Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Фло

Страници: [1]
2


Г-жа Цачева на протест в Банско.Е ли е България парламентарна република и срещу кого протестира председателя на парламента,когато олицетворява властта в страната и механизмите на нейното управление? Не е ли това най-циничната форма на демагогия?

3
Гледайки в тавана, в буквален и преносен смисъл ме заболя врата от чесане и от неудобното положение да гледам нагоре в замисъл.Причината е,че съм оставил дъски като оставащ кофраж на таванната плоча с идеята на тях да закрепя топлоизолацията 10 см. вата. Дъските са към 200 м2.Би трябвало, съобразно добрата производствена практика, с цел дълга и безпроблемна употреба да им положа някакъв импрегнатор за запазване от влага,съответно дървояди и гъби.След бегла проверка какво се харчи като импрегнатор най-много ,видях Бохемит.Бил много ефективен.Запознах се със състава му,който е 20 % борна киселина и 8% етаноламид.Все отрови,особено борната киселина.Производителя дава гранична експозиция от 6 мг/м3 въздух ,което било важело за борните съединения.Срамежливо сякаш, не е уточнил,че това е за 15 мин. и,че опасната концентрация  също е 2 мг./м3 въздух за 8 часа.
Така на бързо, проста сметка показва,че съвсем икономично за моите 200м2 ще отидат 20 литра Бохемит, които съдържат 4 млн.милиграма борна киселина.Кубатурата най-общо е 600м3 въздух.Така на всеки кубик въздух ще си имам около 6666 мг.борна киселина  потенциално изпарение или 3333 пъти в повече от граничните 2 мг.на  1 м3 въздух .Сега, от тия 6 666 мг. колко ще се излъчат в пространството не е много ясно и няма как да се предвиди,поне за сега нямам такава информация. Това ми засили чесането зад врата и в крайна сметка реших да мина на екологичен натурален импрегнант.Интересно ми е мнението на "колегията" как и с какво си третира дървенията в къщи от гледна точка на здравословните условия за живот в къщата.

Страници: [1]