Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Ivel

Страници: [1]
1
Дъра-бъра / За хубавите места в Гърция.
« -: 30 Март, 2014, 20:34:26 »
Здравейте,
Знам че тук има много тънки познавачи на Гърция. Има даже една дългосвиреща (на 33 оборота) тема за Гърция, ама тя е малко по друг профил. Иде лято и започнаха да ме атакуват в пощите с разни предложения за почивки в Гърция. То на нашето море май вярно вече няма какво да се прави освен да изучаваш руски или лоши строителни практики. Та като си спомня какви мераци бяха някога за гръцките ливади включително и тук обсъждани, и това май няма смисъл, данъци, магарешки бодили, административни трабли. Може ли да споделите кой къде е ходил и много му е харесало. Просто да си починеш за няколко дни, ама да е красиво и чисто. Аз имам опит само от Халкидики а сега ми предлагат нещо интересно за района на Игуменица за началото на Май. Струва ли си, дали ще е студено. Хайде малко по-конкретно, къде може да се иде през Май в Гърция, през Септември ясно пак ще е някъде из Халкидики. Помагайте, който знае! 

2Тия хамериканци ептен всеха да се бъзикат с другата част на света. Как може да сложат такава блага лелка да такъв сериозне пост. Прилича на мойта тъща, дето като ми прави палачинки я възприемам в най-сериознен перфомент.


http://www.investor.bg/sasht/337/a/fed-shte-nabliudava-po-slabite-ikonomicheski-danni,167815/

4
Строителство и ремонти / Какъв стил само, а?
« -: 03 Октомври, 2013, 21:19:52 »
Не е лесно да си имотен ром, препълнен си с идеи, и ако може всичко да бъде реализирано накуп, даже на някои от снимките ми се видя атрибутика от известни автомобилни брендове по фасадите и улуците, това явно е някъкво ново архитектурно увлечение. Като стигнете до края прочетете и коментарите, интересни са. Приятно гледане!

http://xaxor.com/bizarre/rich-gypsy-houses-in-romania-moldova.html

5
Напоследък нета е пълен с гнусни инсинуации относно борда, та рекох си, защо пък да не си напрвим отделна темичка, да си пишем,  има нЕма, 2-3 месеца поне, дал господ такава възможност. Идеята е ясна, кой каквото чуе, види, прочете, изкопае, някое пиленце му пропее, или просто сънува (при значителен процент съвпадения на сънищата с действителноста, медицинско не се изисква, вЕрваме на думи). Добре приети са икономически подплатени анализи, разсъжнения кое с кое се връзва, или не връзва, технически изчисления за тайминга - приблизително кога нЕма да падне борда. И всичко около разбира се, може и хумор в някъкви прилични норми.
  Започвам:

Ше падне, нЕма да падне!

6
Кола на сгъстен въздух от "Пежо-Ситроен"
Добре, де - хибрид на сгъстен въздух и бензин... Обещават разход до 2 л/100 км 
 Снимка: Пежо-СитроенФренската компания "Пежо-Ситроен" представи главозамайваща разработка за автомобилно задвижване, която може да свали разхода на гориво до 2 л/100 км. Тя се нарича "Hybrid Air" и, както подсказва името й, съчетава двигател с вътрешно горене и... сгъстен въздух.

Добрата новина е, че не става дума за футуристичен проект, а за модел, който се очаква да влезе в експлоатация през 2016 г.

А още по-добрата новина е цената - тя се очаква да бъде с над 1000 евро по-ниска от тази на сега актуалните хибриди, които използват за задвижване бензинов двигател и електромотор.

Колата няма да е някакъв странно изглеждащ екземпляр, с съвсем нормален модел от ниския клас (да речем "Пежо 208") и ще е напълно пригодна за ежедневна употреба.

Тя трябва да е още по-ефективна от сегашните хибриди, тъй като няма да разчита на скъпите и тежки батерии, които те използват.

Автомобилът ще може да се движи само на сгъстен въздух при скорости до 70 км/ч. Налични са още два режима на движение - напълно конвенционален и смесен бензин/сгъстен въздух, когато например се налага бързо ускорение или се изкачват наклони. 

Моделът ще има цилиндричен резервоар за сгъстен въздух, разположен по дължина на пътническото отделение (там, където в автомобилите със задно предаване е карданният вал).

Компресор автоматично ще нагнетява в него въздух, засмукван от въздухозаборници, разположени в задната част на колата. За компресора ще се използва рекуперираната при спирането енергия.

Новаторският модел на задвижване ще бъде приложен при малките градски модели, където ползата от него би била най-голяма.

По уверенията на френските инженери новият тип "въздушни" хибриди биха спестявали около 45% от разходите на средностатистическия автомобилист. В градовете обаче икономията можело да достигне до впечатляващите 80%!

Проектът на "Пежо-Ситроен" е разработван в продължение на две години в условията на пълна секретност.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5472811

Добре де ми ако не си любител на натискането на спирачки, аз лично почти не ги ползвам, спитам с акъл, с черна магия, медиатция, заклинания и други, няма да се напомпи компресора с моя стил на каране.


7
Аз предлагам за по-добро представяне на референдума комунистите да уредят с разни там ЧЕЗ-ове едно дръпване на шалтера навсякъде още от петък вечер, да им уврат главите на хората как да гласуват. Кво си губат времето да обясняват врели некипели по телевизията, все едно никой не разбира за какво става дума, такъв агресивен маркетинг няма как да не проработи. Ще види ББ, кон боб яде ли?    *aggresive*

8
 Здравейте,
В навечерието на светлите праздници откривам една нова тема с желанието всеки от нас да сподели красиви неща които е видял, намерил някъде из нета а не да се уяждаме, като в другата за "уж международното положение". Та идеята е кой каквото е видял, още по-добре ако е бил наживо там да разкаже, да покаже на другите, да се радваме на красивите неща в живота, другото все някък си ще си дойде на мястото.
  Та вижте тази къщичка, на мен много ми харесва, цената не ми харесва, но къщата е добра. Някой бил ли е по тези места, разкажете или за други подобни

http://homes.yahoo.com/Colorado/Aspen/916-hunter-creek-rd:ca8de8d5166414d2bd6c9ce2ffc62a04

9
Ще си позволя да отворя една нова говорилня по една от любимите ми теми. Знам че има  други небезпристрастни към такива разговори. А сега защо я отварям, тъкмо щях да повярвам на долара и вече неторопливо се замислях да диверсифицирам част от еврата на долари и те ти на, една седмица секви там анализатори се изредиха да разправят как му се клатят краката на еврото и даже някъкви там май от Ситибанка пак започнаха да бръщолевят за паритет. И те ти булка спасовден, пак го втасаха долара, добре, че се замотах а сега и май ще премисля. Тия приказки на американците ги слушам от 10-12 години как се придържали към политиката на силния долар и как това им било приоритет, колкото повече говорят за това толкова по-слаб става долара. В края на краищата какво ли може да означава всичко това, аз си имам една идея, но с удоволствие бих чул и вашите истории. *drinks*

10
Реших да открия нова тема, онази за късно ли е да се купуват долари като че ли малко се разводни а и сега въпроса е по-скоро обратен. За мен той е дали не трябваше малко по-рано да се изчистя и от останалите малко долари тук там из кредитките и старите дългове. Предлагам една площадка за размисъл около темата - Войната на валутите - кой и кога ще победи и какви ще са последствията? Очевидно е, че вървят подготвителни действия за такава. И ако в най-тежките фази на кризиса правителствата на глобалните държави действаха малко или много скоординирано, сега няма да е така. Сега целата е да разориш съседа. Стремежа на чичо Сам е този път на всяка цена да предизвика инфлация в останалите части на света а те от своя страна ще се опитата да предизвикат дефлация в УСА. Тежко им на развиващите се икономики, за тях това означава забавяне на темповете защото ослабващият долар ще инициира нарастващ импорт от УСА и ако китайците не си пипнат юана а затегнат още повече възела на въжето с долара също от Китай. За европа това няма да е катастрофално според мен заради единното икономическо пространство и възможноста макар и със забавени темпове да остане на повърхността, благодарение на вътрешното търсене. Естественно няма да се мине без протекционизъм особено по отношени на китайските стоки, бъдещето им в Европа със задълбочаване на военните действия с валутите ще бъде под въпрос. Към американските стоки, Европа ще бъде малко по-либерална , но пак с регулативни мерки базирани на екологични норми и разлика в стандартите по един или друг начин ще бъдат спряни. Иска ми се да пиша още ама съм си запазил час при казанджията и отивам да сваря ракията, че това е важно. Предлагам да порасъждаваме на темата кой, кога и как ще победи в тази война. Темата е обширна и бих желал да чуя мнението (да върна някои от старите форумни бойци)  на този фронт.  :)

Страници: [1]