Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - dodo2

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Някой знае ли има ли давност изпълнителен лист на съд, който осъжда лицето А да предаде владението на определен имот на лицето Б?

2
(със синьо отбелязах какво добавих в текста)

Понеже освен заяждане не видях помежду си да сте дискутирали по темата, приемаме резултатите от двете анкети като израз на желанията, независимо от дефекта на демокрацията - съвсем малка част от обществото да решава за по-голямата, но пасивна и негласувала.

1. Всеки може да изтрива акаунта си (важно - виж нататък); при изтриване, се чака потвърждение от админ, колкото и да е неприятно това на свободолюбивите; тъй като имейл не се генерира, а админ не проверява през 5 минути, ако на няко му е спешно, да пише на админ. (Досега: не можеше)
2. Всеки може да трие (и редактира - двете функционалности са едно) мненията си без ограничение във времето назад (но внимавайте в поредността - при изтриване на акаунт, те остават и няма после лесен начин за триене); мненията се трият едно по едно. Не може да се трие първо мнение от тема. (Досега: максимум до 24 часа)

1+2. админ има възможност с едно натискане да изтрие потребител + всичките му мнения, така че ако някой иска по мързеливата процедура - праща заявка на админ

?. Има проблем с мненията, с които се започва тема - няма как да се изтрие мнението, а да остане темата; ако се изтрие такова мнение, се изтрива цялата тема, включително и мненията на всички останали други потребители в нея. Може да се позволи потребител да може да си изтрива и темата с първото мнение, замазвайки и всички останали.

админ: Понеже е хубаво да има поне двама с достъп до админ акаунта, а Scyther се изтри скоро, Dimitar. е тук от самото начало, а се видя, че знае как се управлява SMF, така че му изпратих паролата за админ и на него. Така ще помоля, да престанете да се обръщате към мен като админ, защото ми е досадно.

Ако някой има нещо да споделя по горните въпроси да казва докато е време, както и за питанката.

 *drink9*

3
А тук става дума и за изтриване на мненията заедно с акаунта т.е. ужким "Пълно Заличаване".

Аз гласувах "За"  *rofl*

P.S. Заличаване обаче тук:
http://web.archive.org/web/20120814062613/http://www.fimoti.com/
няма как да стане, затова ми е интересно да чуя някакъв смислен аргумент за изтриване? Каквото е написано остава вовеки или докато фалира amazon.com.

*drink6*

4
Tips&Tricks / 2 полезни услуги от АВ
« -: 04 Март, 2013, 11:23:24 »
1. Получаване на SMS при промяна в имотния регистър по ЕГН (до 10 ЕГН)
http://sms-imot.registryagency.bg

2. Получаване на SMS при промяна в търговския регистър по ЕИК (до 10 ЕИК)
http://sms.brra.bg

Предплаща се 6 лева с ДДС за 500 SMS в продължение на 2 години чрез изпращане на SMS.

 *drink6*

5
Строителство и ремонти / Измазване на комин
« -: 19 Декември, 2012, 10:48:19 »
Фло, дай идея за материал за тази цел?
Става въпрос за комин за камина, с какво да се измаже - с обикновена мазилка или има нещо с добавки да е по-еластична и да не се пука от температурните разширения (става въпрос за частта от комина която минава през жилището).

*drink6*

6
Дъра-бъра / Какво мислите за ...
« -: 22 Ноември, 2012, 20:14:26 »
:)

 *drink6*

7
Имоти / Домоуправител?
« -: 04 Октомври, 2012, 21:48:42 »
Някой да ползва външен домоуправител (фирма) и да е доволен? Трябва ми спешно препоръка

8
Строителство и ремонти / Дървена дограма?
« -: 11 Септември, 2012, 03:11:48 »
Може ли някой да препоръча дървена дограма?

9
Дъра-бъра / Еко био и т.н.
« -: 01 Септември, 2012, 14:51:33 »
Доста теми са за плюскане, защото постоянно го правим. :) Съответно гадните капиталисти измислят какви ли не начини да ни продават ла*на.

Така че тука всеки да казва какво прави по въпроса поне от любопитство. Аз сега си търся уредче за мерене на нитратите, някой знае ли за такова? Ще си поръчам едно руско.

10
Дъра-бъра / Телефонните измами
« -: 09 Август, 2012, 00:52:30 »
Сигурно ви се е случвало (на мен няколко пъти) да ви звънят с "таткооо, бутнах човек" или подобно.

Явно обаче и някой по-умен се е захванал с този бизнес, защото действат наистина кофти. Както писах преди време пак да си знаете - GSM протоколът е много зле и на практика всеки може да звъни на всеки като другият вижда произволен номер, т.е. може да ви звъннат уж от номера на близък и тотално да се заблудите. Същото важи и за SMS (най-лесният начин за предизвикване на развод  :D ).

Но освен това има много лесна технология за симулиране на GSM клетка и трафикът да минава през някой друг. Така вероятно са записали и оня разговор на ББ и Танев. Обаче сега тази технология влиза в практиката на народа - освен че ви звънят от телефона на близък, ако кажете "тъпаци бъзикате ме", ви казват - "ок, обадете се обратно на близкия или на 112 да проверите, че не сме от измамниците", звъните и на телефона вдига същият човек.. а ако звъннете на 112 - потвърждават, че еди къде си близкият ви лежи в болница - защото прихващат трафика и той изобщо не излиза до клетка на оператора.

Тъй че вече - две наум.

*drink6*

11
Я дайте идеи за следното:
имам застраховка КАСКО и тази зима си строших малко бронята в една преспа. Автомобилът е купен нов и още от магазина си има разни екстри отвън, води се украса или и аз не знам какво тунинг. Но не е добавяно впоследствие. Та сега една от тези "декоративни лайсни" която е на предния спойлер, е строшена и при огледа са си писали "подмяна". Обаче цената е малко над 2000 лева и разбира се както може да се очаква, се правят на задници и не искат да я платят.

Някой сблъсквал ли се е с казус на подобен отказ?

Твърдението им е, че трябвало предваретелно да се обяви това, така че да се "дозастрахова", т.е. застрахователната сума да е по-висока и съответно премията. Обаче автомобилът си е така от магазина и реално няма документ за това отделен, така че и да искаха при сключването на договора нямаше как да го измислят колко да е. Както и да е трябвало предварително, защото си правят справката по номер на рама в книгата и им излиза колко е застрахователната сума при N години овехтяване, която не включва разни екстри. Автомобилът от покупката до сега е застрахован все при тях и са си го снимали такъв вече N пъти.

В Кодекса на застраховането обаче има един член, касаещ точно такива казуси:

Несъзнателно неточно обявяване
Чл. 190. (1) Ако при сключването на застрахователния договор обстоятелство по чл. 188, ал. 1 не е било известно на страните, всяка от тях може в двуседмичен срок от узнаването му да предложи изменение на договора.
(2) Ако другата страна не приеме предложението по ал. 1 в двуседмичен срок от получаването му, предложителят може да прекрати договора, за което писмено уведомява другата страна.
(3) Ако договорът бъде прекратен, застрахователят възстановява частта от платената премия, която съответства на неизтеклия срок на застрахователния договор.
(4) При настъпване на застрахователното събитие преди изменението или прекратяването на договора застрахователят не може да откаже плащане на застрахователно обезщетение или сума, но може да ги намали съобразно съотношението между размера на платената премия и на премията, която трябва да се плати според реалния застрахователен риск.

Ал.4 казва, че при подобни случаи се прави следното: платена премия = X, премия, ако беше застраховано с екстрата = X+Y, сума за обезщетение = Z, нямат право да отказва плащане, а най-много да плати Z * X / (X+Y). Пък ако съм много стриктен разликата до Z мога да я искам от брокера, защото не е спазил Чл.185 (не ми е предоставена информация предварително и не съм уведомен за исканите алабали) и заради него влизам в разни драми.

М?

12
Строителство и ремонти / Мазилка
« -: 20 Юни, 2012, 20:16:06 »
Имам едно питане към Фло или някой друг - каква трябва да е мазилката (с какви добавки?), когато е около дърво? Предполагам, че се разширяват различно и след време около дървото би се напукала или изронила. Ето като тези греди и стълбище:


13
Някой да знае българска фирма с опит в правенето на камъшитени покриви? Както и по-голям производител (берач) на материал?


14
 *music*

За подсказка - цените за предните тримесечия в лева:

Q1/2010 = 1558
Q2/2010 = 1558
Q3/2010 = 1592
Q4/2010 = 1566
Q1/2011 = 1497
Q2/2011 = 1466
Q3/2011 = 1456
Q4/2011 = 1453

Курсът лев/евро е 1.955830.

Моят отговор е: 1399 лева/м2, 715 евро/м2 или 3.7% надолу.

15
Писна ли ви да получавате "Съгласно ЗЕТ Ви съобщаваме, че това търговско съобщение може да не е поискано предварително от Вас. Ако сме Ви притеснили, моля, да ни извините. Ако не желаете да получавате повече съобщения от нас, можете да се отпишете по всяко време."

Ако сте станали с гз нагоре и искате КЗП да друсне на някой досадник глоба (защото колкото и да е странно КЗП си върши работата) и сте юридическо лице (за съжаление законът - ЗЕТ - обрича обикновените потребители на СПАМ, както всеки български закон и този е напълно неясен и с противоречащи си текстове, чл.6 ал.3 и ал.4 например), направете следното:

1. Взимате си електронния подпис (ако нямате, направете си най-сетне) - личния, не на фирмата.

2. Отивате ТУК и се регистрирате (обработват искането за 1-2-3 дни). Регистрирате си целия домейн, така че да декларирате, че не желаете получаване на "непоискани търговски съобщения" на който и да е адрес, базиран на този домейн. Не съм сигурен, че може да се регистрира адрес @google.com или подобно.

От този момент нататък, ако получите спам на такъва адрес и ви е криво и искате да някой да съжалява за това, че е използвал "съвременно средство за реклама", пускате жалба до КЗП, като прикачите получения имейл заедно с headers - отново електронно, никъде няма нужда да се разкарвате. Може да се следи и как се развива дейността по сигнала и каква е крайната санкция.

Цитат
Чл. 24. (1) Доставчик на услуги, който извърши или допусне извършването на нарушение по чл. 6, ал. 1, 3 или 4, се наказва с глоба в размер от 250 до 1500 лв., ако деянието не съставлява престъпление.
(2) В случаите по ал. 1 на юридическото лице или едноличния търговец се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв.
(3) При повторно нарушение глобата по ал. 1 е в размер от 500 до 2500 лв., а имуществената санкция по ал. 2 - в размер от 1000 до 4000 лв.


Аз съм регистриран, но се оказа, че съм добряк и не съм натресъл никой. Да видим обаче кога ще ми кипне, все повече започва да ми писва това "Според ЗЕТ ви информираме алабала (нарушаваме ЗЕТ, ама...)". Един го е пратил после другите папагали копират, без да седнат да прочетат закона ей така от обща култура. Като е просто спам го изтривам и толкова, ама като прочета "според ЗЕТ" и ми боде очите...


А ако чете някой папагал-спамър тук, КЗП дава възможност лесно да махате регистрираните имейл адреси от списъците си безплатно, така че 1. прочетете закона и 2. следвайте разпоредбите!


За неяснотата в закона - пише "Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие" - но не става ясно дали се визират всички интернет потребители или всички потребители на системата на КЗП. Но ако е второто, тогава пък ал.3 става излишна. Така че може би се има предвид всички, но спамърът има възможност да обжалва санкцията, докато за юридически лица няма измъкване.

Страници: [1] 2 3 ... 6