форум е да е свободна говорилня. Единствено в свободното разменяне на мнения от всякакъв калибър и под всякакъв ракурс може да бъде полезно за онези, които  ЧЕТАТ. За идиота, който иска да намери ГОТОВИ РЕШЕНИЯ - ДАЛАВЕРИ, има безброй дирижирани форуми, в които дискусията нито е свободна, нито е интересна. Ако този форум се комерсиализира, ще стане един от милионите еднакви и никакви форуми. Лакардията за най-това и най-онова е за онези, които са хванати в гората...
Ако е дошло време да се правят кинти, действайте. Няма нужда от извинения...

regata

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1503
 • Карма: +175/-12
 • Респект: +904
  • Профил
 +1 - koganev  :)

 jores,отново се пробваш а......,но не разбирам какво целиш.

Платформи за имоти има много,не виждам с какво тази ще бъде по - различна,може би ако публикувам обява,

няма да ми се обадят от всички агенции за НИ ли ?

Додо,е ценност безпорно,.........дали е това ?

Хората,които пишат тук също........това ли е ?

Лекинко не разбирам какво целиш,че чак и много работа и средства,добре вложи ги  ;) / в собствен сайт /

пък който,се закачи от този "берекет мерси"

Но,както казва koganev,ако е време за правене на пачки.......давайте  :D

 
« Последна редакция: 20 Октомври, 2010, 23:45:42 от regata »
Живеем истински,само когато умираме от Любов...!

antoninus_pius

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 685
 • Карма: +6/-4
 • Респект: +25
  • Профил
+1 - koganev

Форумът сега е идеален. Не мисля, че се налагат някакви промени. Все пак това си е право на собствениците на сайта да си преценят в каква посока ще се развива.

 *drink5*

Scyther

 • Гост
Все пачки са ви в главите. :D То лошо няма де, ама имах предвид, че Новинаров, така и така си бачка момчето, какво му пречи да е на първа страница и да плющи новинките? Графиките на Додо, вместо да са в нелегалност, може също да са на първа страница. Икономически анализи, прогнози, как е по света и т.н., също може да са на първа страница. Защо да няма и безплатни обяви? Това ще донесе посещения, потребители и ще качи сайта в гугъл. Текущия форум със споровете, коментарите и черпните да си останат на втора страница. Имах предвид малко по-разчупен сайт, а не просто форум. Инвестора ме кефи как е направен, не че е връх на сладоледа, но човек може да прегледа новинките, а ако му се прииска да се изповяда - цел форум за целта. Някои google ads и 2-3 банерчета ще помогнат за хостинга и домейна, все пак додо не е майка Тереза... Не говоря за платен сайт или платени услуги, нито пък за бизнес насоченост, а за самоиздръжка и от говорилня, сайта да си стане медия. Абе за развитие някакво говоря, за напредък, за рецептите на додо LIVE онлайн, за "Спалнята" с WEB видео, ако щете. ;) Чак пък пачки!.. Или зле сте ме разбрали, или зле съм се изразил, което е по-вероятно.
Ама както и да е, днес не ми е ден и ги плещя едни... Не ми обръщайте внимание.  :-X *drink5*
« Последна редакция: 21 Октомври, 2010, 01:24:20 от Scythеr »

dodo2

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 3737
 • Карма: +191/-16
 • Респект: +310
  • Профил
Ааа аз съм твърдо против банерите, не случайно има тема:
Как да... разкарам досадните банери
но гледам, че малко хора го използват.
Просто си нямате представа колко по-хубав изглежда интернет без мигащите и подскачаши простотии по екрана по всички сайтове. Даже ще я сложа в новините горе вдясно. А става с един клик, ако използвате Mozilla Firefox за браузър.

Аз съм поел поддръжката и финансовата част, не ми пречи, така че няма нужда. :)

И форумът си е ОК, вярно ще е по цветен ако сложа стилизирани графиките отгоре с връзка към подробни, ама препоръчайте ми адвокат по авторско право, който не взима 1 милион за консултация, трябва да го питам само 3-4 неща. И
ще ги сложа.

Ivel

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 516
 • Карма: +16/-7
 • Респект: +48
  • Профил
И аз съм за така да си остане, единственно може би действително да се допусне раздел със само и единственно само частни обяви са продажба-покупка на недвижимост. По далече от комерсиализацията и глобализацията. Като казах глобализация, да споделя нещо любопитно което срещнах напоследък в терминологията из статиите. "Балканизация на икономиката" - знаете ли какво е това - това било процес противоположен на глобализацията според Стиван Кинг (Stephen King), управител на HSBC. Баба им трънкината на тия англичани не са се променили много от времето на Чърчил, малко им беше в Банско, така ги опънаха, че и термини почваат да въвеждат. Не можах да я намеря на сайта на FT.com ама давам ви линк към руския превод.
http://www.forexpf.ru/_newses_/newsid.php?news=346499

satori

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 105
 • Карма: +12/-1
 • Респект: +13
  • Профил
+1 - koganev  :)

 jores,отново се пробваш а......,но не разбирам какво целиш.
....
Лекинко не разбирам какво целиш,че чак и много работа и средства,добре вложи ги  ;) / в собствен сайт /


Малко остро реагираш. Мнението на Жорес е от 16 май, което е от преди 5 месеца. Обърнете внимание на датите към постовете.

satori

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 105
 • Карма: +12/-1
 • Респект: +13
  • Профил
Аз гледам че има опит за нов сайт и концепция (?) :

http://homes.bg/

да видим там какво ще постигнат и какви цели имат.


Тези homes.bg нямаха ли яка масирана офлайн реклама из София?
Явно старта се бави вече доста, или въобще няма да се състой.

zliqhui

 • Ентусиаст
 • *
 • Публикации: 9
 • Карма: +3/-3
 • Респект: +1
  • Профил
Аз гледам че има опит за нов сайт и концепция (?) :

http://homes.bg/

да видим там какво ще постигнат и какви цели имат.


Тези homes.bg нямаха ли яка масирана офлайн реклама из София?
Явно старта се бави вече доста, или въобще няма да се състой.

Над година се бави, явно са замразили проекта. Поне тогава съм гледал някакви хартиени реклами.
Ха дори гледам регистратора са някаква софт-фирма, и са го регистрирали през 2002, според мен са искали да го продадат.

Апропо http://www.bezposrednik.net/ е сайт за частни обяви, не лош, но не и идеален.
« Последна редакция: 21 Октомври, 2010, 10:52:16 от zliqhui »

satori

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 105
 • Карма: +12/-1
 • Респект: +13
  • Профил
Интересното, е че homes.bg все още яко се рекламира в jobs.bg - Явно, е че са от една медийна група.
Другото интересно е , че явно в jobs-a нямат какво друго да рекламират повече, от което да изкарат пари.

"Безпосредник.нет" е супер, само дето последната обява в един от кварталите за които потърсих, е от преди 30 дни.
Проблемът с такива сайтове, е че нямат общност, която да ги поддържа.

Muza

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 4525
 • Карма: +217/-26
 • Респект: +1501
  • Профил
+1 - koganev  :)

 jores,отново се пробваш а......,но не разбирам какво целиш.
....
Лекинко не разбирам какво целиш,че чак и много работа и средства,добре вложи ги  ;) / в собствен сайт /


Малко остро реагираш. Мнението на Жорес е от 16 май, което е от преди 5 месеца. Обърнете внимание на датите към постовете.

Обърква се човек. Човещинка... :)

Понякога, е по-добре да се реагира остро в началото, а не по-късно. Нищо, че е със сгрешен адресант.
А, и има симпатия към Скитър на колегиална основа (физици ).  :)
 *drink11*koganev

 • Гост
ако пуснете напълно безплатни обяви, за два часа ще се качат две хиляди голи снимки и покани за секс... и тогава кой ще ги чисти безплатно? А фалшивите обяви кой ще ги разглежда? А всички провокации от "другите" форуми как ще ги махате?
На додо ще му се цепне задника от бачкане  :) и ще си плаща... ама не е редно.

толкоз за обявите. и изобщо за безплатните работи.

графиките - не са трудни за намиране, пък и не са за всяка уста лъжица. Скитъре, ти сигурно си мислиш, че хората няма начин да не разбират графиките, ама само така си мислиш... Графиките няма да вдигнат кликовете. Сложи едни мацки с големи силикони и кликовете ще ти фръкнат до небето. Стига да искаш...

Имам адвокат, който взима не повече от полвин милион... ако махнем моите 350 000 ще остане прилична цифра.
Навит ли си  :D