Форум за имоти

Общи => Дъра-бъра => Темата е започната от: dodo2 в 09 Август, 2012, 00:52:30

Титла: Телефонните измами
Публикувано от: dodo2 в 09 Август, 2012, 00:52:30
Сигурно ви се е случвало (на мен няколко пъти) да ви звънят с "таткооо, бутнах човек" или подобно.

Явно обаче и някой по-умен се е захванал с този бизнес, защото действат наистина кофти. Както писах преди време пак да си знаете - GSM протоколът е много зле и на практика всеки може да звъни на всеки като другият вижда произволен номер, т.е. може да ви звъннат уж от номера на близък и тотално да се заблудите. Същото важи и за SMS (най-лесният начин за предизвикване на развод  :D ).

Но освен това има много лесна технология за симулиране на GSM клетка и трафикът да минава през някой друг. Така вероятно са записали и оня разговор на ББ и Танев. Обаче сега тази технология влиза в практиката на народа - освен че ви звънят от телефона на близък, ако кажете "тъпаци бъзикате ме", ви казват - "ок, обадете се обратно на близкия или на 112 да проверите, че не сме от измамниците", звъните и на телефона вдига същият човек.. а ако звъннете на 112 - потвърждават, че еди къде си близкият ви лежи в болница - защото прихващат трафика и той изобщо не излиза до клетка на оператора.

Тъй че вече - две наум.

*drink6*
Титла: Re: Телефонните измами
Публикувано от: Dimitar. в 09 Август, 2012, 06:34:01
Ако обратното позвъняване се извърши от телефон на друг оператор, няма да им мине номера.
Титла: Re: Телефонните измами
Публикувано от: dodo2 в 09 Август, 2012, 11:54:37
Да, най-добре стационарен или нет. Защото нищо не пречи да имат три устройства за трите оператора.
Титла: Re: Телефонните измами
Публикувано от: BulCan в 09 Август, 2012, 22:49:01
Въпросът е какво е противодействието в такива случаи? Каквото и да говорят, все ще се опре до искане на пари. Даже и да се звънне на 112 и от там да се "потвърди", че близкият е в някоя болница или арестуван, то при всички случаи ще се погрижат за него, човек може да отиде в съответната болница или полицейски участък (в зависимост от казуса) или пък да изпрати някой да провери на място. Какво би могъл да помогне някой непознат, който иска пари?
Титла: Re: Телефонните измами
Публикувано от: kinggodk в 08 Януари, 2016, 22:07:16
Не мога да разбера докога ще се лъжат тези хора ,при положение че през ден им се обяснява по телевизията .