Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - valsodar

Страници: [1]
1
Чудя се, защо още никой не се е сетил да предостави едно тълкувание на брокерският език, който няма нищо общо с това, за което един нормален човек би се сетил, четейки обявите им за продажба и наем на имоти.

Та, викам да го започнем в тази тема?

Свръхкомуникативно място - в нормалният живот, такова нещо като свръхкомуникация, обикновенно означава да ти кажат повече, отколкото можеш да понесеш и възприемеш, т.е. да започнеш от един момент нататъка да даваш постоянно на заето.

 В брокерските глави, това е представата за място, което е толкова шумно, че никога да не посмееш да си отвориш прозореца или вратата към балкона, толкова прашно, че да не простираш на открито и толкова мръсно, че ако го направиш, всичко бяло ще посивее до час.

2
Дискусия за цените / Ценообразуване
« -: 06 Юли, 2010, 19:12:58 »
Ако в този форум имаше повече продавачи, с реални оферти към момента на пазара, бих ги запитал как си правят ценообразуването, демек как си определят исканата цена на имота.

Бих, до вчера.
Когато видях как стават нещата :P

Трябват ми....
Ще звънна на строителите наоколо да видя, те на колко продават...
Значи, моето в никакъв случай не може да струва по-малко!
Я за всеки случай да вдигна цената нагоре, че да може да преговаряме и за отстъпка!

И какво излиза в крайна сметка - продавачите изобщо не са такива, а някакви хора живеещи в измислен свят на фантазии и мечти, след като определяйки цената на това, което Искат да продадат не се запитат на каква цена би се купило и за колко време, а се тръгва от идеята как от небето ще се спусне Богът на идиотите и ще почне да ръси щедро пари над главите им.

Малко са ни явно 20 години в пустинята?!

3
Една от големите измами прилагани на купувачите на имоти е продажбата на паркомясто.
Но, какво се оказва в действителност - те купуват нещо над което нямат никакви права??!
При това го купуват за една доста солена сума, а в последствие тази им придобивка им гарантира единствено ядове с останалите съсобственици на сградата, с които имат равни права да ползват Продаденото им от строителя паркомясто.

 Ето и два интересни линка по темата, ако ви е интересна и искате да продължим.

Паркомясто от форумът на http://www.lex.bg

и една интересна статия засягаща много добре въпросът Паркоместата и етажната собственост

За прочелите ги един въпрос от мен - Е, още ли сте убедени в смисълът от закупуването на паркомясто, след като сделката така лесно се обявява за нищожна от съда? ;)

4
Искам да ви питам, как я намирате тая нова Екстра в някои от сайтовете за имоти "предложете цена" ?!

 Питам по конкретен повод - виждам си нещо, което би ми привлякло вниманието при едно редуциране на цената в рамките на около 400-450е/м2 за ЧЗП. Гледам бутонче "предложете цена" и си им пращам офертата за цена, която след 6 месеца ще им се види повече от добра!

 Съответно получавам съобщение на мейла
"Наистина ли желаете да закупите 4-стайния апартамент в Младост 1? В предложението Ви вероятно сте изпуснали една единица пред сумата, ако е така, моля потвърдете."

 Добре де, тия хора за малоумен ли ме взимат?
Аз да им предложа цена с 20% над офертната при сриващ се пазар ??!
За какво изобщо са я сложили тази опция?

5
Понеже по тази тема спорът винаги е бил най-голям, нека да видим нагласите на участниците във форума, а ако покрай нагласите има и аргументирани мнения - още по-добре!  ;)


6
Пример за подражание или не, Китай следва собствен икономически модел
18.03.2010 11:06 - източник http://www.investor.bg/?cat=91&id=95403

Бурният разцвет на китайската икономика излезе на преден план след огромната финансова криза, която стана причина за най-тежката икономическа криза в света от Великата депресия през 30-те година на 20 век. И независимо дали може да се нарече пример за подражание или не, Китай следва собствен модел на развитие, който се превръща в една от най-интересните теми за икономисти и учени, пише China Daily.

Какво представлява китайският икономически модел?

Изразът „китайски модел“ произлиза от книгата „Пекински консенсус“ на бившия редактор на щатското списание „Тайм” Джошуа Рамо. С това понятие той се опитва да обобщи чудото на икономическия възход на Китай през последните няколко десетилетия. Той посочва, че Китай следва собствен път на развитие, пригоден за условията в страната и нуждите на обществото, като съчетава модернизация, справедливост и растеж.

В своята книга Джошуа Рамо обяснява, че това, което се случва в Китай в момента, е не само различен модел на развитие, но и явление, което е започнало да прекроява цялостния пейзаж на международното развитие в областта на икономиката, обществото и политиката.

Джошуа Рамо дава три важни характеристики на китайския модел: безмилостна готовност за иновации и експерименти, активна защита на националните граници и интереси, и все по-внимателното натрупване на средства за засилване на влиянието по света.

Много икономисти си обясняват икономическия успех на Китай с комбинацията от нетрадиционни подходи за развитие, а именно съжителството на държавната и частна собственост, по-активната правителствена намеса в икономиката и огромното значение на експерименталния дух.

Джан Ю, преподавател в университета по икономика Renmin смята, че китайският модел обхваща всички системи, политики и радикални реформи, които страната е приложила за последните 30 години и които са довели до отварянето и модернизацията на икономиката и добавянето на китайски характеристики към социалистическия модел.

Може ли наистина да се говори за китайски модел?

Думата „модел“ се определя като „стандарт или пример за подражание или сравняване“. Може ли тогава китайският път на развитие да се нарече модел?

Реформата и отварянето на китайската икономика започват през 1978 г., когато страната започва да чертае собствен път на развитие, който превръща Китай от затворено общество в такова, което изцяло прегръща чуждите постижения. Селското стопанство постепенно отстъпва първото място на индустриализацията и от планова икономика Китай започва да се превръща в пазарна икономика.

През последните три десетилетия икономиката на Китай се разраства с около 10% годишно, а през 2008 г. изпревари Германия, за да стане третата по големина икономика в света след САЩ и Япония. През 2009 г. Китай отново изпревари Германия, този път превръщайки се в най-големия износител на света.

Някои икономисти и политици обаче се противопоставят на израза „китайски модел“, защото постиженията на страната не са нещо, което може да бъде заимствано или копирано, а и защото Китай никога не е искал да бъде пример за подражание на някого. Освен това реформите в страната не са приключили, нито пък развитието й е достигнало връхната си точка.

Нов икономически модел или усъвършенстване на чуждия опит?

Разгорещените дебати в академичните среди за китайския модел често се въртят около въпроса дали той трябва да бъде в толкова голяма степен експортно-ориентиран или не. Въпреки че Китай се справи добре в условията на световна икономическа криза, тя все пак разкри недостатъците и предизвикателствата за китайската икономика, като основен проблем е силната й зависимост от износа.

Ето защо сега главната задача на правителството е да преструктурира икономиката по такъв начин, че да може вътрешното търсене да има по-голямо значение за нейното развитие. По този начин Китай може да надмине САЩ и Япония до средата на този век, за да се превърне в най-голямата икономическа сила на света.

Но това съвсем не означава, че Китай е разработил нов, по-висш икономически модел, който елиминира господството на западните идеи за развитие на икономиката, пише Майкъл Шуман, който е редактор в Times.

Икономиката на Китай получи летящ старт благодарение на евтиния труд и износ за потребителите на Запад. След това правителството се възползва от глобализацията, свободната търговия и активизирането на международните капиталови потоци, за да увеличи доходите на местното население.

След това правителството комбинира големите спестявания на бизнеса и домакинството с високи нива на инвестициите. Но всички тези неща са основни градивни елементи на икономическия растеж и в Япония, Южна Корея, Тайван и Сингапур.

По-голямата намеса на държавата в икономиката и отпускането на заеми предимно за инвестиции, а не за потребление, както е в САЩ, се сочат за характеристиките, които отличават китайския икономически модел от този в останалите азиатски страни или развитите икономики на Запад. Но и тук може да се спори, защото подобни елементи се наблюдават в някои от азиатските и европейските икономики.

Ето защо засега изглежда, че успехът на китайския икономически модел се крие в това, че Пекин успява да съчетае и приложи по-добре на практика това, което вече е постигнато в много други държави.

7
Понеже тръгна една великолепна идея, да се отвори опция за публикуване на обяви към сайта, как си представяте като вид и формат, тази обява за имот, която би ви донесла информацията от която се нуждаете за него?

 Да си поговорим на тема, какво искаме да има като информация в една обява и по какъв начин да се представя тя, да ни даде най-пълна представа, която да ни улесни в изборът ни?

 За мен, графичната част е от особенно значение - често една снимка казва много повече, от колкото цял ферман със рекламни суперлативи. Не виждам да е далеч времето в което на купувача ще му се представи и възможноста за виртуална разходка из имота, показваща го от всички възможни гледни точки.


ПП Не знам дали на тази тема й е точно тук мястото, но все пак, нали искаме да вземем най-доброто от добрите?

8
Дъра-бъра / Хумор и Забава
« -: 14 Май, 2010, 00:12:48 »
 Щеше ми се да ви кача някой добър виц, но по-смешно от това Рев, сълзи, сополи няма и няма.
 Очаквах да се пръкне подобна хумореска, но авторите й направо надскочиха себе си.

 А инак темичката нека да си е за довлачено от тук - от там.

 :)

 Римейк на приказката за Червената Шапчица.
- Бабо, а защо са ти толкова големи...
- Силикон!

9
C'est le moment d'investir en Bulgarie - Les prix chutent encore ...
Сега е момента да се инвестира в България - цените падат отново...

 Това ми напомня много на една графика за цените в Япония, там по линията на спада имаше поне две - три подобни отметки, за моменти в които все се е казвало това, а цените все ударно са си вървяли в посока към дъното, напук на призивите и лозунгите.

 Което ме подсеща да те питам - А да не би вече да ти липсва Пунди?!! ;)

Страници: [1]