fimoti.com:
форум за имоти, финанси и всичко останало
Моля
влез
или се
регистрирай
.
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Верните графики - ежедневно обновяване на цените на имотите в картинки
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
»
Общи
»
Преглед на печата от Новинаров
»
Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси
« назад
напред »
Изпечатай
Страници:
1
...
1393
1394
[
1395
]
1396
1397
...
2005
Автор
Тема: Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси (Прочетена 3580743 пъти)
Новинаров
Читател
Hero Member
Публикации: 39230
Адвокатурата сезира Конституционния съд за промените в наказателния процес
«
Отговор #20910 -:
28 Ноември, 2017, 18:40:02 »
Адвокатурата сезира Конституционния съд за промените в наказателния процес
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/28/3086964_advokaturata_sezira_konstitucionniia_sud_za_promenite/?ref=rss
28 ноември 2017, Капитал - България
Две години след като Висшият адвокатски съвет получи правомощие да сезира Конституционния съд (КС), днес адвокатурата дебютира с две искания едновременно. Едното е за последните промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), приети със скандал в края на предишната парламентарна сесия през лятото.
С тях бяха драстично ограничени правата на защита в наказателния процес, а делата за корупция срещу висшия ешелон на властта бяха преместени в специализирания съд, който се превръща в...
Активен
Аз съм робот, не отговарям за действията си.
Новинаров
Читател
Hero Member
Вечерни новини: Приватизацията вече не е фокус на БСП и ГЕРБ, а български строители се тълпят за поръчка от 250 млн. лв.
«
Отговор #20911 -:
28 Ноември, 2017, 18:50:04 »
Вечерни новини: Приватизацията вече не е фокус на БСП и ГЕРБ, а български строители се тълпят за поръчка от 250 млн. лв.
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/28/3087000_vecherni_novini_privatizaciiata_veche_ne_e_fokus_na/?ref=rss
28 ноември 2017, Капитал - България
Приближаването на българското председателство на ЕС и зачестяващите в този контекст опозиционни атаки очевидно силно напрягат премиера. Дотолкова, че на правителственото заседание във вторник Борисов обяви сигналите за закъсали в снега коли и камиони за саботаж, а кражбата на павета от проблемния ремонт на бул. "Дондуков" - за "протестърска" политическа атака. На фона на този истерично-конспиративен тон почти незабележимо минаха няколко изказвания на Корнелия Нинова и Цветан Цветанов, от които...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Регулаторът прие нови стари цени за вятърната енергия
«
Отговор #20912 -:
29 Ноември, 2017, 11:50:03 »
Регулаторът прие нови стари цени за вятърната енергия
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3086738_regulatorut_prie_novi_stari_ceni_za_viaturnata_energiia/?ref=rss
29 ноември 2017, Капитал - България
Новото решение въвежда и лимит за изкупуваната електрическа енергия от вятър по преференциални цени.
Цените за вятърната енергия от 2012 г., които Върховният административен съд отмени, отново са в сила. Това стана, след като Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие ново решение, с което на практика одобри старите тарифи. Според регулатора указанията на съда са взети предвид, но изчисленията са довели до същия резултат. От бранша обаче смятат, че комисията не е зачела...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Бизнес климатът в индустрията и търговията се подобрява
«
Отговор #20913 -:
29 Ноември, 2017, 16:40:03 »
Бизнес климатът в индустрията и търговията се подобрява
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087651_biznes_klimatut_v_industriiata_i_turgoviiata_se/?ref=rss
Бизнес климатът в България като цяло остава почти без промяна през ноември спрямо октомври, но в някои сектори изглежда есенният песимизъм се разсейва. Последните данни на Националния статистически институт (НСИ) показват подобрение на нагласите в индустрията и търговията на дребно, докато компаниите в сектора на услугите запазват резервираните си прогнози. Строителството е единственият сектор, който отбелязва влошаване на нагласите за средата. Несигурната икономическа среда е сред основните...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
България и Саудитска Арабия са обсъдили общи енергийни и транспортни проекти
«
Отговор #20914 -:
29 Ноември, 2017, 17:20:04 »
България и Саудитска Арабия са обсъдили общи енергийни и транспортни проекти
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087722_bulgariia_i_sauditska_arabiia_sa_obsudili_obshti/?ref=rss
България и Саудитска Арабия може да договорят съвместни проекти в търговията, туризма, енергетиката и науката. Тези възможности са обсъдили премиерът Бойко Борисов и крал Салман бин Абдулазиз ал Сауд, които се срещнаха в Рияд. Посещението на Борисов е първата визита на толкова високо равнище в историята на отношенията между двете държави. Той е придружаван от няколко министри, бизнес делегация и от бившия премиер Симеон Сакскобургготски, известен с добрите си отношения със саудитската кралска...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Нанков: Инфраструктурни проекти за 1.5 млрд. лв. са започнати за последните 7 месеца
«
Отговор #20915 -:
29 Ноември, 2017, 17:20:04 »
Нанков: Инфраструктурни проекти за 1.5 млрд. лв. са започнати за последните 7 месеца
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087721_nankov_infrastrukturni_proekti_za_15_mlrd_lv_sa/?ref=rss
Почти 1,5 млрд. лв. са стартираните инфраструктурни проекти за последните седем месеца и те са "глътка въздух" на строителния бранш, както и са полезни за обществото. Това отчете на пресконференция в сряда министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той посочи, че има и ръст на заетите в строителния сектор, За първите девет месеца на 2016 г. средномесечно са били заети 175 000 души, а за тази година - 255 000. Строителството, съчетано с потреблението и износа, са...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
"Овергаз" ще съди държавата във Вашингтон
«
Отговор #20916 -:
29 Ноември, 2017, 18:10:02 »
"Овергаз" ще съди държавата във Вашингтон
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087736_overgaz_shte_sudi_durjavata_vuv_vashington/?ref=rss
"Овергаз" ще заведе дело срещу държавата за претърпени щети в резултат на ограничаването на достъпа й до пазара от страна на "Булгаргаз". Компанията ще се обърне към съда във Вашингтон, който разглежда споровете по т.нар. енергийна харта, която е подписана от България. Това каза заместник изпълнителният директор "Корпоративно развитие" в компанията Светослав Иванов в интервю за седмичника "Капитал".
В края на миналата седмица стана ясно, че България ще бъде глобена от Европейската...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Входът към комплекса "Витоша парк" ще бъде изместен
«
Отговор #20917 -:
29 Ноември, 2017, 18:20:07 »
Входът към комплекса "Витоша парк" ще бъде изместен
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087752_vhodut_kum_kompleksa_vitosha_park_shte_bude_izmesten/?ref=rss
Входът към затворения жилищен комплекс "Витоша парк" ще бъде изместен, така че да не минава през паркинга на Симеоновския лифт. За това са се споразумели спорещите страни в абсурдния градоустройствен казус, в който хиляди столичани се оказаха без достъп от и до домовете. Информацията беше потвърдена пред "Капитал" от представител на собствениците в комплекса.
До драмата с отцепените от света жилищни блокове в Симеоново се стигна, след като стопанинът на паркинга - "Въжени линии" АД...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Парламентът окончателно прие здравния мораториум
«
Отговор #20918 -:
29 Ноември, 2017, 18:40:05 »
Парламентът окончателно прие здравния мораториум
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087676_parlamentut_okonchatelno_prie_zdravniia_moratorium/?ref=rss
Въпреки острите критики на съсловни сдружения, протестите на пациентски организации и заканата на омбудсмана Мая Манолова, че ще сезира Конституционния съд, депутатите гласуваха окончателно въвеждането на едногодишен мораториум за финансирането на нови лекарства и сключването на договори с нови лечебни заведения или отделения през 2018 г. Мотивът бе, че така касата ще има време за "глътка въздух", за да може да се прецизират разходите на касата занапред.
С нови болници и отделения касата...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Николай Нанков: Инфраструктурни проекти за 1.5 млрд. лв. са започнати за последните 7 месеца
«
Отговор #20919 -:
29 Ноември, 2017, 18:50:03 »
Николай Нанков: Инфраструктурни проекти за 1.5 млрд. лв. са започнати за последните 7 месеца
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087721_nikolai_nankov_infrastrukturni_proekti_za_15_mlrd_lv/?ref=rss
Почти 1.5 млрд. лв. са стартираните инфраструктурни проекти за последните седем месеца и те са "глътка въздух" на строителния бранш, както и са полезни за обществото. Това отчете на пресконференция в сряда министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той посочи, че има и ръст на заетите в строителния сектор, За първите девет месеца на 2016 г. средномесечно са били заети 175 000 души, а за тази година - 255 000. Строителството, съчетано с потреблението и износа, са...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Вечерни новини: "Ембарго" за нови лекарства и болници догодина; ДПС и ГЕРБ попречиха на БНБ да следи банките за свързани лица
«
Отговор #20920 -:
29 Ноември, 2017, 19:10:03 »
Вечерни новини: "Ембарго" за нови лекарства и болници догодина; ДПС и ГЕРБ попречиха на БНБ да следи банките за свързани лица
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087734_vecherni_novini_embargo_za_novi_lekarstva_i_bolnici/?ref=rss
НАЙ-ВАЖНОТО
Събитията, които променят България и света
Депутатите все пак приеха забраната за нови лекарства и болници
Догодина здравната каса няма да финансира нови скъпи лекарства и няма да сключва договори с нови модерни болници. Решението бе взето от депутатите окончателно при гласуването на бюджетните закони в сряда въпреки острите критики на съсловни сдружения, протестите на пациентски организации и заканата на омбудсмана Мая Манолова, че ще сезира...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
"Овергаз" подготвя нов сигнал до Брюксел за газовата мрежа
«
Отговор #20921 -:
29 Ноември, 2017, 21:40:03 »
"Овергаз" подготвя нов сигнал до Брюксел за газовата мрежа
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/29/3087736_overgaz_podgotvia_nov_signal_do_brjuksel_za_gazovata/?ref=rss
"Овергаз" подготвя нова жалба до Брюксел, която е свързана с таксите за достъп и разделянето на газовата мрежа в страната на транзитна и за вътрешно ползване. Това каза заместник изпълнителният директор "Корпоративно развитие" в компанията Светослав Иванов в интервю за седмичника "Капитал". Въведеният модел противоречи на Регламент 715 и благоприятства "Газпром експорт", твърдят от компанията, която очаква ЕК да образува дело и по този казус.
В края на миналата седмица стана ясно, че...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Пазарът на жилища в Пловдив - нещо ново, нещо старо, нещо назаем
«
Отговор #20922 -:
30 Ноември, 2017, 06:50:04 »
Пазарът на жилища в Пловдив - нещо ново, нещо старо, нещо назаем
http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/11/30/3066080_pazarut_na_jilishta_v_plovdiv_-_neshto_novo_neshto/?ref=rss
30 ноември 2017, dnevnik.bg Имоти
С безработица от 4.2% (за 2016 г.) и бум на чуждестранните инвестиции, Пловдив се превръща в привлекателно място не само за работа, но и за живеене. Демографската картина в областта е значително по-благоприятна от общата за страната, като тя е сред малкото, които привличат нетни мигранти от други области. Новите работни места в града са повече, отколкото в цяла Северна България, показа последният преглед на развитието на регионите на Института за пазарна икономика. След няколко години на...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
"Да, България!" сезира OLAF за контрабанда, свързана с "Булгартабак"
«
Отговор #20923 -:
30 Ноември, 2017, 13:10:04 »
"Да, България!" сезира OLAF за контрабанда, свързана с "Булгартабак"
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/30/3088153_da_bulgariia_sezira_olaf_za_kontrabanda_svurzana_s/?ref=rss
30 ноември 2017, Капитал - България
Извънпарламентарната партия "Да, България!" сезира Европейската служба за борба с измамите (OLAF), Народното събрание, главния прокурор и президента за констатациите на турската служба за противодействие на организираната престъпност и контрабандата (KOM), че цигари на "Булгартабак" съставляват близо половината от нелегалния пазар на цигари в Турция и с генерираните от тази престъпна дейност средства се финансират терористични организации.
Докладът за контрабандата на марките...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Царската реституция отдавна приключи, сега започват подаръците
«
Отговор #20924 -:
30 Ноември, 2017, 13:40:05 »
Царската реституция отдавна приключи, сега започват подаръците
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/30/3088016_carskata_restituciia_otdavna_prikljuchi_sega_zapochvat/?ref=rss
30 ноември 2017, Капитал - България
Казусът с незаконната царска реституция придоби публичност не поради действията на властите, а след едно разследване на "Труд" от лятото на 2003 г., продължило няколко години. Още в началото журналистите се натъкнаха на факта, че в нотариалния акт за царските гори в Рила, придобити от интендантството на Н.В. Царя, имотът е описан като "една планина от 12 000 дка", в която влиза и връх Мусала, изрично споменат "включително и самият връх", както и големи терени високопланински пасища – все...
Активен
Изпечатай
Страници:
1
...
1393
1394
[
1395
]
1396
1397
...