Автор Тема: ДБанк - що за банка е това? Някой има ли преки впечатления?  (Прочетена 28087 пъти)

dodo2

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 3737
  • Карма: +191/-16
  • Респект: +310
    • Профил
Ако всеки месец се тегли и прави нов влог, лихвата за 1 година ще е с 0.25% повече, на 100К са 250, което е премебрежимо малко. Ама аз по едно време като гледах условията, съм 90% сигурен че имаха такса при теглене в брой на каса, ако не е падеж? По принцип там в условията пише "по тарифата на банката" сега обаче не го намирам. Има обаче такъв текст:

"При предсрочно прекратяване на договор за депозит, сумата на депозита се олихвява за времето на действителното й престояване, с лихвения процент, определен от Банката за олихвяване на салдата по разплащателни сметки в съответната валута към датата на прекратяване."

Което го тълкувам, че можеш да си изтеглиш (и олихвиш) сумата, която си внесъл без 1500 (колкото е минималния остатък), защото ако изтеглиш и него и закриеш, той ще се олихви в лихвата за разплащателна сметка (която е по-ниска)?

Или се бъркам
Такса теглене в брой не е имало. Поне до миналата година, сега вече не съм в течение на нещата, но силно се съмнявам да са променили условия, които не са променяли от десетина години...
За предсрочното погасяване и лихвата по разплащателни сметки, това тъщо не беше вярно до преди година и също се съмнявам да е променено. Но не съм сигурен, тъй като не поддържам контакти от година.
Най-добре е човек да разпита подробно и да пише актуална информация.
Поздрави!  *drink5*

Това е цитат от техните тарифи, може би е ново.. И ми се струва че и преди го имаше като съм ги чел, защото ми се стори тъпо и тогава. Като закриваш сметка спешно, трябва да си изтеглиш всичко и да останат 1500 лева (за да се олихви с високата лихва) и после да изтеглиш и 1500те, за да ти ги олихвят само тях с лихвата за разплащателна сметка :)

 *drink6*