Форум за имоти

Важни работи => Разни приятелски => Темата е започната от: OwnerBG в 17 Юли, 2013, 09:14:38

Титла: ЕкоФест Парк "Кулата" гр.Копривщица Почна се.
Публикувано от: OwnerBG в 17 Юли, 2013, 09:14:38
От известно време подготвям идея за едно по различно място. Не знам дали тук му е мястото, но ако съм се объркал, моля модераторите да преместят темата. Ще правим ЕкоФест Парк "Кулата". В околностите на Копривщица, на 35 дк. ще опитаме да подредим материали взети от място и да създадем място за почивка, забавление и полигон за възстановяване на стари строителни технологии. С работилница за изпичане глинени съдове, малки модели на дамла къща, плетарка и уземна къща. Няколко вида пещи и огнища за приготвяне на храна. Овчарска сая, само с клони, дърво и слама. Проекта не е подкрепен от евро парици. Каквото успеем, ще го сторим със собствени сили и приятелска помощ.

Има една фраза която си повтаряме често. "Баба ми не е взимала пари от еврофондове за да ми разказва приказки"
Та това смятаме да направим. Да разкажем приказката на спомените, споделената храна и вкусът на приятелството.

Започваме с почистване на мястото. Ще моля за съвети, помощ и мнения. Живот и здраве, първия етап на идеята ще открием с гайдарско надсвирване "Златна българска гайда" на 6.7.8 септември.

Като начало търся майстор, който може да иззида пещ за хляб, само с камък и кал. Моля ако някой се наема да ми пише на лични или на info.angelov@gmail.com