Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - nino

Страници: 1 2 [3] 4 5
31
Позволявам си да споделя, че това, което остана извън вниманието на "приватизаторите" в ограбената ни държава, вече тихомълком се преразпределя изпод тезгяха. Става дума за културното богатство на България. Неразграбеното от иманярите , съхранено в музеите, бързо ще мине в ръцете на вещото днешно управление. Как се прави това - вече може да се види документирано в предаването на Лили Маринкова от 29.12.2011:
http://kanal3.bg/?v=6611
А това е петицията (http://www.citizenspeak.eu/node) в защита на арх.Кандулкова, който иска може да се присъедини-не агитирам никого.
Нямам честа да познавам никого от присъстващите в студиото, но намирам, че смелото поведение на тази достойна жена, заслужава да бъде подкрепено.

32
Виртуозен журналист, с почитатели и в този форум.
http://www.segabg.com/article.php?id=582792

33
Дъра-бъра / Re: Поздрави за приятели
« -: 19 Декември, 2011, 17:15:42 »
И от мен - за всички добронамерени, остроумни и сърдечни приятели, познати и непознати в този форум.
Репликирам  Регата с една по-секси версия на същата песен - забавно е!
Весели празници на всички и до нови срещи *drinks*
All I Want For Christmas - HMS OCEAN

34
Откровено казано, не съм в състояние да изразя възпитано мнението си за държавните ни мъже, защото ще трябва да започна като поставя всяка от тези две думи в кавички. Да не говорим, че има достатъчно обективни и съдържателни такива, изказани от други и към които няма нищо съществено да се допълни.
Ето едно от тях:
След всичко преживяно дошъл съм до убеждението, че като че ли народите имат по-здрав инстинкт, отколкото неговите управници. Това важи особено за нашата държава. И – каква фаталност – тъкмо във времето, когато ще се решават най-важни въпроси за съществуването на България, начело на нея ще се намират все най-калпавите политици. Такива усилни времена, вместо да намерят България управлявана от най-способните и най-мъдрите – са ни заварвали винаги с най-несериозни фигури на държавното корито. Колкото и да не съм фаталист, от време на време се налага мисълта,че както в живота на всеки човек има една фаталност, която прави от някой негодяй вечно щастлив човек, а от някой трудолюбив и добър човек вечен нещастник, така има и фаталност в живота на народите. И като че ли народ, който е молепсан от такава дамга на фаталност, никога не може да я изтрие от челото си. Дали няма един ден да бъде скъсана тази нишка на фаталността по отношение на българския народ? Нима вечно ще бъдат начело на него малки, неуравновесени хора?
Думи на Никола Мушанов по повод политиката на българските правителства по време на Втората световна война.


35
Ами зимата сега ще мине и март е наред - само казваш и идваме на кошарите  *blush*

36
Оунъре! *clap*
Поздравления - само преди 6 месеца в Копривщица говорѝ за идеята си и проблемите, които се появяват, а вече си прехвърлил част от тях! Възхищавам се на енергията ти. Обичам да си мечтая за живота на село, но нещо пътя ми за там е много заобиколен. Може като начало да стана горд собственик на  *sheep* *sheep**yahoo* овчици?!

37
Имоти / Re: Торбаланската къща
« -: 10 Септември, 2011, 21:02:32 »
Прелест!
Не намирам по-подходяща дума.
Поздравления Оунъре! *drink3*

38
Преглед на печата / Re: Политика
« -: 31 Май, 2011, 23:11:54 »
"За Цанова съдиите от СГС казват, че е почтен, честен, достоен, отговорен човек. За Янева – не показва качества на лидер, работи в екип по поставените й задачи, съдиите от Гражданското и Търговското отделения нямат мнение, защото не я познават, иначе колегите й твърдят, че тя не е изказвала мнение по въпросите за съдебната власт."
  Колко красноречиво се очертава профила на съдебната власт, колко услужливо приклякат пред политическата кавалкада. Поредният епизод от българския сериал "Октопод"- започна с
"Наглите", продължи с "Наглеците", не мога да намеря подходящото название за този епизод, но пък някой може да прояви точност на изказа и да го предложи. Отвращение е чувството, което остава.

39
Дъра-бъра / Re: Поздрави за приятели
« -: 23 Февруари, 2011, 00:25:38 »
Здравейте,
Щастлива съм да поздравя всички форумни ветерани с любимото си парче отпреди 41 години.  Май малцина от вас са били на подходяща възраст (ако са били родени,де!), за да го слушат - всяка вечер в 20,30 часа в програмата на радио Luxemburg, чиято класация за поп-музика оглавяваше в продължение на месеци. Пък да ви кажа, дори го и заглушаваха от време на време. Да се чудиш какъв беше света и в какво се превръща отново... *yahoo*
Приемете искрените ми поздрави за здраве, проникновен ум и пълни сърца през тази година.
The witch-The Rattles

40
Дискусия за цените / Re: 2010 оптимистичната
« -: 03 Януари, 2011, 16:49:49 »
Ех, Собственик!!!
И празниците не те направиха по-спокоен и приветлив.
Какво толкова радостно видя в тази статия - виж й началото и края и другото го остави... :D
Ако икономиката се развива положително и няма допълнителни сътресения, то ...шменти- капели... Общото обаче е, че вече във всички сегменти дъното е достигнато или е много близо, а в някои случаи вече е подминато.
Даже са ти поднесли и градацията, освен посоката.
Наздраве и не се ядосвай толкова *drink11*.

41
Дъра-бъра / Re: ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НИНКА!
« -: 05 Декември, 2010, 19:33:01 »
Благодаря скъпи приятели!
Прекрасни са поздравите, изпълнени с толкова искрена симпатия!
Муза, обичам голямото ти сърце и светлата ти душа! Както и куража и борбения дух на Скорпи!
Искрено ме развълнува поздрава на Енравота - привет за избора на никнейма, както и за прекрасната песен.
В тази връзка искам да кажа, че с всеки пореден рожден ден мечтата да срещна любовта става все по-далечна, НО затова пък сърцето ми е все по-пълно с обич. Странна работа.
Щастлива съм, без да мога да обясня защо.
Дано някой хлевоуст приятел да не ми препоръча посещение някъде, в нечии кабинет...
Бъдете здрави всички, прегледали темата на Муза.
Наздраве за всички вас!

42


 Асене, благодаря за стегнатото и ясно обяснение и още веднъж Весела Коледа, здраве и успехи през 2011 година!

Невидимко, благодаря за включването ти, светла и топла Коледа и на теб!
Бъдете здрави! *drink1*

43

Асене, както винаги си  интересен и далновиден с коментарите си и мисля, че и тук и в другия форум реакциите на останалите са красноречиви. Тъй като тези дни отново се заговори за предстоящи фалити на банки у нас, (коментирал това и преди),  бих искала да чуя мнението ти, към сегашния момент.
Привет и весела Коледа!

44
Дъра-бъра / Re: Искам да откажа цигарите
« -: 11 Ноември, 2010, 12:07:27 »
Браво на теб! *flower2* *flower2* *flower2*

45
Имоти / Re: 5 етаж - без асансьор
« -: 04 Ноември, 2010, 13:04:35 »
Живяла съм 50 години в жилище на 5 (4 жилищен) етаж, с асансьор, в 7-етажна сграда. Докато бях дете, асансьорът не се разваляше и не ми е правило впечатление дали ще се кача пеша или с него (едва след навършването на 7-годишната ми възраст, можеше да го ползвам самостоятелно, съгласно указателната табела). Но след 3-4 десетилетия взе да се разваля често. И на мен започна да ми става трудно . Два месеца катерене до 5 етаж (в напреднала бременостт) взе да ми идва в повече. След време - отново дълговременно спиране на машината, с поизрастналото вече дете, с покупки в ръка.... Настъпи и прелестната 50-годишнина, болки тук-таме..., вирусно заболяване, с температура и общо неразположение....Как да кажа, че ми е било удобно и комфортно. И дума да не става, за проблемите с покрива и вероятността сам да се справяш с течове и др.подобни... Съседите (съсобственици) няма да се включат в ремонтите и грижите по какъвто и да е проблем. Може, само ако стигне до техния апартамент - казвам го пак пак на основание на собствения опит - съседка заплаши, че ще престане да прави опити да спасява собствената си къща от течовете,водата ще тръгне надолу по стените- отне й 3 години, докато събрахме пари и започнахме цялостен ремонт на покрива и преливниците на парната инсталация...
НЕ РИСКУВАЙ.   

Страници: 1 2 [3] 4 5