Форум за имоти

Форум за финанси, право, счетоводство, политика и други науки => Политика => Темата е започната от: Дидо в 14 Май, 2010, 03:05:26

Титла: Демокрация
Публикувано от: Дидо в 14 Май, 2010, 03:05:26
Да споделя горчивия си опит:

http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=12347 (http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=12347)

Аз съм един от "пъдарите" - модератори, чиято работа е да не се допуска това.

С ръка на сърцето мога да ви кажа, че от тези мерки - нататък - форума замря...

За да не го допускаме - моля ви - да не се превръщаме в ....31, много е лесно.

А още по-лесно е - измамно лесно - на не уважаваш противника.

Убеден съм, че всички тук сме ЪП-ъри - противно на мненията в "друтия" форум.

ЪП - на икономиката в Бг, но не и по този начин. Не и чрез подобен род измама и заробване.

Аз произвеждам и изнасям за много държави в еврозъюза.

Там все още ценят човешкия труд...
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: elissa в 15 Май, 2010, 01:19:06
http://wwww.vbox7.com/play:b3b3f4f1 (http://wwww.vbox7.com/play:b3b3f4f1)

 8) ;)
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: servel в 12 Юли, 2011, 21:08:32
[url]http://uvolnenie.org[/url] ([url]http://uvolnenie.org[/url])


що е АНОНИМНО, тва дето си го постнал??? И билбордовете и те..... АНОНИМНИ.
Е тва ни е проблема на българите, крием се като лисици в дупките и като видим мърша сички се нахвърляме на нея  *rofl* Затова за българите трябва само тояга, щото сме хитър петъровци и андрешковци, как вика Асен, и тук е безкрайно прав  *drinks*
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: gogolcho в 13 Юли, 2011, 11:10:39
Уволних го. Три пъти *yahoo*
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: servel в 13 Юли, 2011, 14:37:58
[url]http://uvolnenie.org[/url] ([url]http://uvolnenie.org[/url])


що е АНОНИМНО, тва дето си го постнал??? И билбордовете и те..... АНОНИМНИ.

Щото ме кефи как брояча расте! ;)
Бюлетините също са анонимни...
Демокрация, какво да я правиш?!


Да де, ама нещо е кривиразбрана демокрация, щото като гласуваш представяш лична карта в секцията и отиваш лично, пък и зад всеки от избираните стои некаква платформа.

Сега ако аз направя един сайт, в който да питам колко мъже искат да оправят примерно жена ти/приятелката ти и се скрия анонимно в мрежата не е много редно, си мисля и малко ми бяга твоята представа за демокрация  ;)

Иначе е супер и е мъжкарско, според мен, ако ти или който и да е друг направи и излезе с името си зад такъв сайт. Гоголчо гласува 3 пъти, аз пъкл мога да гласувам още 1000.... не че защитавам ББ-тката, ама мразя "курволъка" дето ни е присъщ кат нация *scare*
 
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: gogolcho в 13 Юли, 2011, 20:23:54
Цитат
ПОСЛАНИЕ

Уважаеми читатели,

За пореден път се убедихме, че управлението на ГЕРБ е кухо и безпомощно. След нашата гражданска провокация към обществото, ни нарязаха билбордовете и опитаха да ни хакнат сайта. Това е присъщо за хулиганския нрав на премиера, но нали все пак той е глава на изпълнителната власт, а не главатар на силова групировка. Негови  верни чичковци и лелки от държавната администрация се държаха безобразно спрямо фирмата, която ни осигури 4 билборда – заплахи, викове и тем подобни чиновнически изстъпления.  Установихме с лекота, че цецовите пипала се логват на всеки 30 мин. в част от нашите електронни пощи, но това не е новина нито за вас, нито за нас...  Страхът на властта от граждански инициативи се трансформира в пряк натиск чрез претенции за авторски права върху снимка, която свободно циркулира в интернет пространството, сваляне на банер от авторитетна медия и порой от поръчкови изказвания само в негативен план срещу инициативата за уволнение на Бойко Борисов. Нали уж живеем в демократична държава и трябва да се чуят всички гледни точки.

Можем да кажем само: Благодарим ви, г-н Борисов! Вие доказахте, че има нужда от такава инициатива!

Но все пак всичко това ни забавлява. Забавлението ни е още по-голямо защото ние сме сигурни, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов знаят кой стои зад инициативата, но не си признават, защото така ще докажат, че полицейщината следи, дебне и слухти всеки, не само политическите опоненти на властта, но и свободните български граждани като нас.

Обръщаме се към най-нетърпеливите от вас, за да ви уверим, че не правим нищо по-различно от познатите ви технологии на масовите комуникации. Анонимният анонс е позволен, когато има посочени дата и час за легитимация на автора или създателя на посланието.

Уверяваме ви също, че не сте в ситуация за очакване на ГОДО, защото  на 17-ти юли в 13 часа обещахме и ще разкрием лицата, които стоят зад призива.

Съчувстваме на Бойко Борисов, който все още се приема за Бог на народа без да знае, че вече е развенчан месия.
Очаквайте подробна статистика за уникалните посещения на този website!

На мен ми е интерсно както кой стои зад кампанията (колебая се между Янето/БСП), така и реакцията на герберите. 
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: gogolcho в 17 Юли, 2011, 13:15:14
РЗС са.  :D
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nachev в 24 Януари, 2012, 13:32:23
Чудех се, къде ли драсна два реда по повод на новия президент и не намерих по-подходящо място.
В неделя с жена ми си пиехме кротко утринното кафе и вяло гледахме "коронацията". Жена ми сегиз-тогиз ставаше да си шета  и по едно време, чисто по женски, подпита за Юлиана Плевнелиева и защо не я вижда. Казах, че я няма и не съм наясно с причините.
Какво мислиш все пак, контрира ме тя.
Опитах недоволно да стимулирам някакъв мисловен процес и отговорих, че с този жест тя доста убедително доказва, че е много силна личност, която не желае да се примири с насадени условности, дори е готова да възстане срещу съмнителни традиции. Вероятно иска да демонстрира, че няма да играе роля на "първа дама" и ще следва живота си.
Ама, как няма да застане до съпруга си в такъв момент! Каквото и да е, иди там и поне фалшиво се усмихви няколко пъти ноне заради него, като не харесваш отредената ти роля. Че тя така ясно подсказва, че Плевнелиев не може да се оправи с жена си, та как ще се оправя с държавни дела.
 
Усетих, че се разбудих окончателно. Започнах да мисля и изведнъж ми светна, че в кандидатпрезидентската кампания имаше информация, че тя не е искала той да влезе в тази надпревара.
Ами ако от него безалтернативно е поискано "да стане" президент и той поради някакви причине не е бил в състояние да каже "не". Ако това е било обсъдено сериозно и в семейството са се "договорили", че няма да се поставят неприемливи изисквания за желателно поведение. Или Ако жената просто иска да каже: правете каквото искате, но няма да пишете моя дневен ред и най-вече този на децата ми. Имам сериозни възражения той да влиза в политиката при тези (а може би и въобще) обстоятелства и с тези хора.
Смънках нещо в тази посока, но не ми се говореше много по темата.

И тук стана нещо интересно. Съобщиха името на бъдещия началник на канцеларията. Аз ахнах. Жена ми не познаваше това име, та се наложи да и обясня, какъв го играе чичкото.

При което тя отсече непосредствено, но много находчиво. Горкичкият, в къщи очевидно е "под чехъл", което не е чак толкова страшно, защото дори и на американските президенти редовно има се случва, но спасявайки се, нашият ще ходи на работа, а там ще попадне "под ботуш".
 
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: antoninus_pius в 24 Януари, 2012, 13:39:27
Опитах недоволно да стимулирам някакъв мисловен процес и отговорих, че с този жест тя доста убедително доказва, че е много силна личност, която не желае да се примири с насадени условности, дори е готова да възстане срещу съмнителни традиции. Вероятно иска да демонстрира, че няма да играе роля на "първа дама" и ще следва живота си.
Ама, как няма да застане до съпруга си в такъв момент! Каквото и да е, иди там и поне фалшиво се усмихви няколко пъти ноне заради него, като не харесваш отредената ти роля. Че тя така ясно подсказва, че Плевнелиев не може да се оправи с жена си, та как ще се оправя с държавни дела.
 


nachev,
аз не уважавам "Шоу" особено, но виж следната статия
Коя е Юлияна плевнелиева? http://zahariada.blog.bg/politika/2012/01/24/koia-e-iuliiana-plevnelieva-prepechatka.888662 (http://zahariada.blog.bg/politika/2012/01/24/koia-e-iuliiana-plevnelieva-prepechatka.888662)
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nino в 24 Януари, 2012, 14:37:02
Начев,
Темата ти е на място. То, където и да я беше пуснал, все щеше да е където трябва.
Жалка е цялата тази история с Президента и жена му. Той самият изглежда зашеметен и май още не е наясно къде е запратен. По-неадекватно поведение на публична личност не бях виждала. Дори ми дожаля за него. Мислех си, че жена му просто предпочита да си стои в другия свят - на относителната нормалност (знаеше се къде работи).  Но когато разбрах за назначението на съветника или началник на кабинет- не помня точно позицията, стана ясно каква шапка са му скроили. От едната страна ДАНС, от другата Маргарита Попова, от трета капиталистите и на главата му - ББ ....
Язък за народа.
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: imotko в 24 Януари, 2012, 15:22:38
   Начев, Начев, само се чудиш каква ..................... да измислиш.
   Аз, ако бях на жена му на президента на мястото, не само щях да се крия, ами щях и да се разведа, като се има предвид поведението и отношението на медийте и простия народ към известните хора. А жената е работила в медия, та ги знае нещата от извора.
   Айде холан, значи като беше мъжа й бизнесмен, се оправяше сам, като беше министър също, сега, щото решил президент да става /работа като всяка друга/, му притрябвала жена. Нищо подобно, въобще не му е притрябвала, само да я разнасят по ШОУ-та и УИКЕНДИ, да научи за себе си и за семейството си, за децата си, за брат си и сестра си, ако има, за майка си, баща си и баба си неща, дето не ги е и сънувала. Ха,ха,ха, да не е луда случайно, тя жената, ако не беше супер читава, Росен Плевнелиев нямаше да има с нея три деца, повярвай ми. А и той е много качествен човек, повярвай ми и това, независимо каква точно или въобще някаква ще я свършат в Президетството.
   Въобще за поведението на Юлияна Плевнелиева от мен само едно - БРАВО.
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nachev в 24 Януари, 2012, 15:51:15

nachev,
аз не уважавам "Шоу" особено, но виж следната статия
Коя е Юлияна плевнелиева? [url]http://zahariada.blog.bg/politika/2012/01/24/koia-e-iuliiana-plevnelieva-prepechatka.888662[/url] ([url]http://zahariada.blog.bg/politika/2012/01/24/koia-e-iuliiana-plevnelieva-prepechatka.888662[/url])

Хе, благодаря ти за това!
Връщам се отвън и го изгълтах с интерес и на един дъх.
Странно, че е от Шок. Човек си мисли, че нещо такова "трябва" да е жълто, но дори и няколкото деликатни елемента по скоро не ми жълтеят, а помагат да се допълни картината.
Я го виж ти!
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nachev в 24 Януари, 2012, 16:09:23
Начев,
Темата ти е на място. То, където и да я беше пуснал, все щеше да е където трябва.
Жалка е цялата тази история с Президента и жена му. Той самият изглежда зашеметен и май още не е наясно къде е запратен. По-неадекватно поведение на публична личност не бях виждала. Дори ми дожаля за него. Мислех си, че жена му просто предпочита да си стои в другия свят - на относителната нормалност (знаеше се къде работи).  Но когато разбрах за назначението на съветника или началник на кабинет- не помня точно позицията, стана ясно каква шапка са му скроили. От едната страна ДАНС, от другата Маргарита Попова, от трета капиталистите и на главата му - ББ ....
Язък за народа.
nino,
Констатирам доста сходства в гледните ни точки. Ама наистина като зашеметен продължава да изглежда този човек. Не знам дали да продължа да изпитвам изначалната си човешка солидарност към човек, за когото мислех, че просто добронамерено е приел една подадена ръка, но без въобще да подозира, кой е от другата страна. И изведнъж попаднал в мелница. Такъв един ангажиран изглеждаше, работар. Номинирането му го приех за поредна силова демонстрация, назидателно напомняне, че няма никакво значение кой си: случаен адвокат, случайно попаднал на някакъв кръстопът доктор или "случаен" бизнесмен, каквито има десетки хиляди, това не може да е проблем и ще станеш, какъвто Той иска.

Не знам, какво ще се случи, но ми се струва, че започваме да се приближаваме към момента, в който неизбежно ще почне да се отхвърлят люспите на старата кожа, после омразите вече няма да могат да бъдат скрити, накрая ще дойдат и "предателствата".
Нищо ново под слънцето. Божествена комедия.
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nachev в 24 Януари, 2012, 16:16:30
   Начев, Начев, само се чудиш каква ..................... да измислиш.
Не само се чудя, но и работя, колега.
Не само работя, но и се старая да отгледам последователи  :)
Я гледай,  какъв коментар си написал :
 
 
Цитат
Аз, ако бях на жена му на президента на мястото, не само щях да се крия, ами щях и да се разведа, като се има предвид поведението и отношението на медийте и простия народ към известните хора. А жената е работила в медия, та ги знае нещата от извора.
   Айде холан, значи като беше мъжа й бизнесмен, се оправяше сам, като беше министър също, сега, щото решил президент да става /работа като всяка друга/, му притрябвала жена. Нищо подобно, въобще не му е притрябвала, само да я разнасят по ШОУ-та и УИКЕНДИ, да научи за себе си и за семейството си, за децата си, за брат си и сестра си, ако има, за майка си, баща си и баба си неща, дето не ги е и сънувала. Ха,ха,ха, да не е луда случайно, тя жената, ако не беше супер читава, Росен Плевнелиев нямаше да има с нея три деца, повярвай ми. А и той е много качествен човек, повярвай ми и това, независимо каква точно или въобще някаква ще я свършат в Президетството.
   Въобще за поведението на Юлияна Плевнелиева от мен само едно - БРАВО.
Кой би могъл да предположи само допреди няколко седмици, че ще си дадеш труда за нещо такова, че и вярно е при това.
Е, за доказателство относно "качествен човек", ще изчакам още малко. А дано.
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: imotko в 24 Януари, 2012, 16:18:42
Между качествен човек и качествен президент разликата е огромна.
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nachev в 24 Януари, 2012, 16:49:28
Между качествен човек и качествен президент разликата е огромна.
Вярно, но аз на този етап ще чакам за доказване на човещината, както си утвърдил. Щото добре е все пак да се провери. Ти мен ме пързаляш на всяка крачка, пък пледираш аз да ти вярвам  безрезервно.

Ако по-нататък кажеш и за "добрия президент", ще гледаме вече отново, но на друго основание  ;)
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nino в 24 Януари, 2012, 21:22:30
Скитъре,
мисля си, че това решение може да е свързано с многобройната иноверска маса сред френскто население. Вероятно има и доста наследници на арменски семейства, спасили се от преследване във Франция. Та, вероятно по този начин френската демокрация се опитва да постави някакви рамки за обикновените хора, с цел да предотврати някои "революционни хрумвания".
 ::) Само дето сега взех да се тревожа за нашите момчета - тези от парламента, от правителството и т.н. дали не ги оставят по "бели гащи" европейските им партньори. Нали все в техните съвети и изисквания се кълнат, като дерат кожата на собствения си народ. Ами сега - нашите си мислят, че геноцид няма, пък франсетата - има. Що така? И ко ша парайм?
Ама те пак на ветровитото са застанали - днес Ердоган размахваше великотурския си показалец към Европа.
Та ще са още по-интересни времената.
Да бяхме станали своевременно будисти, индуси, конфуцианци,...
 Абе да бяхме се свързали с братския китайски народ, сега Водния Дракон щеше да ни пази и да успеем да се справим.
Ама - нямаме си късмет и това е - в избора на съюзници!
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: gogolcho в 25 Януари, 2012, 00:38:39
Юлияна Плевнелиева взриви "Фейсбук" с туит срещу Борисов
http://www.segabg.com/article.php?id=586365 (http://www.segabg.com/article.php?id=586365)

Жената си пада бунтарка нещо. Браво.

Заглавието е малко подвеждащо, щото въпросният туит е отпреди повече от година. Ама що чак сега е забелязано.

А от Плевнелиев не очаквам нищо на този етап. Няма как, колкото и да го питат какво мисли за ювелирните акции на ЦЦ. Няма да отговори.
(http://ssstto.blog.bg/photos/61/photo_big_109544.jpg)
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: koganev в 25 Януари, 2012, 01:52:57
Вероятно франсетата искат да кажат, че официалното отричане ще е наказуемо, а не лаф-мохабета. Медии, официални лица, лекции и прочие. Пак е странно, но...
Община Пловдив също била признала геноцида... И кво? Турци и арменци си живеят в мир. Ние сме уникален град. Може би причината е, че сме на 8000 годни, а само 300 от тях сме под българско управление.

За жената на Роската - какво се чудите? Президент бил... сякаш това е нещо достойно в държава като нашата. За нея това е голям провал. Сега как ще възпитава децата си, когато баща им е пример за путьовщина? Човек за едната чест живее. Ако някой е чел "Братя Карамазови", в което кой знае защо се съмнявам, ще се сети за Илюша, който плаче и прегръща баща си с думите "татко, как ни унизи той"... Това е една от най-тъжните картини в световната литература. А сега Плевнелиев ще бъде подлаган доста често на унижения пред децата си, както вече му се случи няколко пъти. В какво да го подкрепя жена му, в подлагането ли? НЕ всички жени в България са готови да се хилят в камерите, обкръжени от идиоти и престъпници. ДА си политик в редиците наГЕРБ е позор и колкото по-нависоко си, толкова си по-опозорен. НА какво да се радва и защо да се показва? ТЯ пак добре, че не го е изритала още, но ако продължава да се унижава и това ще стане.
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nino в 25 Януари, 2012, 14:14:21
Коганев,
С удоволствие ти написах +че, но кой знае защо много ми е трудно да си представя толкова класически образ на безкомпромисна млада жена. Не, че не е възможно. Ох, колко ми се иска да е така!
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: koganev в 25 Януари, 2012, 14:24:34
Не знам защо ти е трудно да си представиш. Аз познавам много добре поне една - жена ми. За много други мои познати само предполагам, че не биха приели дупедавстото на мъжете си, а еле пък да се хвалят с  това. Което си е срамно, си е срамно. Свинете може да се наричат помежду си "елит", но пак са си свине. Човек, който е със всичкия си, не може да приеме тази сган за нормално обкръжение. Това, че медиите им се подмазват и ги величаят, прави нещата още по-отвратителни.
Дано да се задържи на тази позиция президентшата, защото и на нея няма да й е лесно - натискът ще е огромен. Мъжът й я вкара в голяма беда - децата трябва да се спасяват от омерзение. 
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nino в 25 Януари, 2012, 17:09:22
Трудно ми е, защото всеки ден виждам около себе си толкова мерзки предателства, продаване на собственото достойнство, незачитане на чуждото, мачкане на хората под теб в "йерархията", че имам чувството, че съм в царството на гротеските.  Някой, бил нормален и съвестен човек 20-30 години и изведнъж от страх да не остане без службата си, започва да изневерява на принципите, които е защитавал през целия си професионален живот. Рисковете, които е поемал са били несравнимо големи според това, с което сега не само се съобразява, но и плюе на професионализма си, съсипва себе си и хората около него...
Та, затова.
Мисля си,  въпросната млада особа или  е принципна и почтена към себе си и децата си, или просто  играе друга игра. Знам ли? Не познавам вече света на тези хора и не мога да се доверя на първото  си впечатление. Добре, че не съм млада и не се налага да живея в техния свят. Иначе и около мен е пълно със свестни хора :).
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: Muza в 25 Януари, 2012, 17:55:02


Нинка,
Никой не те мачка теб! Себе си мачкат и плескат, но не го разбират и осъзнават. Заради една ... празнота, безсмислие.
Това са паралелни реалности, не се чуди и опитвай да ги събереш. Игнор, това е спасението, за да има място и въздух и за теб, и за свестните хора около теб... Сама го каза - не са малко. :)

 *flower1*
Титла: Re: Демокрация
Публикувано от: nino в 25 Януари, 2012, 21:53:38
О, Муза!
Никой не ме мачка, наистина. Ама то е защото ръста ни  различен и не зачитам тази йерархия. :P
Ама началник да тласка подчинените си към нарушения и да се крие зад гърба им. Абе!!!! Мръсници!
Добре, че не работим с човешки животи или души. Отдавна да сме ги зачернили. Добре е също така, че все още на никой не му пука за духовност и култура. Не, че няма да им дойде реда. Много, ама наистина много пари има в музеите и галериите-ще има да се разпродава... Имат си и предтечи - бащата на СССР и Арманд Хамър са христоматиен пример. Ще им намерят пътя. Ама да видим кога. може би като ни пенсионират, та да няма кой да скимучи "как може?" и "защо така?".
О, съжалявам за празнословията.  *rofl*.