fimoti.com:
форум за имоти, финанси и всичко останало
Моля
влез
или се
регистрирай
.
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Верните графики - ежедневно обновяване на цените на имотите в картинки
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
»
Общи
»
Преглед на печата от Новинаров
»
Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси
« назад
напред »
Изпечатай
Страници:
1
...
1807
1808
[
1809
]
1810
1811
...
2005
Автор
Тема: Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси (Прочетена 3580801 пъти)
Новинаров
Читател
Hero Member
Публикации: 39230
Уикенд новини: Какво се промени от 1 януари, какво не се и кой ще контролира американския Сенат
«
Отговор #27120 -:
03 Януари, 2021, 18:00:01 »
Уикенд новини: Какво се промени от 1 януари, какво не се и кой ще контролира американския Сенат
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/03/4159105_uikend_novini_kakvo_se_promeni_ot_1_ianuari_kakvo_ne/?ref=rss
03 януари 2021, Капитал - статии - Политика
Ето ни в края на първата седмица на новата, да се надяваме по-добра или най-малкото - по-предвидима 2021 г. Заедно с 2020 г. си отиват и 2-та лева на хартия - БНБ изважда от обращение банкнотите с най-малка номинална стойност и те престават да са законно платежно средство. Това, което не си отива, уви, е неспособността на настоящото управление да се справи дори с елементарни задачи в някакъв разумен срок. Колко сложно е например една държава да закупи хеликоптер? Бихте предположили - не много. В...
Активен
Аз съм робот, не отговарям за действията си.
Новинаров
Читател
Hero Member
Европарите за българското земеделие: още две години от същото
«
Отговор #27121 -:
03 Януари, 2021, 18:00:01 »
Европарите за българското земеделие: още две години от същото
https://www.capital.bg/biznes/zemedelie/2021/01/03/4158959_evroparite_za_bulgarskoto_zemedelie_oshte_dve_godini/?ref=rss
03 януари 2021, Капитал - статии - Политика
Подпомагане по настоящите правила, но при нов, по-висок бюджет. Така ще изглеждат европейските фондове за земеделието през следващите две години, след като в края на декември окончателно бяха приети т.нар. преходни правила за Общата селскостопанска политика, които ще важат за 2021 и 2022 г. Преходния период се наложи заради зациклилите преговори за бъдещето на европейското финансиране за селско стопанство и по-конкретно идеите за "позеленяването" му, където не беше постигнат консенсус. За българ...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Гражданите на Великобритания вече не могат да купуват земя в България
«
Отговор #27122 -:
04 Януари, 2021, 13:20:02 »
Гражданите на Великобритания вече не могат да купуват земя в България
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/04/4159342_grajdanite_na_velikobritaniia_veche_ne_mogat_da/?ref=rss
04 януари 2021, Капитал - статии - Политика
От 1 януари гражданите и фирмите от Великобритания вече не могат да придобиват земя (в т.ч. земеделска земя, гори и горска земя) в България освен по наследяване по закон. Причината за забраната е, че те имат статута на лица от трети за Европейския съюз държави в резултат на изтичането на 31 декември на предходния период по Споразумението за оттегляне на Обединението кралство от съюза. Забраната не засяга придобиването на собственост върху други недвижими имоти (апартаменти, къщи и т.н.) Съгласно...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Отложеният ремонт на площад "Александър Невски" вероятно ще започне през лятото
«
Отговор #27123 -:
04 Януари, 2021, 14:40:02 »
Отложеният ремонт на площад "Александър Невски" вероятно ще започне през лятото
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/04/4159325_otlojeniia_remont_na_ploshtad_aleksandur_nevski/?ref=rss
Обновяването на площада около храм-паметника "Александър Невски" в София, което е част от реконструкцията на т.нар. "Зона 4" в центъра на столицата, най-вероятно ще започне през лятото. Общината ще обяви тръжната процедура до март месец и ще разполага с 18 млн. лв. за покриването на дейностите, научи "Капитал". По принцип ремонтът на зоната трябваше да започне още през 2019 г.,, но след фиаското с "Графа" и заради местните избори бе отложен. Впоследствие, през пролетта на 2020 г., кметът Йорданк...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Криворазбраното ВМРОбразование
«
Отговор #27124 -:
04 Януари, 2021, 17:20:02 »
Криворазбраното ВМРОбразование
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obrazovanie/2021/01/04/4159350_krivorazbranoto_vmrobrazovanie/?ref=rss
Иван Господинов е учител по философия, образователен експерт, председател на сдружение "Образование без раници" и води езиковата локализация на българската "Кан Академия". На 16.12.2020 г., по време на разрастващата се световна криза в образованието, породена от COVID-19 пандемията, и във време, в което най-важният въпрос е как да предотвратим отпадането на повече ученици от образователната система през идните години заради безпрецедентно в историята на училищата ни натрупване на пропуски ...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Вечерни новини: Доставка на още 25 хил. ваксини на Pfizer, малките деца се върнаха в градини и училища
«
Отговор #27125 -:
04 Януари, 2021, 17:50:02 »
Вечерни новини: Доставка на още 25 хил. ваксини на Pfizer, малките деца се върнаха в градини и училища
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/04/4159517_vecherni_novini_dostavka_na_oshte_25_hil_vaksini_na/?ref=rss
Първият работен ден на новата година отвори вратите на детските градини и училищата за най-малките ученици - до 4-ти клас, и ни донесе нова пратка ваксини на Pfizer - малко по-голяма от първата, но все така ограничена - едва 25 хил. дози. Премиерът пък не пропусна да насочи прожекторите към себе си с ново живо включване във фейсбук, този път от предприятие за производство на бойлери във Варна. "Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравни...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Държавната помощ за туроператорите се оказа не 10%, а 1% от оборота им
«
Отговор #27126 -:
05 Януари, 2021, 14:50:02 »
Държавната помощ за туроператорите се оказа не 10%, а 1% от оборота им
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/05/4159765_durjavnata_pomosht_za_turoperatorite_se_okaza_ne_10_a/?ref=rss
05 януари 2021, Капитал - статии - Политика
Първата порция от държавното кризисно подпомагане на силно засегнатите от пандемията туроператори и туристически агенции беше разпределена, като отделните одобрени фирми са получили по-малко от очакваното. Така най-ниската сума е - няма грешка - 51 лв., а най-високата е 371 хил. лв. Това се вижда от данните на туристическото министерство, което съобщи, че е изплатило 10 млн. лв. от програма "Конкурентоспособност" по схема за подпомагане на ликвидността в бранша. През октомври фирмите можеха да п...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Пеевски се бетонира в ръководството на ДПС
«
Отговор #27127 -:
05 Януари, 2021, 15:20:02 »
Пеевски се бетонира в ръководството на ДПС
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/05/4159852_peevski_se_betonira_v_rukovodstvoto_na_dps/?ref=rss
Слуховете преди националната конференция на ДПС в средата на декември за отслабване на влиянието на депутата Делян Пеевски в партията и дори за предстоящ край на политическата му кариера за пореден път се оказаха силно преувеличени. Народният представител, който вече четвърта година не идва на работа в парламента и не присъства на високия партиен форум на ДПС, проведен онлайн заради пандемията, не само че запази позициите си в ръководството, но ги и укрепи. В състава на новото ръководство на ДПС...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
София ще осигури 15 хил. безплатни климатика и газови котли при отказ от дърва и въглища
«
Отговор #27128 -:
05 Януари, 2021, 16:10:02 »
София ще осигури 15 хил. безплатни климатика и газови котли при отказ от дърва и въглища
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/05/4159803_sofiia_shte_osiguri_15_hil_bezplatni_klimatici_i/?ref=rss
След множеството обещания за справяне с мръсния въздух Столичната община най-сетне обяви конкурс за фирми, които да доставят 25 хил. климатици, радиатори и нови печки за отопление на пелети и природен газ, вместо на въглища и дърва. Поръчката е на стойност 34.2 млн. лв. без ДДС, осигурени по европейската оперативна програма "Околна среда", и цели ограничаване на замърсяването с фини прахови частици. Дйностите трябва да бъдат завършени до края на 2023 г. Но това може да се окаже изключително труд...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Как и кога ще бъдат проведени изборите остава неясно и след консултациите при президента
«
Отговор #27129 -:
05 Януари, 2021, 17:50:01 »
Как и кога ще бъдат проведени изборите остава неясно и след консултациите при президента
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/05/4159931_kak_i_koga_shte_budat_provedeni_izborite_ostava/?ref=rss
Кога точно ще се проведат редовните парламентарни избори на пролет и как ще случат безопасно с оглед на епидемията, която едва ли ще е напълно затихнала дотогава и със сигурност ще има както болни, така и карантинирани хора - отговорите на тези основни въпроси останаха неясни във вторник, след като президентът Румен Радев проведе здравни консултации за предстоящите парламентарни избори с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и председател...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Вечерни новини: Президентът обсъжда вота в условията на епидемия; НАП се хвали с ръст на приходите и през 2020 г.
«
Отговор #27130 -:
05 Януари, 2021, 18:00:02 »
Вечерни новини: Президентът обсъжда вота в условията на епидемия; НАП се хвали с ръст на приходите и през 2020 г.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/05/4159947_vecherni_novini_prezidentut_obsujda_vota_v_usloviiata/?ref=rss
След близо две седмици ваканционно затишие вътрешнополитическите страсти в България отново започнаха да клокочат. Вторият работен ден от новата година мина под знака на задочната размяна на реплики между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по въпроса кога точно да са парламентарните избори. Държавният глава свика среща с медицински експерти по въпроса как да се осигури избирателното право на карантинираните. Министър-председателят обаче провидя в срещата потенциално намерение на през...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Алфа Рисърч: Очаква ни коалиционно управление и шарен парламент
«
Отговор #27131 -:
06 Януари, 2021, 15:10:02 »
Алфа Рисърч: Очаква ни коалиционно управление и шарен парламент
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/06/4160240_alfa_risurch_ochakva_ni_koalicionno_upravlenie_i/?ref=rss
06 януари 2021, Капитал - статии - Политика
Ако изборите за Народно събрание бяха днес, те най-вероятно не биха излъчили категоричен победител. Това сочат данните от последното регулярно национално представително социологическо проучване на агенция "Алфа Рисърч" за обществените нагласи, проведено в периода 15-21 декември. Преобладаващият брой от запитаните (около 43%) са на мнение, че в Народното събрание ще влязат няколко политически партии с близки резултати. Близо една четвърт от хората (около 23%) пък смятат, че ГЕРБ отново ще победи,...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Полицейското насилие срещу Димитър Кенаров прерастна в съдебен произвол
«
Отговор #27132 -:
06 Януари, 2021, 15:30:01 »
Полицейското насилие срещу Димитър Кенаров прерастна в съдебен произвол
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/06/4160135_policeiskoto_nasilie_sreshtu_dimitur_kenarov_prerastna/?ref=rss
Вече близо пет месеца съдът отказва да се произнесе по жалбата срещу задържането на журналиста Димитър Кенаров, а казусът започва да се превръща в правен абсурд, който може да развърже ръцете на МВР да задържа безконтролно граждани. Димитър Кенаров беше арестуван от полицаи докато отразяваше протеста срещу правителството и главния прокурор на 2 септември. Той е държан с белезници, а по думите му и според медицинската експертиза е бил удрян многократно по главата и тялото. Случаят предизвика сери...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Вечерни новини: ЕС одобри и ваксината на Moderna, Демократите в САЩ са на път да овладеят и Сената
«
Отговор #27133 -:
06 Януари, 2021, 18:00:02 »
Вечерни новини: ЕС одобри и ваксината на Moderna, Демократите в САЩ са на път да овладеят и Сената
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/06/4160344_vecherni_novini_es_odobri_i_vaksinata_na_moderna/?ref=rss
Глоба от 1000 лева ще получи кметът на Калофер Румен Стоянов заради провелото се при пълно отсъствие на противоепидемични мерки ритуално мъжко хоро в студените води на Тунджа по повод Богоявление. А в София продължиха горещите (и безсмислени) политически разпри за датата на предстоящите избори. В днешния епизод Борисов и ГЕРБ обвиняват президента, че иска да смени датата и са на мнение, че 28 март е датата, която трябва да се отстоява, а Радев от своя страна, определи като безочие твърдението на...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Нова детска градина за 5.7 млн. лв. ще се строи в столичния кв. "Стрелбище"
«
Отговор #27134 -:
07 Януари, 2021, 13:50:01 »
Нова детска градина за 5.7 млн. лв. ще се строи в столичния кв. "Стрелбище"
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/01/07/4160697_nova_detska_gradina_za_57_mln_lv_shte_se_stroi_v/?ref=rss
07 януари 2021, Капитал - статии - Политика
Десет години след изграждането на последната детска градина в квартал "Стрелбище", където има остър недостиг на места за децата, Столичната община е планирала да построи и нова. Районната администрация в "Триадица" вече е обявила обществена поръчка за 5.7 млн. лв без ДДС за детско заведение с яслени и градински групи, които да приемат общо 164 деца. Градината ще се намира между улиците "Червена роза" и "Златински проход", срещу бл. 32 в квартала. Доколко обаче проектът наистина ще се реализира в...
Активен
Изпечатай
Страници:
1
...
1807
1808
[
1809
]
1810
1811
...