Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Ivel

Страници: [1] 2 3 ... 34
1
Преглед на печата / Re: Любопитно
« -: 04 Юли, 2014, 23:09:12 »
http://top.rbc.ru/economics/04/07/2014/934579.shtml#xtor=AL-[internal_traffic]--[rbc.ru]-[main_body]-[item_8]


Daimler рассматривает вариант сборки Mercedes на заводе ЗИЛ

Ако чуе Сталин ще се преобърне в гроба.


Немцы изучают возможность производить на КАМАЗе Mercedes-Benz S-класса (модель W222), рассказывали источники и подтверждал топ-менеджер одного из местных производителей, с которым Daimler также контактировал.


Разбираемо те са си в един клас Камазите и S класата, еднакво дървени обаче шампиони.

2
Не в една сметка а на калпак ако ще и в 10 сметки в една банка. То да не се стига до там, че там е друга бирата. Сега ако бяхме приели еврото безпокойството щеше да е значително по-низко, не разбирам защо се отметна някога Дянката като в началото на мандата имаха мерак. Това според мен беше грешка, поне щяхме да сме в чакалнята а при проявено желание, вече да сме на евро и да не ни побеляват главите от такива курсови разлики, дето ви пращах днес на картинката по-нагоре. Да цените щяха да са по-високи и стандарта също леко нагоре, не виждам нищо лошо в това. Обратното това което е сега, също не е изцяло положително. Да евтинийка, изпилени цени, но това крие рискове от низко качество на продукти, услуги, и всичко останало.

3
Сега ако е останало нещо от държава, трябва да се действа бързо. Ако от мен зависеше действията са такива
1 Наливане на пари в ПИБ с цената на всичко
2 Прокурора се отстранява моментално, няма значение защо
3 Свинчо в затвора за неплащане на данъци или каквото и да е там
4 Отваряне на КТБ след седмица максимум две, но задължително по-рано от 21.07 в пълноценеен режим.
5 Ще минат години докато се отмият тия лайна дето ги допуснаха.

Ако някой още се сеща да допълва

4
Аз намерих кой клати борда. Я глей тия естонци-спекуланти как разкрачиха курсовете, веднага да им пратят ДАНС за разборка, какво дират пот вола теле:

http://www.tavex.bg/


5
Разправях му оня ден на Невидимко да пали първия самолет и да тича със сакчето в банката. Няма ли кой да гръмне двете свини Цацаров и Пеевски, всичко усраха и тъпата ни държава дето позволи да се срине това което бе градено десетилетия.

6
Да бе и аз съм с двойно гражданство, имам и руско от 1994 г покрай жената. Правил съм ги и аз тия магарии, и какви ли не още, двойното гражданство си е още една степен на свобода, определено предоставя някои предимства. Имах даже шанс и за литовско покрай работата някъде през 2001, ама тогава не ми се струваше сериозно, и го пропуснах покрай ушите си, иначе само ако бях пожелал щяха да ми дадат. Това обаче не ми пречи да си карам колите с литовси номера и да не плащам данъци до днешен ден. В Литва няма данък за колите на физ лица, така е по мои сведения и в Латвия, Естония, Чехия и Словакия.

Ивеле,

При мене баницата е друга. Тия кинти дето са ми в БГ не съм ги обявил на данъчните в Хландия. Понеже съм с двойно гражданство, а кинтите и имотите в БГ са ми регистрирани с БГ паспорта, холандците няма как да искат информация за БГ гражданин в БГ от българските власти. Иначе и Холандия има интересни инвестиции с по 5-6% доходност, но тях ще трябва да ги правя от българско АД което да регистрирам. Та така... Пусто все не ми стига времето като съм в БГ да огрея навсякъде и да свърша всичко което трябва.

Да знаеш голяма благина е двойното поданство, Колев на Пенев, Пенев на Колев и никой не може да ти хване посоката. По добре дори от офшорките е.

Така е логиката е вярна, но все пак внимателно гледай какво купуваш. И за ликвидност забрави, ако се наложи, може и да почакаш доста, та и да глътнеш въздух може. В Холандия имотите не носят ли добра доходност та гледаш насам. Аз имам имот, който ми носи повече от 10 процента даже сега, но не в София. В София трябва много късмет с наемателите да докараш такава доходност.

7
Така е логиката е вярна, но все пак внимателно гледай какво купуваш. И за ликвидност забрави, ако се наложи, може и да почакаш доста, та и да глътнеш въздух може. В Холандия имотите не носят ли добра доходност та гледаш насам. Аз имам имот, който ми носи повече от 10 процента даже сега, но не в София. В София трябва много късмет с наемателите да докараш такава доходност.

8
Или това е финт, блъф за да може, когато не се яви никой друг желаещ да си я получат съвсем без пари като в Кипър, както направиха руснаците, те имат доста повече опит от нашите тикви в такива работи. На който му се чете тук:

http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%B5/a-17107049

Страннен ми се струва факта че по техни данни оценяват своите близо 10% на 10 милиона Евро. Лесно се смята че тогава цялата банка струва 100 милиона. Това не е ли малко? От друга страна пък тези оманци/доганци не ми се вярва толкова просто да си зарежат дела в тази банка, ще видим как точно ще стане, някой ще влезе на банковия пазар в БГ на ниска цена. Малко ме притеснява факта че в спасяването щял да участва Фонда за гарантиране на депозитите, това не е на добре, по добре Оман/Доган или руския Иван да изсипе кесията. Нашите пак ще я оплескат и ще ухапят тук там депозантите, изобщо не им вярвам вече. 

9
Пак започвате с грубост, нали уж бяхме джентълмени, аз не виждам принципна разлика между КТБ и ПИБ. Ще дам една актуална метафора, срещу КТБ бе признат гол при игра на нападателя с ръка в наказателното поле. А преди години съдията отмени явен гол срещи ПИБ при измислена засада. Това че гражданина Имотко е останал в КТБ с парите си е точно толкова глупаво колкото е, че гражданина Невидимко все още виси с парите си в ПИБ. Просто на Невидимко днес му е провървяло повече, спал е малко по-добре последната седмица. Със същия успех ролите щяха да са разменени при други обстоятелства. Щом ПИБ все още давала 7% с какво е по различна от КТБ. На твое място Невидимко паля първия самолет и със сакчето в ПИБ за парите, нали не искаш някой утре да ти се смее колко си глупав че си чакал.
  P.S. Това  не е съвет просто обсъждане на глас, решението за такива неща винаги е лично. Който рискува или печели или губи. Хората са различни и склонноста им да рискуват също е различна. Риска не е лошо нещо, много хора значително и по-образовани от нас рискуваха и останаха в тази банка. След като имаха глупоста да го допуснат, дано намерят вярното решение да го оправят, защото става лошо за всички. Това показа колко ни е селска държавата, оприличавам я с някъква кавказка република. Жалко, че преминахме през добри години с относително близко до европейското законодателство и управление, но като че ли от 2009 г нещата тръгнаха назад и сега сме може ми на ниво 1999 г. Другите вървят напред а ние назад, жалко, много жалко. Толкова много ми харесва природата в България не бих я разменил за друга държава освен може би Швейцария. Още повече на 50+ години все по-малко желание има да се местя където и да било. Но ако продължи това безобразие и аз ще хващам нанякъде, патриотизма ми е на изчерпване.

10
Барабона се изявява някъде из Инвестора, срещах скоро негови постове. Сега много хора ще мислят къде да наместват непланово извадени от банка/и пари. От друга страна пък ще видим какво ще измислят за КТБ, може да се стигне до обратен ефект с цел да не си теглят париците хората, поне веднага на 21-22-23 Юли, да им предложат адвекатна алтернатива с някъкви депозити в тази ББР ли беше банка дето щеше да участва в спасяването. Много неясни моменти има за сега, трябва да се чака с повишен мониторинг. Недвижимост - мисълта на Невидимко, не знам дали е дошъл момента а и ако на някой му се струва че е дошъл трябва много внимателно да гледа какво купува, особено ако го прави с инвестиционна цел. Това важи не само за БГ, важи и за Гърция към момента.

11
Ivel, колко си прав само, то държава, в която главният прокурор краде банки си е егати готината държава. Като на Путин.
ПП Защо си пропуснал Тиквата, със сигурност е в далаверата, даже го е яд, че не се е сетил пръв; сигурно не е разполагал с такова прасе-бушон.


Даже в Русия и Белорусия вече не стават такива работи с покровителството на държавата, както казах по-рано случват се но не се толерират от държавата, в сферата на мутренските кръгове остават. Рейдерски захват - това е точния термин там. За Боко не съм го споменал защото май не е бил в час. Според мен докато е бил в УСА са го водили по Макдоладси и са му купували детски обяди с играчка, понякога като не се е справял са му помагали да я сглоби и са го потупвали по рамото Гуд Бой, Кулл и тнт. А ония лайнари тримата сенатори дето се изсипаха в неделя, те май стоят зад всичко а не Доган. Колкото повече факти стават известни толкова повече се отвращавам.

12
Фло +1

На мен пък си ми се пие, никога не съм пушил и не намирам някъква връзка между едното и другото, то тогава и секса да включим да стане по-сложно уравнението. За банката, странно законодателство имаме, не знам как е по другите държави но в Русия на това му викат рейдерски захват и се брои за мутренски похват а в България било си облечено в законова рамка. Удивително, с такъв театър утре държавата каквото си поиска може да си всеме от който и да е. Много ми е интересно Оманския фонд как ще реагира на това, да не ни пратят джихадисти само.
   Тук прасе до прасе, за мен в класацията сега Цацаров е номер едно след него Пеевски и после Серьогата и Лешникотрошачката заедно на третия пиедестал. Жалко за държавата, много ама много лош сигнал за инвеститорите, те затова и не идват, сега поне всички разбраха защо. Заминали сме Белорусия, там вече е по-нбормално да се прави бизнес.

13
Добра идея, приятелката сигурно е хубава, да взема и аз що ли да метна нещо жената че имам работа нанякъде,  и да направя като теб.  :). За сега не мога да дам врмеви ориентири, много е рано да се каже, виж ти си се определил с тайминга, което е добре, едно неизвестно по-малко. Ще бъдем на връзка, евентуално може да се пресечем някъде поне за по бира.

14
С най-голямо удовоствие, ама аз мога през първата половина защото след средата на Май ще имам ангажименти. Ще разглеждам какво предложи Елиса и ще конкретизирам. Ти ако знаеш нещо конкретно също предлагай!

15
Благодаря за съветите Елиса, ще ги разгледам подробно всички тези места. Искам да отида някъде през Май, и ще е едно от тях. Имоти нямам мерак да купувам в Гърция, поне за сега не виждам смисъл, имотите искат поддръжка, данъци и разни други неща около тях, не е скъпо да се ползват хотели, стига да знаеш къде да отидеш.

Страници: [1] 2 3 ... 34