Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - dodo2

Страници: [1] 2 3 ... 246
1
Да благодарим на Скитер, че се осмели да викне "Оставка !" :) А сега да се върнем на темата.

Асене, отдавна трябваше да заложиш на тази валута - BTC, още през април ти го казах :)
http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
И ти май си сеирджия.....


Не се сдържам :) barba ако чете, да сподели купи ли преди 3 години BTC и задържал ли ги е до днес на цена $10К :)  *music*

2
Аз това което пуснах е червено - болни, черно - умрели от ебола в Африка.

*drink1*

3
Познайте, кой е новият балон: (за любопитните - картинката представлява почти точно 2 на степен X)


4
На тоя същия синът му е Йордан Бонев - един друг малоумник, който с Бисер Миланов - Петното правеха "контрапротести" дирижирани от Бюреков (има ги на видео как им дава нареждания), а преди това се изявяваше като млад социалист (има го на видео на пленум на млади цоциалисти). Та освен, че бащата е малоумник, има и по-дълбоки работи тук.

 *drink6*

5
Първо за пребиване са сегашните тъпанари, които една година пропиляха, взеха заеми колкото за 5 години преди това, натовариха със задължения държавните фирми също колкото за 5 години преди това, нагъзиха се на Русия, но важното беше да не подадат оставка вместо да си отидат в Сибир. Накрая стигнаха дотам, че да се ядат едни други от лакомия. Ама както е тръгнало, май ще са поредните, които ще излезнат от парламента с павета по главите.

6
По-скоро дай пълномощно на някой тукашен и ако започне да става простотия тича преди останалите да тегли :)

Ето сега получих даже СПАМ:

"Проблемът днес не е КТБ, а БНБ. БНБ не издържа собствения си стрес тест."
Анализ на Любомир Христов
Общо взето е "щом не са предвидили КТБ, значи и други банки може да са такива". Вероятно защото в стрес теста не влиза фактора "Прасеевски".

За чий им е да продължават с това, не знам :)

А онзи ден ми направи впечатление, че наш Барбарон се беше регистрирал в поне два форума, за да успокоява страстите и да пише, че КТБ няма да фалира.

 *drink6*

7
Пияндета!

Точно така. И гръцкия сценарий не е лош за потъване. Ама това ще ти даде свобода да правиш секс, да танцуваш рокендрол и да употребяваш наркотици. Това е то ДЕМОКРАЦИЯ.  Като стана дума за гръцкия сценарий, имам много дълбоки съмнения, че КАКА е виновна за запора на КТБ?  *ireful*  *rofl*

Еми диверсификация, та диверсификация. Аз си имам отскоро план Б - село. Двор от 1-2 декара е достатъчен да изхранва преголямо семейство, че да има и за съседите и за техните съседи. Постройка, която не може да падне и при 10 по Рихтер. И по-нависочко, че да не я отнесе наводнение. Какво повече му трябва на човек?
 *drink6*

8
Айде, днес и другата му банка замина и май ще си имаме две национализирани банки :)

"Освен това ще се отпише капиталът на акционерите на банковата група като правата им ще бъдат отнети по предвидените в закона процедури."

9
Сега спокойно можеш да пропиеш едни 3000 евро и 3000 долара, които беше отписал :)

В един австрийски вестник има статия за причината за раздора, склонен съм да и вярвам, защото му даваха трибуна и преди на Василев в него и сигурно имат информация от първа ръка. Предполагам, че Василев няма да се върне скоро в БГ, но се чудя кога ще замирише на пърлено Прасе. Май от петък не се е показвало, ако не бъркам. :)

*drink1*

10
Това днешното беше кулминация от много събития, отношения и конфликти. Допълнително други се възползват на принципа двама се карат, третият печели. Кое е вярното - информацията, че банката я закопа държавата, изтегляйки пари на държавните предприятия или обратната, че е запознала днешната процедура, за да спре източване на пари, свързани с вражеския лагер? Може да разберем, а може да не разберем :)

Стоян Александров:
19.06.2014
"Корпоративна търговска банка“АД (КТБ АД) покрива всички необходими условия за рефинансиране, ако в следствие на паниката част от вложителите изтеглят депозитите си, така че тя няма да фалира"
и вече днес 20.06.2014:
"Доколкото имам информация, фактически правителството събори банката, поради простата причина, че основните пари, които излязоха от нея, са на държавните структури. Как преди няколко години правителството и гуверньорът защитиха една друга банка и правителството депозира 500 млн., а сега изведнъж тръгнаха да теглят държавни пари"

А за аналогията с киното - предпочитам да си потъвам на свобода отвън, вместо някой да ме стъпче вътре :) Което ще рече, че изтеглените пари човек по-добре да ги похарчи за секс, наркотици и рокендрол, вместо да отидат дарение за лоши кредити на фирмите на Василев.

И накрая това може да е коварен план за съживяване на икономиката - хората да теглят и да харчат повече, а не да трупат.
*drink5*

11
Съжалявам..

Аз съм се научил (което ми носи определна шизофрения), че когато се живее в общество, трябва да се ръководиш и от него, колкото и да е тъпо. Ако не ми харесва - отивам в гората и не ми пука от нищо. Примерно при малко пламъче в киносалон, което води до паника и хората се изпотъпкват, никак няма да помогнат призиви "ама чакайте, то това не е опасно" - по-добре първи да стигнеш до изхода.

Т.е. в случая беше важно НЕ да се разчита на здрав разум, а да се види какво би направило стадото и да се изпревари лекинко. То е ясно че като започнаха статиите в прасешките вестници, ще започне теглене.

Преди два дни ако забелязахте, започнаха страшни откровения от политиците, нещо изпаднаха в делириум и започнаха да си обявсняват схемите кой какво подкупвал, какви кредити си самораздавал, кой за какво лобирал (и от ДПС и от БСП) и т.н.
Ако помните имаше един момент при предишното комунистическо-депесарско правителство с един бивш главен следовател/Булгартабак/един министър, когато пак започна да ескалират взаимните удари, но тогава ги осмириха, като само двама министри си заминаха и следователят. Тия дни май инерцията взе голяма сила и връщане няма.

От друга страна ситуацията е идеална за разни силни играчи да се възползват, т.е. въпросът е докъде ще се стигне. В момента е достатъчно да излезнат няколко статии за още една банка (много приличаща по действия на КТБ) и да се срине цялата банкова система за няколко дни.

И още нещо - този Искров е тотален идиот, по тъпа пресконференция по такъв проблем не може да има.

Наистина сравнено с подобната ситуация през 2008 и другата банка в която се оказа, че са наляти 1 милиард, за да не стане както в момента тази, е някак нечестно. Но разликите са доста:
- тогава имаше мого излишни пари в държавата и икономически ръст
- ситуацията се случи по-скоро заради съчетание на случайности
- нямаше целенасочена атака
А сега:
- има ясна атака в медиите на Пеевски (или който стои зад него), която нямаше тенденция за спиране преди постигане на "успех"
- руснаците са ни бесни
- държавата няма пари и скоро и тя може да фалира.

BulCan - оздравяването става като се осигурят достатъчно пари да покрият първоначалното теглене. При отваряне чисто физически няма как всички да си изтеглят парите. Пак ще се разчита на стадото - ще изтеглят 10, 100, 1000 и тези, които все още се редят, ако си кажат "ама те дават пари, защо да тегля" и ще се успокои ситуацията. Това че действат стартите лихви по старите депозити е много в плюс, защото хората ще знаят, че ако изтеглят - после няма лихви. Но и при най-малки признаци при отваряне, че тегленето е проблемно, тогава вече всичко отива по дяволите.

Ако банката фалира, директно фалира и държавата. Само не знам Искров с този треперещ глас или кухото правителство на конци как ще се справят с това предизвикателство. Какво ще стане с източените пари на свързани дружества. Василев онзи ден каза, че в петък се връща - върна ли се? Пеевски ще яде ли бой? Държавните предприятия как ще плащат заплати? Ще станем ли руска губерния?

А народът май този път ще окачва по дърветата някои политици. Тези, които създадоха и толерираха тази банка заповат от дедо Цар, мине се през Станишев+Доган, Борисов, и последно пак Станишев+Доган.

Та дано се размине.
 *drink1*

12
Рашките показват, че хората с опит в диверсии от времето на СССР не са измрели все още. Няма АЕЦ - няма правителство. За 3 месеца го бутнаха.

Сега с тая банка - ВТБ има 9.9%. БНБ лишава от глас акционерите с повече от 10%. Тези 9.9% дали случайно са точно толкова? "Междувременно от миноритарния собственик на КТБ – ВТБанк – бе заявен интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ, съобщиха от централната банка."

13
Ако трябва да включим конспирациите, ето какви са целите:
- дестабилизация
- фалити
- парите на държавните фирми които са в КТБ
- БЕХ (нет южен пАток, дайте нам БЕХ)
- борда
и т.н.

14
Ей как изпреварих събитията.. някой друг успя ли? imotko как си?КТБ е поставена под специален надзор

Българската народна банка е поставила под специален надзор КТБ след като е получила писмо с искане от нея за това, съобщиха от централната банка.

В писмото банката, чиито мажоритарен собственик е Цветан Василев, се посочва, че това се налага заради "изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции".

Правата на акционерите в банката са отнети и са назначени квестори.

15
barba, ако четеш - беше пускал един списък на (френски) (взаимни) фондове, ама сега го няма. Би ли го споделил пак :)

Имаше кратко описание и доходност. Тенкю.

едит: изрових го:
http://www.fortuneo.fr/fr/assurance-vie/liste-sicav.jsp?csTitreSel=&_vie=oui&offset=0&tri=-9&ORIGINE=VIE&vuebox=-1&length=100&compreNbre=0&ACT=

Сега дай препоръка някаква.
 *drink6*

Страници: [1] 2 3 ... 246