Автор Тема: Бъдещето на форума - можем всички да сме част от промяна на имотния пазар!  (Прочетена 69880 пъти)

dodo2

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 3737
 • Карма: +191/-16
 • Респект: +310
  • Профил
Ами дай го. Ама ми трябва някой който знае какво е интернет и може да тълкува там един текст за "база от данни" и "данни", че за едното има авторски права, а за другото - не, точно за това искам да се консултирам.

Scyther

 • Гост
Добре де, само ми хрумна като идея. Вие какво ме захапахте сега? Като ви харесва статуквото - радвайте му се.
Хайде, наздраве! *drink5*

jores

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 127
 • Карма: +19/-21
 • Респект: +16
  • Профил
Гледам зачекнали сте ме  :), Регата няма какво пак да се пробвам "насила хубост нестава" са казали хората.
Понеже сте се разбърборили по темата ще кажа това /онова защото мнението ми не е променено от преди пет месеца.

Има създадена общност, освен дърдоренето има потенциал да се развие интернет структура в сектора на имотите, която да превърне някои изказани през времето мисли в реалност и да /помогне възмездно естествено/ на хора имащи потребности свързани с недвижимите имоти.
За тази цел освен ентусиазъм и разбиране на материята и потребностите на участниците в пазара трябва и кеш.
Продължавам да мисля, че от този форум може да излезне голям и ПОЛЕЗЕН проект, поради създалата се съвкупност от обстоятелства.
Основна максима ми е че няма "случайни неща няма", вкл. и повдигането на тема от преди пет месеца отново
 /да подчертая - не от мен/.

Относно банер ракламата аз съм го решил казуса с бутон "спри рекламата", не е лошо човек да създава възможност за избор.
Ако някой се интересува от нещо а друг иска да му го каже, не е ли загуба на ресурс да се ограничават възможностите.

Поздрави,
ПС за влагане на идеи, знания, умения, човешки и финансов ресурс съм на линия, и до колкото се познавам винаги ще съм, докато съм жив и здрав разбира се.


koganev

 • Гост
Ами да си жив и здрав тогава  *drink5*

Scyther

 • Гост
Ами да си жив и здрав тогава  *drink5*

Благодаря!
Наближава моментът, в който няма какво повече да си кажем. Както набора (Асен1975) каза, днешните грешки се материализират утре. Набора много го плюят, но познава! Неплащането на държавните задължения лани, ясно се материализира във фалити на фирми сега. Този процес ще продължава. Предизборните обещания за намаляване на данъчните тежести се оказаха лъжи, наложиха ревизия на бюджета и се превърнаха в увеличаване на акцизи, осигурителни тежести и възраст на пенсиониране. Паричният вакуум ясно се изразява в показателя "лоши кредити". С други думи, когато прогнозите станат действителност, вече е късно за надежди. Твърде много хора, все още не правят разлика между мечти и прогнози. Когато трябваше да се инжектират колосални суми, за да се стимулира потреблението, Дянков стискаше парите. Сега и да иска да дава, вече няма какво да даде. Ясно може да се направи и една друга констатация - въпреки десетките милиарди на българи по депозити в банките, продавачите осъзнават (на пук на надеждите на др. Иванов), че тези пари няма да се изплющят на масата за общи части и "утре ще е двойно". И за "па-па-па", не се редят на опашки, па и никой вече не дава, за "па-па-па". Въобще, по закона на Мърфи, нещата се сговняват по най-лошия сценарий. Оказа се, че добрите новини от чужбина, както и "излизането от кризата през април" не са способни да нахранят безработните през октомври. А зимата тепърва започва. На този фон, Дянков заложил ръст за 2011-та в БВП... 
Както многократно посочих, там, където надеждите се разминат с действителността, започва страданието. Пределно добре съзнавам, че за съжаление, отдавна се повтарям. Ето защо смятам, че няма какво повече да си кажем. Гледам, изплющял съм 549 предимно безсмислени коментара. Ще си позволя още 6, за да ги закръгля на 555. Седмата бира ми го диктува... *drink5*

Ivel

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 516
 • Карма: +16/-7
 • Респект: +48
  • Профил
Scythеr, добре си го написал, само на едно място грешиш че сме се изчерпали тук на форума и повече няма какво да си кажем. Когато не се случва нищо особено е нормално активността да пада. Тепърва ще се случват интересни неща, ще се развенчават митове, ще се потвърждават и непотвърждават нечии прогнози и всичко това ще бъде коментирано тук без фалш, без интерси и платени коментари и слава богу без банери и други простотии. Това е нашият фейсбук, оригиналния е тъп а тук идеята вече е реалност. Настоявам да останеш, както казват руснаците когато водката привършва или се канят да ги изгонят от ресторанта "Требую продолжение банкета".  *beer*

antoninus_pius

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 685
 • Карма: +6/-4
 • Респект: +25
  • Профил
Scythеr,
надявам се да не спреш да пишеш. Смятам, че форумът ще загуби много. Според мен всеки един съфорумец го обогатява, а ти си допринесъл с доста за сайта. Аз лично смятам, че с всеки, спрял да пише, форумът губи част от своята уникалност. Тепърва ще има интересни теми да се дискутират.
+1 Ивел.

nearvana

 • Гост
... Гледам, изплющял съм 549 предимно безсмислени коментара. Ще си позволя още 6, за да ги закръгля на 555. Седмата бира ми го диктува... *drink5*

 Винаги съм чел с най-голямо удоволствие коментарите ти, така че поне за мен не са безмислени. Скайтъре, искренно се надявам осмата бира да ти е продиктувала че 5555 е едно мноооого по-добро число, а сутрешното кафе да е отрезвило излишните напъни да се самоограничаваш с някакви си там цифри  :DПо темата за бъдещето на форума - навремето в inception -а  и аз бях за идеята сайта да стане по-скоро портал, нямах нищо против банери  и бях поствал подобно мнение но ... стана друго и пак е добре.  Мисля че има повече потенциал в начинанието но не е моя работа.
 Мислех си и за един друг вариант който досега не съм споделял - факт е че има един кръг от юзъри които чуствам като ... е да кажем потенциални приятели и бих споделил с тях повече инфо за себе си  така че ако някой прецени че мога да му бъда полезен с нещо би могъл да  ми драсне на лични. Например, както съм в чужбина ако някой иска да си търси работа или иска да учи или детето му иска да учи в страната в която съм мога да дам някой съвет. Това може пак да е във вид на форум но видим само за тези с които си споделил лични данни.  Може задаващия въпроса да не иска да го пуска на всеослушание.  Така може и да има повече конкретна полза за участниците .... 

Относно черните краски за кризата у нас - Асен вярно познава доста но не е непогрешим.  Предполагам де  ;D   Положението в бг отстрани май изглежда по-зле отколкото е. Причината е че икономическото състояние на държавата не е чак толкова определящо за щастието на гражданите.  Гърците са значително по-щастливи от скандинавци и други северноевропейци - просто хормоните на щастието се синтезират с фотохимична реакция а не с банково-икономическа  ;)   Може и да понесем някоя и друга загуба но дали смисъла на съществуването ни е да сме все на "далавера"  :P 
Спада на БВП не означава задължително по-нещастни хора. Представи си как би се сринал БВП на великденските острови ако жителите им бяха престанали да изсичат дърветата си


http://www.bbc.co.uk/science/horizon/2003/easterisland.shtml
A parable for the world?

John Flenley's studies of pollen from lakebeds shows Easter Island was once covered with palms. Yet the Dutch in 1722 described an island devoid of trees. The disappearance of tree pollen coincides with the civil war. The society relied on wood to make canoes. Treeless, their ability to fish for food was limited.
Making moai, too, must have used huge numbers of trees. The statues had been getting more elaborate at that time, which must have depleted the forests ever more rapidly. Flenley believes Easter Island is an amazing example of total deforestation, sparked by obsession. The Islanders' cult of ancestor worship cost many of them their lives. Soil erosion with no trees severely hit farming. And there were no canoes in which to escape. Trapped in a hell of their own making, the Islanders turned on each other. It was a self-inflicted ecological disaster.


ъ-ъ-ъ исках някак си оптимистично да завърша а не с ecological disaster.
Все пак в БГ едва ли ще има глад а ексцесивната консумация едва ли ни прави щастливи

поздрави и до нови срещи, надявам се без terminal numbers

 *drink11*

koganev

 • Гост
В Б-я в момента има гладуващи хора, а масов глад дори и да няма, то масово недояждане или масово хранене с евтини боклуци... ами то си е факт.

Икономическите прогнози на Асен не се отнасят до щастието на хората, а до имуществото им. Ако се придържаме към строго християнските ценности, където имането е тежест и прави хората грешни, то в Б-я се очертава голямо спасяване на души, което неизменно ще се случи веднага, щом грешниците с непосилни ипотеки загубят цялото си имущество. Голяма група хора ще останат с по една риза на гърба си, а това би трябвало да ги направи щастливи... ако са истински християни де.
Нормално е шведите да са ънхепи - в тяхната страна всичко е толкова уредено, че няма за какво да се заядеш, дейба... А това живот ли е?
В Гърция е точно обратното - на такива като тях по нашите земи се казва "щастлив като глупак"...

Тежката криза има и положителен ефект - спря се апкалипсисът в българските гори. Ако безконтролната сеч беше продължила с темповете отпреди 3 години и ако ДйеПйеСйе-ту не се изхвърли от властта дори насилствено, след едно десетилетие щяхме да сме като Вел. острови.

Идеята за взаимопомощ е чудесна.

nearvana

 • Гост
В Б-я в момента има гладуващи хора, а масов глад дори и да няма, то масово недояждане или масово хранене с евтини боклуци... ами то си е факт.

хм, с масовото хранене с евтини боклуци си наистина много прав! масово недояждане ... не знам, наистина наскоро статистиката отчете че издръжката на  4-членно семейство е 2000лв а средната заплата е далеч под 1000лв. Обаче и в БГ много голям процент имат баби и дядовци по селата и  погледнато от мойта камбанария проблем там няма. Даже съм си мислел че  организирането на една смислена връзка на ниво дребен производител в селото и потребител в града би имало много добър ефект ... ако ще да е само заради истинските храни които може да се доставят от селата. Хората по селата масово произвеждат повече  отколкото потребяват , но все пак недостатъчно за да си струва да пътуват сами и да продават по пазарите ... ама тва е друга тема

Икономическите прогнози на Асен не се отнасят до щастието на хората, а до имуществото им.
В края на краищата щастието е важно ... поне така мисля аз.  Обаче е толкова субективно че определено е по-лесно да се говори за имуществото, което естествено не е съвсем без значение. Може гърците да са "щастливи като глупаци" но е факт че със сигурност са по хепи от шведите а страната им е далеч по-неуредена. 

Тежката криза има и положителен ефект - спря се апкалипсисът в българските гори. Ако безконтролната сеч беше продължила с темповете отпреди 3 години и ако ДйеПйеСйе-ту не се изхвърли от властта дори насилствено, след едно десетилетие щяхме да сме като Вел. острови.

Поне това което видях това лято в БГ е точно обратното - масова неорганизирана и организирана сеч по местата където бях. Предполагам че далаверата по строежите е секнала и върнали се от гурбет в софия мургави събратя се ориентират в този нов бизнес. Обикалят по селата и предлагат дърва за огрев по за 30лв на кубик. Поради същите причини зачестиха и кражбите на кабели.

Идеята за взаимопомощ е чудесна.
Ами ако и други биха се присъединили няма да е зле Додо да коментира доколко това може да се реализира с този софтуер - да има такова селективно разкриване на профили и евентуално постове които пак да са селективно видими ...

поздрави
 *drink11*

dodo2

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 3737
 • Карма: +191/-16
 • Респект: +310
  • Профил
Има селективно - примерно в момента графиките с цените са в тема, която се вижда само от модератори.

Може да се направи раздел само за приятели, където да се пише по-открито или каквото си искате. :)

 *drink8*

Jim

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 449
 • Карма: +13/-3
 • Респект: +29
  • Профил
Ами дай го. Ама ми трябва някой който знае какво е интернет и може да тълкува там един текст за "база от данни" и "данни", че за едното има авторски права, а за другото - не, точно за това искам да се консултирам.
Додо, я си напиши въпросите (тук или в нова тема) за да ги дам на познати адвокати, а и други съфорумци да поразпитат. Не мога да ти ги докарам до София.
Скитъре, тези бири не ти действат добре, я мини на вино *drink1*. Аз самия съм започнал по-рядко да пиша, но единствената причина е, че не искам да сложа очила преди 50г. Не помня, ама май те бях питал с какво ще се отопляваш в новия апартамент?

koganev

 • Гост
Аз и сега си пиша каквото си искам бре, Додо...  :) По-открито от това - трябва да направиш изповедалня...

nearvana, сеч в промишлени размери е едно, а дърва за огрев е друго. В Б-я ВИНАГИ се е секло за огрев и гори е имало хем не е имало нито парно, нито нищо, но когато промишлеността започне да сече, тогава горите започнаха да изчезват. Помниш ли летните пожари преди 10 години? Ей за това ти говоря - така се унищожава!!! Цели масиви с една клечка кибрит... и после се изнася като бракувано. Пък и се заличават следите от предварителната безжалостна сеч. Това вече го няма.

Българското село е мъртво, а ти на него разчиташ да изхрани хората... Ти май живееш в странство от доста време. Това, че все още има розови домати и прясно агнешко по някое време от годината не означава, че около 17% от населението на страната не живее под прага на унизителната мизерия. Или и ти не броиш някои хора за хора?

Единични случаи не правят тенденция, а по-скоро доказват липсата на такава.

А за щастието, като показател...Наистина е важно човек да е щастлив - това май беше неотменимо човешко право. Ами всеки може да е щастлив ... като глупак. Българските правителства от доста десетилетия провеждат политика на тотално оглупяване на нацията, за да повдигнат показателя "щастие" по формулата "щастлив като глупак"... Очаквам в най-скоро време да сме най-щастливата нация по горната формула. Но все пак хората по света имат и други формули за щастие - трябва да се съобразяваме и с техните стремежи и да проявяваме разбиране, когато все още не са ги достигнали. Ние си искаме йебанйе и плюсканйе, а онези може да искат нещо по-възвишено... Абе не е лесно да угодиш на всички.
Те затва гърците са хепи, а разни сведи са смарангясани. В стемежите е разликата.

Собственик 31

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 869
 • Карма: +45/-331
 • Респект: -655
  • Профил
Форума няма бъдеще. Нека го прочетат това повече хора преди да са ми изтрили отново мнението и да ме баннат за десетина дни. Последният път банването ми беше без никакво предупреждение. Получих предупреждение на 15.10, а банването ми беше едва след като излязоха данните на НСИ. Понеже комплексираните многобройни читатели-влогари са мнозинство, модераторите /цензури/ побързаха да ми запушат отново устата, за да не им напиша някои истини и да смутя кротките и сънища  в които сънуват имот без пари.
Няма как с хора които интересите им не са в имотите, а в това те да спаднат ценово почти до безкрайност и да си купят някакво копторче и да се кротнат, да бъдат участници в реални дискусии по теми свързани  с имотите. Именно поради тази причина вече се избистря едно мнение в мен че този форум е абсолютен фарс. Извода ми се налага от това, че атакувани от капацитети в имотите като имотко, сахиб31, оунър бг, стопанин, мераклия за ефтиния, пруфесур тъпарон, пунди и перловеца в форума имоти. нет, всички сривльовци и влогари си основаха нов форум, като даже като Брут се отметнаха оунъра да им бъде админ. С какво го е заслужил оунъра? С нищо - просто не е сривльо. Когато избраха Скитър всички обявиха форума за демократичен. Само че той е псевдодемократичен, защото един от участниците които най-много им бъркаше в джигера се появи и имаше наглостта да се регистрира! Това някои до ден днешен не могат да му простят. Други измисляха всяка седмица нови правила, за да го възпрат и неутрализират. В резултат какво се получи? Имаме си един-единствен БАНВАН непрекъснато участник. В повечето пъти без никаква причина /АКО НЯКОЙ ОСПОРИ ТОВА, СЛЕДВАЩОТО МИ ВКЮЧВАНЕ ЩЕ БЪДЕ ДА СЕЛЕКТИРАМ ВСИЧКИ БИСЕРИ- МНОГО ПО-ОБИДНИ, МНОГО ПО НЕЦЕНЗУРНИ И МНОГО ПО-ПРОСТАШКИ ОТ МОИТЕ МНЕНИЯ/. Следващия резултат беше, че дори да влезе читав човек във форума подмамен от името му, разбира че този форум не е за имоти, а за лекуване на рани и успокояване на неудачници-комплексари. На финала се получава, че всяка вечер когато наблюдавам участието се получава най-много за днес 25; по-късно най-много за днес 22; по-насетне- най-много за днес 18, още по-насетне най-много за днес 16 и така клонящо до НУЛА[/u . В резултат всички разбраха, че форума не е демократичен , не е за имоти и не е за позитивни личности. Тогава какво се очаква от него. Пълен крах.
Да не си помисли някой че злорадствам! Напротив тъжно ми е че хора с потенциал го използват по най-глупавия начин и се стига до там след кулминацията на 13.05 в момента пак да се обсъжда тема за бъдещето на форума. :'(
« Последна редакция: 31 Октомври, 2010, 22:40:34 от Собственик 31 »
Истински разцвет на величествен римски курорт и град, Пауталия получава при императорите Улпий Траян  /97-117/ и Марк Аврелий  /161-180/, поради което в тяхна чест е наричана Улпия Пауталия и Пауталия Аврелиева.

gogolcho

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1453
 • Карма: +67/-11
 • Респект: +131
  • Профил
Напротив, форумът има добро бъдеще (и постовете тук не са по-малко от имоти.нет), просто движението около имотите е замряло за момента... ситуацията е такава една несигурна... не е като преди па-па-па, агенция ЕЖК (една жена каза) те облъчва: купувай сега, че от утре е двойно...

Някъде споменах, че бях решил да ходя на експото за НИ, но експото просто го бяха отменили така някакси тихомълком... Само си задай въпроса защо 2008 г. имаше по 2 експота на година, а сега са 0?

Впрочем някъде изчезнаха и личности като пунди (пРуфесор Тъпарон) - наистина оригинален, и Камито... Само Собственик31 остана и досега успешно се забавлява де... докато има кой да му се връзва...