Според тази графика, България има ръст поне 12% за 2012, това заради курсови разлики ли е?
Вероятно. Но не бих могъл да знам.
Пуснах първите две графики за да се видят паралелите в развитието на гръцкия и немския БВП.
И френската за същия период е паралелна.
Паралелни са и балониранията.
(Още по интересни са графиките за фирмените и задълженията на домакинствата.
)
После ми хрумна да погледна и за България - за нея данните започват от 1980г.
Интересна година.
Гърция не е член на ЕС, по него време е съизмерима по население с България, минали са едва няколко години от хунтата и не много след гражданската война и въпреки това има брутен продукт 2,5 пъти по висок от този на България. (днес, в кризата - над 5 пъти, при което дори да премахнем големия дял на услугите и несъразмерността в населението, гърка би следвало да произвежда поне 3 пъти повече)
Всъщност, в този форум съм пускал данни и в стоково изражение, част от тях дори от един комунистически справочник - Страный мира. Там разликите са още по-големи.
Надявам сетова да успокои сополивите хлипания на моя приятел
Нанев, че
Вутев не бил зле като него. От тези тревоги, как гърците плюскали, здрав сън не му е останал...
И белким най-накрая му се отворят очите и види, че плюскат което са си изкарали, че и по-малко...
Че заплатата на жена му в гръцкото шивашко предприятие се определя не от пресметливия грък, а от бг-п(н)орн(м)отворците и главно от лакомия Ханс , премахнал и оставил онези регулации в Оуупа, които нему е изгодно...
Същия Ханс, дето след като продаде най-големите корабостроителници в средиземноморието на арабите ги уреди нормативно за 15 години да не могат да вземат други поръчки освен от гръцките военноморски сили, реформира половин Европа и сега услужливо тича да реформира Гърция...
Разбира се, Ханс започна да усеща, че номерата му с гърците няма да минат, че вече е обърнал цивилизования свят срещу себе си, но нали нрава, природата му, (расист съм, майка му стара) е такава, запънал е здраво копита в земята, рие и тук там пуска някое нечленоразделно идиотско обещание от което после се отмята, на което гърците отдавна не се хващат и което разревава с "несправедливостта" си Нанев и загрижеността му за неговите братя.
Надява сефилантропа в мен, но циника знае, че е невъзможно слугата да разбере защо свободните хора стачкуват, когато не им се плаща достойно за труда...
Слуга и достойнство?!...
И все пак, понеже съм елински, а не тевтонски възпитаник, понеже левантийците не ме изненадват с черни лебеди, не се гнуся да седна със слугата на една маса и да пийна бира.
По елински, не по тевтонски, приемам слугата за част от семейството.За част от семейството приемам дори дворните мурджовци, администриращи лая...
Е... ще има плач... и лай...
и черни лебеди...
Какво да се прави...
Човек предполага, Господ разполага.