Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - valsodar

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
 Има добри безплатни програми за 3D дизайн, дават доста добра представа, как би изглеждал интериорът след нанесени промени в него ( с 3D модели на почти всички възможни мебели, които могат да бъдат с променливи параметри според това, какви точни размери искаме да им заложим )

 Аз ползвах две такива - едната е изцяло посветена на кухненски дизайн ALNO, а другата я ползвах за обща визия на цялото жилище Sweet Home 3D. По тоя начин, човек като си визуализира триизмерно идеята се спасява от доста решения, на които би се ядосвал впоследствие.

 А проблемите възникващи с промяна на интериора не са никак малко - всеки иска на възможно най-малко място да събере възможно най-много като функционалност и визия.

2
Идеята за наем е далеч по-добра, от колкото да се рискува с покупка на паркомясто, което не е обособена част от сградата (подземно да речем).
 Но, наистина, ако собствениците са повече от 2-ма, по какъв начин наемателя ще бъде защитен от измами при сключване на договора за наем?

3
Индиректни маркери по темата - искането на правителството всички разплащания да минават безкасово.
 Банките търсят спасение в поредната промяна на закона, уж в интерес на бюджета и събираемостта на вземанията, а всъщност целящ да спаси банките.
 Основните приходи на банките са в таксите им. Това е истината. Не случайни бяха скандалите около това, кои банки ще са тези, в които ще влизат приходните сметки на НАП (мита, ддс, акцизи, такси). Просто за пример, вижте какви са банковите комисионни за различните им услуги - там е голямата лапачка за банките, а не в лихвите по раздадените кредити. ;)

4
 *valcho* чакат  *sheep* да се угоят достатъчно, малко е месцето по тях засега, за да им налетят  :D

 ( кой ги намери тия емотикони бре ?  *beer* )

5
Интересен е въпросът, за колко време продавачът е слязъл от 85000 лв на 50000 - на колкото е започнал търга.
 Разликата е... 40% спад за успешна продажба, което много рязкко контрастира с партенките в медиите за слаб спад през тази година.

6
Чудя се, защо още никой не се е сетил да предостави едно тълкувание на брокерският език, който няма нищо общо с това, за което един нормален човек би се сетил, четейки обявите им за продажба и наем на имоти.

Та, викам да го започнем в тази тема?

Свръхкомуникативно място - в нормалният живот, такова нещо като свръхкомуникация, обикновенно означава да ти кажат повече, отколкото можеш да понесеш и възприемеш, т.е. да започнеш от един момент нататъка да даваш постоянно на заето.

 В брокерските глави, това е представата за място, което е толкова шумно, че никога да не посмееш да си отвориш прозореца или вратата към балкона, толкова прашно, че да не простираш на открито и толкова мръсно, че ако го направиш, всичко бяло ще посивее до час.

7
Дългът се унаследява от наследниците, освен в случай на изричен отказ от него. :D

8
Какъв тип имоти са били 2400 и са сега 800 евро кв.м. ?
Изгрев и Изток.

9
И аз си гледам как от от 2400 минаха за година и половина през 1600 и са слезли вече под 800 , тия които ми хващат окото. Горен таван съм им дал 400-450 и тогава вече може и да видим какво и как.
 За 150 - да, ще има и такива, но нито съм алчен, нито искам масова локация и качество.

10
На половината от поисканата цена, ако исках сделка до месец и на 25% по-ниска, ако все още вярвах в Дядо Коледа

11
Дискусия за цените / Ценообразуване
« -: 06 Юли, 2010, 19:12:58 »
Ако в този форум имаше повече продавачи, с реални оферти към момента на пазара, бих ги запитал как си правят ценообразуването, демек как си определят исканата цена на имота.

Бих, до вчера.
Когато видях как стават нещата :P

Трябват ми....
Ще звънна на строителите наоколо да видя, те на колко продават...
Значи, моето в никакъв случай не може да струва по-малко!
Я за всеки случай да вдигна цената нагоре, че да може да преговаряме и за отстъпка!

И какво излиза в крайна сметка - продавачите изобщо не са такива, а някакви хора живеещи в измислен свят на фантазии и мечти, след като определяйки цената на това, което Искат да продадат не се запитат на каква цена би се купило и за колко време, а се тръгва от идеята как от небето ще се спусне Богът на идиотите и ще почне да ръси щедро пари над главите им.

Малко са ни явно 20 години в пустинята?!

12
Не се материализира обещаното повишаване на кефа на купувачите, въпреки че им беше обещан раят небесен. Когато започна спада на цените, от Капитал твърдяха, че някакви си апартаменти вече се продавали с безплатно обзавеждане и кухни, само и само да се намерят купувачи. Аз лично не съм видял нито един нов битов уред или мебел на нито един от сайтовете за имоти. Само шпакловки и замазки, шпакловки и замазки и тук-таме по някоя пластмасова тоалетна чиния

 Пусни търсачката на кв.Витоша и ще видиш немалко обяви за новото строителство до зоопарка с изграждане до ключ, кухненска мебел и електроуреди вградени за около 700 е/м2.
 Има ги и в Младост 1 до спирката на метрото откъм парка Въртопа, има ги и в Люлин - има такива активни обяви. Няма да споменавам обектите на Флоримонт, де ни продъниха ушите с Изгодните си оферти и правото на откупуване.
 Има даже и още по-смешни обяви де си вървят от две години насам, в комлект с колите на собствениците, чудя се как не са включили жената барабар с тъщата в офертата.
 Мой бивш шеф хванал последният инвестиционен влак в годините на бума през 2009-та продаваше на шпакловка и замазка, през тая взе да довършва до ключ и пак купувачи няма на тези цени.

 Просто, продавачите вече ще забравят за продажби на шпакловка и замазка, на скосени площи и на тавански складове със сменено предназначение - за тях купувачи в близките 5 години няма да се намерят.

 Ще продаде този, който предложи на пазара това, което се търси на цената, на която са готови да излязат купувачите.
 Останалото е фарс и трагедия с комедийни нюанси по медии и форуми, породоени от опитите за манипулация на пазара.

13
Преди време излезе една електромерна статистика за необитаемите апартаменти в района на София-град, около 100-тина хиляди бяха. Излезе преди да се допостроят още десетина хиляди, отчетени за изтеклият от нея насам период.
 Да предположим, че хвалбите на брокитата за 4 сделки на месец са верни и в София има достатъчно на брой луди купувачи, луди банки и невероятно добри брокери - да са продали десет хиляди жилища за периода, пак се връщаме на сто хиляди необитаеми.
 И сега, ако към тях започнем да добавяме и придобитите чрез банковите тарикатлъци на търговете на ЧСИ и прехвърляните към дъщерните им дружества, картинката става... меко казано апокалиптична.
 От милион и четиристотин - петстотин хиляди население, градът е спаднал поне с двеста-триста хиляди от отлива на работна ръка покрай кризатата и произтичащата безработица.
 Вижда се по уличният трафик и по тъмните прозорци на пустеещите сгради. Почти всеки втори жител на столицата е със собствено жилище и ... човек почва да се смее на очакванията на банките, че в обозримо бъдеще ще дойде ден, в който ще могат да изчистят "придобитите" си активи на цената им на придобиване. ;)
 Банките с по-слаба ликвидност ( водещите по загуби в статистиката) ще са първите които ще изгърмят. За мен е интересно, дали гърмежът ще е поединичен и последоватен, или залпов?
 Във вторият случай, спадът в цените на имотите ще е изключителн рязък и с много голяма стъпка надолу, поне с 30-40 процента в рамките на тримесечие.
 Бъдещето ще покаже, но в едно съм сигурен - спадът в цените ще продължи пътят си надолу и обезценката няма да се изчерпи само с 50% спад към днешна дата.

14
На цените едва ли?!!
По-скоро ще се очертае една тенденция все повече хора с рязко свили се доходи в следствие на икономическата криза, обедняването и повишените данъци да се опитат да преминат от по-голяма към по-малка площ на обитаване или от по-добра към по-лоша локация, като с получените за това средства да покриват възникващите и покачващи се с времето разходи за живот.
 Та, в тази връзка до някъде може да има някой нов продавач на пазара, но едва ли ще са в такова количество, че да окажат сериозно качествено изменение на цените на имотите.

 За рязка промяна в цените очаквам тласъкът да дойде основно от страна на банкови фалити. Една банка кредитирала оновно сипотечно да фалира ( Райфайзен , ДСК, Пощенска - за пример) - това ще е катализаторът, който ще доведе до експлозивно-верижна реакция на пазара.

15
Тоя филм с прехвърляне на кредити от страна на банките към лизинговите им дружества сме го гледали вече веднъж.
Едните когато отчитат печалба другите минават на загуба и обратно, въпросът е до кога ще задържат глава над водата с фалшифицираните си финансови отчети?
Една банка да повлече крак и да й излязат имотите на пазара, и - свърши се!

Страници: [1] 2 3 ... 10