Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - nino

Страници: 1 [2] 3 4 5
16
Коганев, Скитър и Асен,
Признателна съм за завладяващия начин, по който изложихте позициите си *heart*.

17
Умни мъже!
Интересни!
И всеки със своя характер, особености, чувство за хумор, ...
Ама не мога да разбера, защо в някакъв момент забравяте, че сте и можете бъдете мъдри?!
Присъединявам се към мнението на Муза за Коганев. Казвам го защото той с опита, амбицията и толерантността заслужава да бъде избран за Старейшина на форума.
Титлата е почетна и изразява духовен и морален ръст, а не йерархичен пост.
Хайде малко се успокойте и не се нападайте толкова чевръсто.
Всеки от вас би ми липсвал и не бих искала да напусне форума, воден от обида или накърнено честолюбие.
На мен пък ми липсват Асен и Куку. Ако и те бяха тук, в темите ни щеше да има равновесие на темпераментите и нямаше двама-трима с по-сух барут,  да им е тясно и да се замерят с обидни определения *girl*.18
Дъра-бъра / Re: Поздрави за приятели
« -: 04 Март, 2012, 20:35:39 »
Поздрав на любителите на огнената страст на фламенкото - с един невероятни танцьори: Антонио Гадес и Кристина Ойос
Antonio Gades.El Amor Brujo. Danza del Fuego Fatuo

19
Дъра-бъра / Re: Поздрави за приятели
« -: 01 Март, 2012, 19:36:41 »
Да пожелаем светъл път към други светове на големия Лучо Дала, съчетал красотата на италианската популярна музика с духовития и интелигентен поглед към живота- така го направи с песните си по-поносим и за нас.

Големият италиански певец Лучо Дала (luciodalla.it) е починал днес в Монтрьо, Швейцария. Получил е сърдечен удар по време на концертно турне.

Роденият на 4 март 1943 в Болоня музикант и композитор е от поколението на т.нар. il cantautore - певци, които пеят предимно свои авторски песни. Характерно за музиката му е, че е близка и до рока, а текстовете му са дълбоко поетични, но често и изпълнени със социална критика.

Видео споделяне / VBOX7

 *flower1*

20
Дъра-бъра / Re: Поздрави за приятели
« -: 01 Март, 2012, 19:32:51 »
Честита баба Марта на всички!
 *heart*21
Дъра-бъра / Re: Поздрави за приятели
« -: 11 Февруари, 2012, 23:29:03 »
Един брилянт от мен:
Nina Simone - I put a spell on you.22
Дъра-бъра / Re: БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК
« -: 02 Февруари, 2012, 14:00:57 »
Оунъре,
за Св.Мина край с.Обрадовци ли говориш?
Там ходих в един много труден за мен период - беше малко манастирче, с много поклонници. Оставиха ни в църквата цяла нощ.
Сега го гледам по репортажи- нещо като централното площадче на курортно градче ми мяза.
Аме не съм ходила.
Подай малко снимки за мястото, на което си бил :).

23
Честито и добре дошли! / Re: Благодарност
« -: 01 Февруари, 2012, 21:51:43 »
С една дума - сладури! *heart*
Това сте всички вие, написали сладки и нежни думи на загадъчната дама.
Синя роза (или може би Тъжна?), не се дръж като настъпено глухарче. Толкова царствено име предполага повече великодушие.
Че кой изоставя компанията си за едното нищо? *clap*

24
Дъра-бъра / Re: БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК
« -: 29 Януари, 2012, 21:06:09 »
 *heart*
Оунъре, колко красиво от твоя страна. Колко навременно - поне за мен, защото с годините започнах да ставам много придирчива към езика, който слушам и говоря от детските си години *girl*.
Искам да споделя и още нещо, което нямаше как да не ми направи впечатление. Вчера - 28.01. една компания решихме и се вдигнахме за бърза разходка до двата манастира край Пирот. Малки църквички и изумителна живопис. Едната е на Погановския манастир, другата на Суковския манастир. И двете принадлежат към кръга на българската живописна традиция, като тази в Суково е подписана от зографа, която я "изобрасися" - от самоковската школа - Васил Попхристов. Толкова за това.
Но в магазинчето към този манастир имаше два монаха - един на средна възраст, (който разпознах от тв-репортаж за манастирския събор през пролетта на 2011 в с. Гигинци) - той отговаряше на въпросите ни, а другият - младо момче, с разнищени поли на расото, прибираше парите ни.
Като си тръгнахме и се сбогувахме - ние с обичайното "благодаря, бъдете здрави и довиждане", това моче каза -" Така, така и аз така обичам да ми говорите , а не с "мерси и чао-чао"!!! Какви са тея думи?! За що са ни?!"
Та така, за езика свещен на нашите деди...

26
Политика / Re: Демокрация
« -: 25 Януари, 2012, 21:53:38 »
О, Муза!
Никой не ме мачка, наистина. Ама то е защото ръста ни  различен и не зачитам тази йерархия. :P
Ама началник да тласка подчинените си към нарушения и да се крие зад гърба им. Абе!!!! Мръсници!
Добре, че не работим с човешки животи или души. Отдавна да сме ги зачернили. Добре е също така, че все още на никой не му пука за духовност и култура. Не, че няма да им дойде реда. Много, ама наистина много пари има в музеите и галериите-ще има да се разпродава... Имат си и предтечи - бащата на СССР и Арманд Хамър са христоматиен пример. Ще им намерят пътя. Ама да видим кога. може би като ни пенсионират, та да няма кой да скимучи "как може?" и "защо така?".
О, съжалявам за празнословията.  *rofl*.

27
Политика / Re: Демокрация
« -: 25 Януари, 2012, 17:09:22 »
Трудно ми е, защото всеки ден виждам около себе си толкова мерзки предателства, продаване на собственото достойнство, незачитане на чуждото, мачкане на хората под теб в "йерархията", че имам чувството, че съм в царството на гротеските.  Някой, бил нормален и съвестен човек 20-30 години и изведнъж от страх да не остане без службата си, започва да изневерява на принципите, които е защитавал през целия си професионален живот. Рисковете, които е поемал са били несравнимо големи според това, с което сега не само се съобразява, но и плюе на професионализма си, съсипва себе си и хората около него...
Та, затова.
Мисля си,  въпросната млада особа или  е принципна и почтена към себе си и децата си, или просто  играе друга игра. Знам ли? Не познавам вече света на тези хора и не мога да се доверя на първото  си впечатление. Добре, че не съм млада и не се налага да живея в техния свят. Иначе и около мен е пълно със свестни хора :).

28
Политика / Re: Демокрация
« -: 25 Януари, 2012, 14:14:21 »
Коганев,
С удоволствие ти написах +че, но кой знае защо много ми е трудно да си представя толкова класически образ на безкомпромисна млада жена. Не, че не е възможно. Ох, колко ми се иска да е така!

29
Политика / Re: Демокрация
« -: 24 Януари, 2012, 21:22:30 »
Скитъре,
мисля си, че това решение може да е свързано с многобройната иноверска маса сред френскто население. Вероятно има и доста наследници на арменски семейства, спасили се от преследване във Франция. Та, вероятно по този начин френската демокрация се опитва да постави някакви рамки за обикновените хора, с цел да предотврати някои "революционни хрумвания".
 ::) Само дето сега взех да се тревожа за нашите момчета - тези от парламента, от правителството и т.н. дали не ги оставят по "бели гащи" европейските им партньори. Нали все в техните съвети и изисквания се кълнат, като дерат кожата на собствения си народ. Ами сега - нашите си мислят, че геноцид няма, пък франсетата - има. Що така? И ко ша парайм?
Ама те пак на ветровитото са застанали - днес Ердоган размахваше великотурския си показалец към Европа.
Та ще са още по-интересни времената.
Да бяхме станали своевременно будисти, индуси, конфуцианци,...
 Абе да бяхме се свързали с братския китайски народ, сега Водния Дракон щеше да ни пази и да успеем да се справим.
Ама - нямаме си късмет и това е - в избора на съюзници!

30
Политика / Re: Демокрация
« -: 24 Януари, 2012, 14:37:02 »
Начев,
Темата ти е на място. То, където и да я беше пуснал, все щеше да е където трябва.
Жалка е цялата тази история с Президента и жена му. Той самият изглежда зашеметен и май още не е наясно къде е запратен. По-неадекватно поведение на публична личност не бях виждала. Дори ми дожаля за него. Мислех си, че жена му просто предпочита да си стои в другия свят - на относителната нормалност (знаеше се къде работи).  Но когато разбрах за назначението на съветника или началник на кабинет- не помня точно позицията, стана ясно каква шапка са му скроили. От едната страна ДАНС, от другата Маргарита Попова, от трета капиталистите и на главата му - ББ ....
Язък за народа.

Страници: 1 [2] 3 4 5